Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. December 06. 13:40, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Másodfokú riasztás Győr-Moson-Sopron megyére a viharos szél miatt

Másodfokú riasztás Győr-Moson-Sopron megyére a viharos szél miatt

Győr-Moson-Sopron megye teljes területére másodfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat a várható viharos erősségű szél miatt, a következő órákban a legerősebb széllökések az óránkénti 90 kilométeres erősséget is meghaladhatják.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek délelőtti, az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint a várható erős szél miatt az ország északi felében elsőfokú riasztás van érvényben. A következő órákban Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Heves, Nógrád, Fejér, Komárom-Esztergom és Veszprém megye teljes területén, valamint Vas, Somogy, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megye több járásában, továbbá a főváros területén az óránkénti 70 kilométeres sebességet meghaladó széllökésekre kell készülni.

A péntek éjfélig érvényes veszélyjelzés szerint az ország egész területén viharossá fokozódhat a szél. A legerősebb - másodfokú figyelmeztetési szintet elérő - szélre Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyében lehet számítani.

A meteorológiai szolgálat azt írta: a déli óráktól többfelé várható viharos északnyugati szél. A legerősebb széllökések általában 60 és 85 kilométer között alakulnak, de Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyében, esetleg Fejér megye északi részén akár 90 kilométernél erősebb széllökések is lehetnek. Éjjel csupán átmenetileg veszít erejéből a szél, majd szombat késő délutántól fokozatosan mérséklődik a légmozgás, de szombaton még a Dunántúl északkeleti részén és Pest megyében előfordulhatnak 85-90 kilométer/óránál erősebb széllökések - írta a meteorológiai szolgálat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.

2024. Április 26. 08:14, péntek | Helyi

Kínai kábelgyártó költözik Kisbérre, 150 dolgozóra van szükségük

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártan. Körülbelül 150 új munkahelyet teremt a beruházás.

2024. Április 26. 07:11, péntek | Helyi

Ingolstadtból igazol új vezetőt a győri Audi

A pénzügyi pozíciót érinti a változás.

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.