Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Május 06. 15:03, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Matematikatanárok: teljesíthető volt idei feladatsor

Matematikatanárok: teljesíthető volt idei feladatsor

Teljesíthető, nem túl nehéz, ugyanakkor odafigyelést is igénylő feladatokat tartalmazott az idei matematika érettségi tételsor - összegeztek matematikatanárok kedden a vizsgák után az MTI-nek.

Görbe László, a budapesti Szent Margit Gimnázium igazgatója azt mondta, hogy a tételsor nehézsége nagyjából megegyezett az előző évivel. A feladatsor nem volt túl nehéz, de nagyon sok mindenre kellett odafigyelniük a diákoknak - mondta.
Az igazgató, aki egyúttal matematika szakos tanár is, kiemelte: az első rész 12 viszonylag könnyebb feladatot tartalmazott, amelyet logikával, gondolkodással meg lehetett oldani. A hibátlan kitöltéshez ugyanakkor sok apróságra kellett odafigyelni - jegyezte meg.
A második feladatrész már szélesebb ismereteket, több tudást igényelt - mutatott rá.
"Munkás tételek" - így jellemezte a matematika érettségi feladatsort Veres Pál, a miskolci Földes Ferenc Gimnázium igazgatója az MTI érdeklődésére. Mint mondta, a feladatsor jószerivel felölelte a teljes tananyagot, kombinatorika, szigometriai feladatok, valószínűség-számítás, statisztika egyaránt volt a tételek között, volt amit viszonylag könnyen meg lehetet csinálni, voltak azonban nehezebb feladatsorok is. Összegezve, teljesíthető volt, ugyanakkor oda kellett figyelni az érettségizőknek, mert pontokat azért könnyen lehetett hullatni - tette hozzá.
Idén a Földes Ferenc Gimnázium több, mint harminc tanulója emelt szinten érettségizett matematikából.
A miskolci középiskola egyike azon tizenkét magyarországi gimnáziumnak, ahol speciális szinten is oktatják a matematikát, a diákok a hazai és nemzetközi versenyeken rendszeresen a legjobbak között végeznek. Az elmúlt években négyes fölött volt a matematikai érettségik átlaga.
Az idén az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint matematikából középszinten 1278 helyszínen 80 144 diák, emelt szinten 82 helyszínen 3897 vizsgázó tett érettségi vizsgát. Középszinten angol, francia, horvát, német, olasz, orosz, román, spanyol, szerb és szlovák nyelven, míg emelt szinten angol, francia és német nyelven is volt érettségiző.
A vizsgák szerdán a történelem írásbelikkel folytatódnak.

Címkék: érettségi, matematika

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.

2024. Április 28. 08:10, vasárnap | Helyi

Szent Flórián nap – Nyitott szertárkapuk napja Győrszentivánon

A Nyitott Szertárkapuk Napjára különleges programmal készül a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Április 28. 07:15, vasárnap | Helyi

Eddig ötezren tudták csökkenteni áramszámlájukat napenergia segítségével

Már több mint 5000 nyertes van a Napenergia Plusz programban.

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.