Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2016. Július 12. 14:39, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Már az ötödik heténél tart az országos szúnyoggyérítési program

Már az ötödik heténél tart az országos szúnyoggyérítési program

A központi finanszírozású országos szúnyoggyérítési program első négy hete lezárult.

A tervek szerint július 11. és 17. között 53 ezer hektáron zajlik gyérítés légi kémiai eljárással, 25 ezer hektárt pedig földi kémiai eljárással kezelnek.

A vérszívók számának csökkentését célzó gyérítés a program ötödik hetében várhatóan a Balatonnál, a Tisza-tónál, valamint Komárom és Mohács térségében, Bács-Kiskun-, Békés- és Csongrád megyében, illetve Budapesten, Baján és Kaposvárott zajlik.

Az országos szúnyoggyérítési program negyedik hetében újabb összehangolt légi és földi gyérítés zajlott a Szigetközben, valamint a Csornai térségben. Az ideiglenes szúnyog-tenyészőhelyek jelentős részben kiszáradtak, így a gyérítési munkálatok hatása is érezhetőbbé válik a térségben.

A Duna mentén a Csepel-sziget térségében valamint a Dunakanyarban mértek emelkedő szúnyogártalmat, a két régióban szintén légi és földi kezelésekre volt szükség. Kisebb kiterjedésű gyérítéseket Borsod-Abaúj-Zemplén és Hajdú-Bihar megyében végeztek, és megkezdődtek az újabb kezelések Békés megyében is, ahol ezen a héten várhatóan tovább csökkentik a vérszívók egyedszámát.

Az elmúlt héten a Balaton térségében is megindult a második teljes körű gyérítés, azonban a turisztikai szezonra tekintettel pénteken és szombaton nem volt kezelés.

Az ötödik heti gyérítési program ITT érhető el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:14, szombat | Helyi

Színművészek hívták fel a figyelmet a menhelyi állatokra

A győri állatmenhelyre látogattak a Pincérfrakk utcai cicák című előadás alkotói.

2024. Május 04. 07:15, szombat | Helyi

Ha lopástól félti a biciklijét, kenesse le a rendőrökkel!

Különleges lopásgátló módszert vet be a győri rendőrség: speciális pasztával kenik be a kerékpárokat. Az eljárás mikéntjéről a helyi rendőrség sajtóosztályát kérdeztük.

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.

2024. Május 03. 08:15, péntek | Helyi

Büntetőfékezés: „Csüccs vissza és menjél”

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség egy 38 éves férfival szemben, aki büntetőfékezéssel akart megoldani egy közlekedési konfliktust.