Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Január 13. 09:40, péntek | Helyi
Forrás: Revita TV

Már a hús is többe kerül - VIDEÓ

Már a hús is többe kerül - VIDEÓ

Tíz százalékkal emelkedett a sertéshús és a húskészítmények ára, mindez a forint gyengülése illetve a magas üzemanyag költségek miatt.

Az élő sertés árának emelkedése hamarosan megállhat, a húskészítmények átadási árába azonban még nem épült be a korábbi drágulás, ezért kell többet fizetnünk a húsokért. A kereskedők szerint az áremelés ellenére megmarad az igény a minőségi termékekre, de azért kegyetlen évre számítanak a húságazatban. A győri Vásárcsarnokban egyébként még a szokásos, év eleji gyér forgalom tapasztalható, a piac megpezsdülésére majd csak kora tavasszal számítanak a kereskedők.

Sorban állnak a vevők a húsos standnál. Ez a Vásárcsarnok egyik legnépszerűbb boltja. A tulajdonos már évek óta itt árulja termékeit, jól tudja mit szeretnek a kuncsaftok. Ő is emelt az árakon, körülbelül 10 % - ot. Az élő sertés árának emelkedése és a magas üzemanyag költségek miatt kénytelen volt drágítani. De mint mondja, szerinte az általa kínált minőségi termékekre ezután is igény lesz a vásárlók körében.

Az uniós piacokon már leállt a sertés árának drágulása, hamarosan idehaza is erre lehet számítani. Ennek ellenére szakértők szerint március végéig további hús áremelkedés várható a magyar boltokban és majd csak tavasszal stagnálhat a húskészítmények ára. Amíg a húspultoknál most is sokan vannak, a piacon elég nagy a pangás. Az árusok szerint ez csak a szokásos év eleji üresjárat, heteken belül megpezsdülhet a piac. Hiába a folyamatos drágulás, a friss, hazai zöldség és gyümölcs mindig eladható. Legalábbis eddig az volt, a kereskedők pedig abban bíznak, hogy az idei évük se lesz rosszabb, mint amilyen a tavalyi volt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense