Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

Navracsics Tibor kedden a megyei Kormányhivatalban tartott szakmai egyeztetést követően elmondta, ezzel a jó teljesítménnyel együtt egy magasabb átlagbérszint is megjelenik, ami speciális helyzetet hozott létre a többi vármegyéhez képest. A magasak az átlagbérek következtében a közigazgatásnak külön erőfeszítéseket kell tennie ahhoz, hogy megtartsa a vonzerejét.- tette hozzá a miniszter.

A közigazgatásban átlagbér alatti a szint

A miniszter beszélt arról is, hogy a közigazgatásban dolgozók átlagbére a vármegyei átlagbér alatt van, és ez a mindennapi működésben is okoz problémákat, azaz sok a betöltetlen állás, valamint nagy számban van jelen a fluktuáció is, emellett érződik az ausztriai munkaerőpiac elszívó hatása is.

A megoldásról egyeztettek

A győri szakmai egyeztetésen olyan megoldási javaslatokról tárgyaltak, amelyek a térségben stabilabbá tennék a foglalkoztatottak, azon belül is a közigazgatásban dolgozók helyzetét.

Navracsics Tibor hozzátette, hogy a szakmai egyeztetésen Győr és Sopron esetében beszéltek a szolidaritási hozzájárulási adóról is, mert azok a városok és térségek, amelyen az élen járnak, szintén joggal tartanak igényt arra, hogy további támogatást kapjanak és tudják biztosítani a jövőben is az élenjáró pozíciójukat. Ezzel kapcsolatban a következő időszakban szakmai megbeszéléseket tartanak és a remények szerint az év második felében vagy a jövő év első felében olyan megállapodás születik, amely lehetőség szerint a felzárkóztatandó régiók és a versenyképes régiók számára is megfelelő megoldást kínál.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 09:17, szombat | Helyi

Kincsem, a kisbéri csodakanca: szülőföldjéről indul vándorkiállítás

A kisbériek büszkék arra, hogy Kincsem Kisbéren fogant, és itt is fejezte be pályafutását.

2024. Május 04. 08:14, szombat | Helyi

Színművészek hívták fel a figyelmet a menhelyi állatokra

A győri állatmenhelyre látogattak a Pincérfrakk utcai cicák című előadás alkotói.

2024. Május 04. 07:15, szombat | Helyi

Ha lopástól félti a biciklijét, kenesse le a rendőrökkel!

Különleges lopásgátló módszert vet be a győri rendőrség: speciális pasztával kenik be a kerékpárokat. Az eljárás mikéntjéről a helyi rendőrség sajtóosztályát kérdeztük.

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.