Városlista
2021. március 4, csütörtök - Kázmér

Hírek

2020. Április 12. 11:57, vasárnap | Helyi

Megéri-e elektromos kazánt venni? Lássuk az érveket!

Megéri-e elektromos kazánt venni? Lássuk az érveket!

Az elektromos kazánok számos jó tulajdonsággal bírnak a hagyományos társaikkal szemben.

Akad azonban néhány hátulütő is, amit érdemes megfontolnunk, mielőtt ilyen készülék vásárlására adjuk a fejünket. Összeszedtük, mit érdemes előre átgondolni!

Nagyon egyszerű szerkezet

A “hagyományos” kazánokkal ellentétben az elektromos kazán kevés karbantartást igényel: egyszerűbb az üzemeltetése, ráadásul nagyon megbízható, hosszú élettartamú készülék - hangsúlyozza Kravecz Richárd, a Netkazan.hu webáruház tulajdonosa. További előny, hogy az ilyen kazán működtetése kéményseprői hatósági ellenőrzéssel nem jár együtt.

Optimális oda, ahová nem lehet bekötni a gázt

Ilyenek például a nyaralók, hétvégi házak: azok az épületek, ahol nem az év minden napján, csak rövidebb időszakra vesszük igénybe a fűtést. Ahelyett, hogy felvállalnánk a gázbekötés jelentette macerát, sokkal jobban megéri egy elektromos készülékbe fektetnünk.

Rendkívül csendes

Az elektromos kazán szinte hang nélkül működik. Az alacsony zajszint miatt remek választást jelent, ha pihenni szeretnénk az adott környezetben.

Magasabb az üzemeltetési költsége

Az áramfogyasztás költségei miatt mélyen a zsebünkbe nyúlhatunk, ha a teljes fűtésszezonban ilyen készülékkel melegítenénk a lakást. Már csak ezért is javasolható inkább az időszakosan használt épületekbe, míg az otthoni fűtést érdemes gázkészülékkel megoldani a 2020-ban érvényben lévő energiahordozó árak mellett.

Elképzelhető, hogy leterheli a hálózatot

Előfordul, hogy egy nyaraló kis teljesítményű elektromos hálózata nem bír el más készüléket, mint az elektromos kazánt. Ezzel nem szerencsés helyben szembesülni. Vásárlás előtt mindenképp nézzünk utána, milyen hálózati feltételek szükségesek a működéséhez!

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 02. 14:59, kedd | Helyi

Építkezik? Felújít? Szakértő segítség -Elágazás Kft.

Hogy, miért válasszon Bennünket ha építkezni vagy felújítani szeretne?

2021. Február 19. 10:25, péntek | Helyi

Z&GY Kft- A tető fejfedője!

A Z&GY Kft. 2009 óta foglalkozik bádogos és tetőfedő anyagok forgalmazásával, Győrben a Malomszéki u. 3 szám alatt.

2021. Március 04. 10:06, csütörtök | Külföld

A fertőzöttek száma a világon 115,2 millió, a halálos áldozatoké 2,6 millió, a gyógyultaké 65,1 millió

A világon 115 174 302 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 2 559 473, a gyógyultaké 65 118 869 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem csütörtök reggeli adatai szerint.

2021. Március 04. 09:10, csütörtök | Belföld

Füst keletkezett az Országgyűlés Irodaházában

Füst keletkezett az Országgyűlés Irodaházában szerdán - tudta meg az MTI. A Jobbik közleményben tudatta, hogy "vétlen" kollégájuk kezében indult be egy füstgránát.