Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2019. Szeptember 15. 09:32, vasárnap | PR

Megkezdődött a tanév!

Megkezdődött a tanév!

Korai ébresztőóra, gyors palacsintasütés, a gyerekek ébresztése, a teendők összeírása, egyszóval a reggeli rohanás.

A nyári vakáció után az iskolakezdési időszak erős önfegyelmet igényel, mind a gyerekektől, mind a szülőktől.

Hétköznapi tevékenységeink közepette biztosnak kell lennünk abban, hogy minden eszközünk megvan a stresszes életmódunkhoz. Nem fogyott el a papír, nem ürült ki a toll, és a gyerekek is minden írószert a hátizsákjukban tudhatnak.

Meg kell becsülnünk a természet, illetve gyártás által “ajándékozott” irodaszeri termékeket, és tudnunk kell, miért is olyan fontosak életünkben.

Egy kis visszatekintés

Sokan természetesnek veszik, hogy rendelkezésünkre állnak, és amikor fel akarunk jegyezni valamit, rögtön a papírért és a tollért nyúlunk. Azonban nem volt ez mindig így, mert ez egy hosszú folyamat eredménye.

A papír például egyidős az írással. Az ókori növényi lapoktól kezdve az ázsiai pergameneken át, egészen a modern papírgyártásig, sok minden változott. A toll elődje a penna volt, a számológépet az abakusz előzte meg. Hát nem csodálatos?

Jelenleg igyekeznek az újrahasznosított irodaszer irányába haladni, mivel a fák kitermelése jócskán meghaladja az egészséges mértéket.

A gyerekek “irodája”

Az iskolában elengedhetetlen, hogy mindenféle irodaszer rendelkezésére álljon gyermekünknek. Már csak azért is, mert ha véletlenül lemarad egy kötelező darab, mint a számológép vagy a körző szett matek óráról, kétségtelen, a gyerek kap büntetést érte.

Ilyen korban már maguknak választanak írószert, azonban ha mi vesszük nekik, igazodjunk stílusukhoz, dobjuk fel szettjüket mondjuk egy gitár alakú hegyezővel vagy egy illatos filctoll készlettel.

Majd elfelejtettem!

Ön is az az embertípus, akinek rögvest fel kell írnia a fontos információkat? Akkor mindig legyen Önnél egy kisebb notesz, hozzá való tollal, a nehéz helyzetek megelőzésére. Hiszen ismeri a jól bevált mondást miszerint; “a szó elszáll, az írás megmarad.”

A papírmunka megköveteli azt is, hogy mindig legyen tűzőgép a háznál, mert sosem tudni, milyen dokumentumot kell elkészítenünk.

Írószer ajándékba!

A gyerekek nagyon szeretik az irodaszereket, különösen a kisiskolások. Sokszor a szülők igyekeznek olyasmit vásárolni, ami hasznos is. Ez esetben jöhet a mindig menő unikornisos toll, a színes szövegkiemelők, az állatos ceruzatartó vagy a 3D rajzoló szett, amelyek apró ajándéknak is ideálisak.

Az ilyen jellegű csekélységek továbbá ösztönzik gyerekünket a tanulás iránti vágyra, különösen, ha az írás elsajátításának korszakában jár.

Szeret alkotni a gyerek? Akkor mindig legyen otthon cellux az ide-oda ragasztásokhoz!

Ne bízza a véletlenre, legyen otthon minden szükséges írószeri kellék, a Szoti játékbolt irodaszerei támogatják a tanévkezdést!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 08:35, kedd | PR

Belülről Győr: A város, ahol mindenki lakni akar

Győr, Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő városa, tökéletes egyensúlyt teremt a gazdag történelmi örökség és a modern városi élet között.

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 26. 10:14, péntek | PR

A legfontosabb tudnivalók bt. alapítás esetén

Az egyik legnépszerűbb cégforma Magyarországon a betéti társaság, más néven Bt.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját