Városlista
2020. szeptember 25, péntek - Eufrozina

Hírek

2020. Április 12. 11:57, vasárnap | Helyi

Megéri-e elektromos kazánt venni? Lássuk az érveket!

Megéri-e elektromos kazánt venni? Lássuk az érveket!

Az elektromos kazánok számos jó tulajdonsággal bírnak a hagyományos társaikkal szemben.

Akad azonban néhány hátulütő is, amit érdemes megfontolnunk, mielőtt ilyen készülék vásárlására adjuk a fejünket. Összeszedtük, mit érdemes előre átgondolni!

Nagyon egyszerű szerkezet

A “hagyományos” kazánokkal ellentétben az elektromos kazán kevés karbantartást igényel: egyszerűbb az üzemeltetése, ráadásul nagyon megbízható, hosszú élettartamú készülék - hangsúlyozza Kravecz Richárd, a Netkazan.hu webáruház tulajdonosa. További előny, hogy az ilyen kazán működtetése kéményseprői hatósági ellenőrzéssel nem jár együtt.

Optimális oda, ahová nem lehet bekötni a gázt

Ilyenek például a nyaralók, hétvégi házak: azok az épületek, ahol nem az év minden napján, csak rövidebb időszakra vesszük igénybe a fűtést. Ahelyett, hogy felvállalnánk a gázbekötés jelentette macerát, sokkal jobban megéri egy elektromos készülékbe fektetnünk.

Rendkívül csendes

Az elektromos kazán szinte hang nélkül működik. Az alacsony zajszint miatt remek választást jelent, ha pihenni szeretnénk az adott környezetben.

Magasabb az üzemeltetési költsége

Az áramfogyasztás költségei miatt mélyen a zsebünkbe nyúlhatunk, ha a teljes fűtésszezonban ilyen készülékkel melegítenénk a lakást. Már csak ezért is javasolható inkább az időszakosan használt épületekbe, míg az otthoni fűtést érdemes gázkészülékkel megoldani a 2020-ban érvényben lévő energiahordozó árak mellett.

Elképzelhető, hogy leterheli a hálózatot

Előfordul, hogy egy nyaraló kis teljesítményű elektromos hálózata nem bír el más készüléket, mint az elektromos kazánt. Ezzel nem szerencsés helyben szembesülni. Vásárlás előtt mindenképp nézzünk utána, milyen hálózati feltételek szükségesek a működéséhez!

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 03. 14:03, csütörtök | Helyi

Merre tart 2020-ban a győri ingatlanpiac?

Győrben stagnálnak az ingatlanárak

2020. Július 27. 18:49, hétfő | Helyi

A Nemzeti Kutatási Felhő az amerikai egyetemek és IT óriások új, közös kezdeményezése

Új szintre lép a Felhő technológia felhasználása: számítástechnikai mamutcégek közös megállapodásra jutottak egyetemekkel.

2020. Július 27. 18:43, hétfő | Helyi

Mérföldkőhöz ért a Forrás –

Mérföldkőhöz ért a Forrás – Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése a Nyugat-Dunántúlon című, nagy népszerűségnek örvendő projektünk

2020. Július 17. 14:16, péntek | Helyi

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Forrás projekt - elkezdődtek a képzések...

2020. június végén elindultak az első képzések az „Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése Nyugat-Dunántúlon” című projektben.