Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Március 14. 12:30, szerda | Helyi
Forrás: Revita TV

Más kukájába dobják

Más kukájába dobják

Egyre nagyobb problémát jelent az Adyvárosban élők számára, hogy idegenek a panelházak konténerébe rakják le saját, háztartási hulladékukat.

A lakótelepiek hetente látnak, tapasztalnak hasonló eseteket, tenni azonban semmit sem tudnak ellene. A konténerek közterületen állnak, azt pedig senki sem ellenőrzi, hogy ki és mikor tömi meg szeméttel. A lakók ugyan többször rászóltak már az illegális hulladéklerakókra, azok azonban egyelőre fittyet hánynak a felháborodott adyvárosiakra.

Tele a konténer. Itt a Kodály Zoltán utcában minden hulladékgyűjtő csurig megtelt, sőt már a szemetes mellett is sorakoznak a főleg háztartási hulladékkal telt zacskók. A házbelieknek is sok szemete gyűlik össze, azzal is bőven megtelne a konténer. Hát még úgy, hogy idegenek is folyamatosan hordják ide a szemetüket, illegálisan. Egy arcát nem vállaló környékbeli fiatalember is tapasztalt már olyat, hidegen idegen autóból ezekbe a konténerekbe szemetelnek.

Adyvárosban állítólag ez majdnem mindennapos eset. A messzebbről érkezők kihasználják, hogy a konténer közterületen van és senki sem felügyeli, hogy kit, mit rak bele. Nevük elhallgatását kérő lakótelepiek azt mesélték Híradónknak, többször is figyelmeztették már az általában terepjáróval vagy kisbusszal érkező szemetelőket, hogy tettük szabálytalan. A felelőtlen konténerpakolók azonban legjobb esetben is csak megmosolyogták őket vagy éppen a középső ujjukat mutogatták az éber lakóknak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.