Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2011. Szeptember 22. 09:30, csütörtök | Helyi
Forrás: Goodwill PR és Kommunikációs Ügynökség

Még közelebb az ügyfelekhez – Győrben nyitja meg első regionális irodáját a PwC

Még közelebb az ügyfelekhez – Győrben nyitja meg első regionális irodáját a PwC

Szeptemberben nyitotta meg első regionális irodáját a PricewaterhouseCoopers (PwC), a világ vezető tanácsadó cége Győrben.

A nemzetközi könyvvizsgáló, adótanácsadó és tanácsadó, BIG 4 cégek közül elsőként Budapesten kívül megnyitott magyarországi irodájában a cég munkatársai közvetlenül nyújtják a PwC magas színvonalú szolgáltatásait a régió vállalkozásainak.

Beruházások, munkahelyteremtés és fejlesztési tervek – hallható a győri gazdasági hírekkel és a régióban történő eseményekkel kapcsolatban már jó ideje. A Központi Statisztikai Hivatal napokban megjelenő adatai szerint Győr-Moson-Sopron megye ipari szektora 2010 első felében 20 százalékot is meghaladó teljesítménybővülést produkált. 2011 azonos időszakában ezt további 11,9 százalékos növekedéssel toldotta meg és ezzel az országos átlagnál másfélszer nagyobb növekedést ért el. Ahogyan azt a számok is bizonyítják, a Győrben működő nagy, közepes és kis vállalkozások egyaránt hozzájárulnak a régió sikereihez. A PwC azért döntött úgy, hogy első regionális irodáját Győrben nyitja meg, mert a cég munkatársainak tudásával és tapasztalataival szeretné segíteni a helyi vállalkozásokat és tanácsadóként hozzájárulni a régió fejlődéséhez.

– A PwC 20 éve van jelen Magyarországon. A cég az elmúlt két évtizedben meghatározó szereplőként járult hozzá a Magyarországra - ezen belül a Győrbe - érkező külföldi vállalatok letelepedéséhez, megerősödéséhez, illetve a hazai vállalkozások fejlesztéséhez, mindezzel pedig a magyar gazdaság dinamikus fejlődéséhez – mondta el George Johnstone, a PricewaterhouseCoopers vezérigazgatója, aki kifejtette: – A PwC büszke az elért eredményeire, a tanácsadói szektorban betöltött vezető szerepére. Annak érdekében, hogy cégünk még dinamikusabban növekedhessen, meggyőződésünk, hogy növelnünk kell a fővároson kívüli jelenlétünket, ezért Győr csak az első a PwC fővároson kívüli irodáinak sorában. Hiszünk Győr fejlődési lehetőségeiben és tudásunk rendelkezésre bocsájtásával szeretnénk kivenni a részünket e fejlődésből, ezért döntöttünk úgy, hogy Győrben nyitjuk meg második magyarországi irodánkat.

A megnyitó apropóján tartott sajtóbeszélgetésen Borkai Zsolt, Győr Megyei Jogú Város polgármestere üdvözölte a PwC döntését és rámutatott annak Győr és a régió fejlődésére gyakorolt pozitív hatásaira.

– Polgármesterként büszke vagyok arra, hogy egy olyan világvállalat, mint a Győrben is régóta ismert PwC, irodát nyit városunkban. A kezdeményezésben gazdaságpolitikánk igazolását látom: a lendületesen fejlődő Győr komoly lehetőséget jelent minden olyan vállalkozás számára, amely képes és hajlandó részt venni gazdaságunk fejlesztésében. Bízom abban, hogy a PwC szaktudása és szolgáltatásai révén számos győri vállalkozás sikeréhez járul majd hozzá, segíti a hatóságok és az önkormányzat munkáját is, a cég részvétele városunk életében így kölcsönösen hasznos lesz majd. – mondta el Borkai Zsolt polgármester.

Lőre Péter, az Audi Hungária Motor Kft. vállalati kommunikációért és kormánykapcsolatokért felelős igazgatója szerint a PwC győri irodanyitása is jelzi a régió potenciálját, a növekedési lehetőségeket. Beszédében elmondta: „Az Audi Hungária a PwC-ben elkötelezett, professzionális szolgáltatót ismert meg és örömmel fogadja, hogy a cég a jövőben még közelebb lesz ügyfeleihez. A PwC győri irodanyitásában is annak igazolását látjuk, hogy a győri régió továbbra is lendületesen fejlődik. Ezt a növekedést a most folyó Audi-beruházás is tovább erősíti. Ehhez a fejlődéshez nagyban hozzájárul az olyan szakértő tanácsadó világcégek jelenléte, mint amilyen a PwC is.”

A győri iroda irányításával a PwC Lett Kornéliát bízta meg, aki lelkesen nyilatkozott a tervekről: „A győri irodanyitás mérföldkő a PwC életében. Cégünk az ügyfeleire koncentrál, személyes kapcsolatot tart velük, ezért éreztük fontosnak a győri iroda megnyitását. Az ügyfeleknek nyújtott szolgáltatásainkon túl szeretnénk részt venni minden olyan kezdeményezésben, amely segíti az innovatív megoldásokat, a szakmai tapasztalatok megosztását és a tudásmegosztást.”

A PwC győri irodájában a cég 30-35 munkatárs foglalkoztatását tervezi, nem titkoltan helyi szakemberek bevonásával. Az iroda döntően az észak-dunántúli régióban működő vállalkozásoknak nyújtja szolgáltatásainak teljes spektrumát és határon átnyúló együttműködésekben is részt tud venni ausztriai és szlovákiai PwC-irodákkal együttműködve.

Címkék: Győrben

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 09:11, szerda | Helyi

Hamarosan kezdődik az Öt Templom Fesztivál

Május 9-én, csütörtökön kezdődik az Öt Templom Fesztivál.

2024. Május 08. 08:13, szerda | Helyi

Vakon is lehet teljes életet élni, méghozzá boldogan!

Sáfrányné Kobli Írisz Én csak a szívemmel látok című könyvével ismerkedhettek meg a Széchenyi Egyetem könyvtárában a pedagógus növendékek.

2024. Május 08. 07:13, szerda | Helyi

Matekból is megvolt az írásbeli

Nagy meglepetés nem érhette a diákokat, aki készült, az írásbeli matematikaérettségi első részét nagyobb nehézségek nélkül oldhatta meg.

2024. Május 07. 09:13, kedd | Helyi

Győr legcsodásabb nőjét keresik

A köztünk élő hétköznapi, ám kivételes személyiségeket akarják megtalálni.