Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Május 30. 10:09, szombat | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Megfelelő intézkedésekkel minimális a fertőzésveszély a repülőgépeken

Megfelelő intézkedésekkel minimális a fertőzésveszély a repülőgépeken

A légiközlekedésben bevezetett egészségügyi intézkedésekkel minimálisra csökkenthető annak az esélye, hogy valaki egy légi járaton fertőződjön meg koronavírussal

- mondta Jean-Brice Dumont, az Airbus mérnöke pénteken egy a Facebookon közvetített videóban. Kifejtette: a repülőgépeken több évtizede használnak olyan HEPA-szűrőket, amelyekkel a baktériumok és vírusok 99,9 százalékát ki lehet szűrni, és a kabinban lévő levegő áramoltatása is segít a fertőződés elkerülésében.

A levegő ugyanis - mint magyarázta - két-hárompercenként lecserélődik. A friss levegőt keverve a már bent lévővel, átengedik a HEPA-szűrőn, és a plafontól a lábtér felé áramoltatják. Így kicsi az esélye, hogy egymás mellett ülő utasok megfertőzik egymást, az előttük ülőt pedig a magas háttámla védi.

Ez azt is jelenti szerinte, hogy nincs semmilyen előnye annak, ha a középső ülést üresen hagyják a gépeken.

Felhívta azonban a figyelmet arra, hogy a repülőgépek légtisztító rendszere önmagában még nem elég a fertőzés elkerüléséhez, ahhoz szükség van a repülőtereken a testhőmérséklet mérésére, a légitársaságoknak folyamatosan tisztítaniuk kell az utasteret, az utasoknak pedig maszkot kell viselniük, és fertőtleníteniük kell a kezüket.

Jean Brice Dumont azonban megjegyezte: tökéletes biztonság nincs, nem volt, és nem is lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára