Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. Szeptember 26. 17:00, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Szol Zrt.

Megkezdődött a fakivágás

Megkezdődött a fakivágás

A Győr-Szol Zrt. megkezdte a Győr közigazgatási területén lévő kiszáradt fák kivágását.

A városgazdálkodási igazgatóság szakemberinek szemléje valamint lakossági bejelentések alapján minden évben számba veszik a közterületeken valamint a temetőkben a beteg, balesetveszélyes növények körét, és azok elszáradt ágait illetve - amennyiben szükséges -, az egész fát eltávolítják.

A kiszáradt fák kivágását elsősorban kézi vagy motoros fűrésszel, magassági ágvágókkal végzik, a nehezen elérhető, nagyobb magasságban lévő ágak eltávolításához kosaras autót vesznek igénybe. Az elkészített nyilvántartás szerint idén ősszel 242 vágnak ki, és több százat gallyaznak a társaság munkatársai. A növényi részeket helyi aprítékolás vagy a likócsi telepen történő feldolgozás után komposztanyagként hasznosítják.

A kivágott fákat a Győr-Szol Zrt. nem köteles pótolni, ezt csak a nem balesetveszély megszüntetése miatt – hatósági határozat alapján - végzett beavatkozás esetén írja elő jogszabály. Ennek ellenére a társaság ezen törvényi kötelezettségen felül a tavalyi évben 116 fát ültetett Győr területén. Idén az törvényi előírásoknak megfelelően összesen mintegy 300 fa pótlására kerül sor. A kiültetett fák általában 12-14 centiméter törzskörméretű, lombkoronás növények, melyeket a lakossági igényeket is figyelembe véve telepítünk. A mostani fakivágási akció költsége a hatóságilag előírt pótlásokkal együtt több mint 7 millió forintra tehető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.

2024. Április 28. 08:10, vasárnap | Helyi

Szent Flórián nap – Nyitott szertárkapuk napja Győrszentivánon

A Nyitott Szertárkapuk Napjára különleges programmal készül a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Április 28. 07:15, vasárnap | Helyi

Eddig ötezren tudták csökkenteni áramszámlájukat napenergia segítségével

Már több mint 5000 nyertes van a Napenergia Plusz programban.

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.