Városlista
2024. július 13, szombat - Jenő

Hírek

2024. Június 22. 07:12, szombat | Helyi

Már bontották a házat, amiben a régi gazda otthagyta kutyáját (FOTÓK)

Már bontották a házat, amiben a régi gazda otthagyta kutyáját (FOTÓK)

Egy bontás alatt lévő házból mentett ki kutyát A Szurkolók az Állatokért – Győr Alapítvány, a lehulló törmelékek közt reszkető németjuhászt magára hagyta az előző tulajdonos – közölték a szervezet Facebook-oldalán

Nem tudták a pontos címet, csak az utcát, így indultak a kutya keresésére az Igazgatási Osztályra érkezett lakossági bejelentés alapján az önkéntes állatvédők. Mint A Szurkolók az Állatokért – Győr Alapítvány posztjából kiderül, az ott lakók elköltöztek, a kutyát pedig feltehetően magára hagyták.

A ház új tulajdonosa elrendelte a bontást, amit hétfőn el is kezdtek a munkások. Az önkéntesek a szomszédokat faggatták a történtekről, egyikük megerősítette, hogy bontás előtt, illetve reggel is látott volna a telken egy németjuhászt. Kérték a munkások türelmét, hogy ne folytassák tovább a romok eltakarítását!

Sokáig keresték, végül megtalálták az állatot a telek legvégén egy bozótos részen, valószínű – teszik hozzá –, hogy ez volt az egyetlen olyan része az egykori belső udvarnak, ahova nem zúdult le a törmelék. „Méteres csalánok, téglák, kiálló vasdarabok, leszakadt ereszcsatornák nehezítették meg, hogy közelebb kerüljünk a kutyushoz, aki értelemszerűen teljesen meg volt rémülve. Utólag az is kiderült, hogy a bontás idejében, a kutyus bent tartózkodott a házban, így nem elég az, hogy a gazdái cserbenhagyták, az óriási markológép pedig konkrétan a feje fölül bontotta el a házat.” – számoltak be az elkeserítő képről.

A befogáshoz a gyepmesteri telep segítségét kérték, akik kiértek a helyszínre, majd komoly küzdelem árán becserkészték és elvitték a rémült kutyát.

Az állatvédők hozzáfűzték a történethez azt is, hogy a bontást végző munkások végig segítőkészek voltak, de ők bontani és nem állatot menteni mentek, a kialakult helyzettel nem tudtak mit kezdeni. Az új tulajdonost értesítették telefonon és kérték türelmét a mentés idejéig, aki vállalta a leállás miatti következményeket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 13. 09:13, szombat | Helyi

Hőgutát is okozhat a tartós káníkula

Nem enged szorításából a kánikula. A legtöbb embert megviseli a tartós hőhullám, és ha nem védekezünk a meleg ellen, a szervezet a legváltozatosabb módon jelezheti, hogy valami nincs rendben.

2024. Július 13. 08:14, szombat | Helyi

Raklapokból építettek múzeumot a gyerekek

Az Eiffel-torony kicsinyített mását is elkészítették a gyerekek a Generációk Háza raklapos táborában.

2024. Július 13. 07:14, szombat | Helyi

Hugoo-ra várva: van, akinek hiányzik az EYOF jelképes kabalafigurája

Ugyan nem most, hanem már hónapokkal ezelőtt elvitték helyéről Hugoo-t, a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál jelképét az olimpiai sportpark bejáratától

2024. Július 12. 09:11, péntek | Helyi

Munka a kánikulában: Nemcsak a betont, egymást is locsolják – ez a túlélés titka

Sok napsütésre, országos hőségre számíthatunk. Nem lesz eső. 33 és 40 fok között változik a hőmérséklet. Cikksorozatunk első részében azt nézzük meg, hogy az építkezéseken hogyan lehet túlélni ezt az irgalmatlan meleget.