Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. November 30. 05:30, péntek | Helyi
Forrás: Pozsgai Kitti/MTI

Mától ünnepi fényben fürdik a város

Mától ünnepi fényben fürdik a város

Sebestyén Márta lemezbemutató koncertet ad, a Budapest Champagne Band karácsonyi dalokat énekel, a Hold Színház A kis herceggel vendégszerepel a pénteken kezdődő adventi programsorozaton Győrben.

Ma délután hat órakor az ünnepi fények bekapcsolásával veszi hivatalosan kezdetét az adventi időszak Győrben.

Ruppert István orgonaművész Bach műveit játssza december 2-án a Szentlélek-templomban, két nappal később Horváth Kornél Kossuth-díjas ütőhangszerművész és Orosz Zoltán harmonikaművész lép fel a Bartók Béla Megyei Művelődési Központban. Sebestyén Márta új lemezének bemutatóját december 13-án tartja a Richter teremben.

PROGRAMFÜZET

Az advent minden vasárnapján egy-egy gyertyát gyújtanak a Széchenyi téri hatalmas adventi koszorún, közelében betlehemet építenek és felállítják a mindenki karácsonyfáját. Esténként zenés fényjáték kápráztatja el a téren sétálókat. A szabadtéri színpadon a Maszk Bábszínház eleveníti fel a betlehemi történetet december 8-án.
A gyerekeket a Holle anyó című zenés-táncos mesejáték szórakoztatja december közepén a Bartók Művelődési Központban, A kis herceg című produkciót december 22-én a Széchenyi téren láthatják kicsik és nagyok a Hold Színház előadásában.
Az adventi hétvégéken a Városi Művészeti Múzeumban kézműves foglalkozásokon idézik meg a karácsony hangulatát. Szombaton például angyalos tárgyakat, angyalfigurákat készíthetnek a gyerekek. A foglalkozás tematikájában a 20. századi és kortárs művészek angyalábrázolásaiból nyílt időszaki kiállításhoz kapcsolódik. A tárlat a Borsos múzeumban látható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.