Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. Október 13. 14:30, csütörtök | Helyi
Forrás: Audi Hungaria Motor Kft.

Megérkezett a 20.000. irányvonat az Audi Hungariához

Megérkezett a 20.000. irányvonat az Audi Hungariához

Ma megérkezett a 20 000. irányvonat az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. gyárterületére.

Ezzel a vállalat 1993-as alapítása óta mintegy 13.400.000 tonna nyersanyagot, alkatrészt és készterméket szállítottak Győr és Ingolstadt között vasúton. A vállalatnál az anyagok 59 százalékát, a környezetet megkímélve, vasúton szállítják, ezzel tehermentesítik a közutat. Ez tíz százalékos emelkedést jelent a 2009-es szállítási arányhoz képest. A vasúton megtett távolság a mai napig összesen 12.516.000 kilométert tesz ki. Az európai járműgyártók között a vasúti szállítási arány tekintetében az Audi Hungaria áll az első helyen.

„Következetesen dolgozunk azon, hogy megfelelő struktúrában történjen a termékek szállítása. Ezért az új járműgyárunkban is jövőbe mutató logisztikai koncepciókat szeretnénk megvalósítani. Ezek a tervek nemcsak környezetkímélők, hanem túlzsúfolt útjaink forgalmát is enyhítik“, mondta Thomas Faustmann, az Audi Hungaria ügyvezetésének elnöke. A vasúti szállítás eddig több mint egy millió tehergépjárműtől tehermentesítette a közutakat.

A nyersanyag-, motor- és járműszállítás több mint 50 százaléka vasúton történik. Ingolstadtból alapanyagok, alkatrészek és karosszériák érkeznek, Győrből elsősorban kész motorokat és járműveket, valamint karosszériaelemeket szállítanak Ingolstadtba. A gyárbővítéssel kapcsolatos új logisztikai tervekben nagy hangsúlyt helyeznek a környezetkímélő szállításra.

A teherszállítás 1996-ban öt vonatpárral kezdődött. Jelenleg 16 vonatpár közlekedik hetente Győr és Ingolstadt között. A vasúti közlekedés rövid menetidővel segíti a folyamatbiztos anyagáramlást, kiszámítható és környezetbarát. Az Audi Hungaria 15 éve működik együtt a magyar és német vasúttársaságokkal.

A csatolt fotón: Az elkészült Audi modellek kiszállításra várnak.

Címkék: Audi Hungaria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:16, hétfő | Helyi

Drónt kaptak a kisbéri rendőrök

Olyan helyekre is el tudnak általa jutni, ahová gyalog vagy autóval nem.

2024. Április 29. 08:13, hétfő | Helyi

Rózsa és Ibolya a Vaskakasban

Szerethet-e egy tündérlány egy emberfiút? Legyőzheti-e a szerelem az évszázados viszályt? Kitarthat-e egymás mellett két fiatal, ha az egész világ ellenük fordul?

2024. Április 29. 07:13, hétfő | Helyi

Drákói szigor jön az építkezéseknél

Szigorú szabályok írják elő októbertől, hogy mi épülhet Magyarországon.

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.