Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Február 24. 12:04, vasárnap | Helyi
Forrás: MTI

Március 10-éig lehet pályázni a Campus Hungary ösztöndíjakra

Március 10-éig lehet pályázni a Campus Hungary ösztöndíjakra

Március 10-éig lehet pályázni a Balassi Intézet által meghirdetett Campus Hungary ösztöndíjakra, amelyekkel a hallgatók, a felsőoktatási intézmények oktatói és adminisztratív munkatársai a világ szinte minden kontinensén folytathatna

Március 10-éig lehet pályázni a Balassi Intézet által meghirdetett Campus Hungary ösztöndíjakra, amelyekkel a hallgatók, a felsőoktatási intézmények oktatói és adminisztratív munkatársai a világ szinte minden kontinensén folytathatnak résztanulmányokat.

Az intézet MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a féléves részképzés mellett szakmai gyakorlatra, rövid és csoportos tanulmányútra is lehet pályázni. Az ösztöndíjakra bármely akkreditált magyarországi felsőoktatási intézmény hallgatója benyújthatja kérelmét, aki rendelkezik aktív hallgatói jogviszonnyal, már elvégzett két félévet, legalább középfokon beszéli a pályázott tevékenység nyelvét, és vállalja, hogy hazaérkezése után eleget tesz beszámolási kötelezettségeinek, valamint a küldő, illetve fogadó intézménye támogatja kérelmét.
A konvergencia régiókban (Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld, Közép-Dunántúl, Nyugat-Dunántúl, Dél-Dunántúl) található felsőoktatási intézmények oktatói rövid és hosszú tanulmányútra, adminisztratív munkatársai rövid és csoportos tanulmányútra pályázhatnak. A Campus Hungary Program munkatársai az ország különböző pontjain tartanak roadshow-t egyetemeken és börzéken, hogy minél többen személyre szabott tájékoztatást kapjanak az ösztöndíj-lehetőségekről - írták.
A közleményben felidézték, hogy a program első pályázati szakasza 2012 novemberében sikerrel zárult, ennek eredményeként csaknem 1200 pályázó nyert el Campus Hungary ösztöndíjat és utazhat külföldre augusztus 31-éig. A legtöbb hallgató a Budapesti Műszaki Egyetemről, az ELTE-ről, a Szegedi Tudományegyetemről és a Debreceni Egyetemről nyújtotta be pályázatát. A diákok legnagyobb számban Németországba és az Egyesült Királyságba utaznak, de eljutnak az ázsiai országok közül többek között Japánba, Kínába, Vietnámba és Indiába is, Amerikában pedig az Egyesült Államokba és Kanadába.
A Nemzeti Kiválóság Program - Campus Hungary TÁMOP-támogatással valósul meg, mintegy ötmilliárd forintból.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense