Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Március 25. 12:30, vasárnap | Helyi
Forrás: Győr-Szol Zrt.

Megkezdődtek a tavaszi lombtakarítási munkák Győrben

Megkezdődtek a tavaszi lombtakarítási munkák Győrben

A Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt. március 21-én, kedden nagyszámú kézi munkaerő bevonásával megkezdte a tavaszi lombtakarítási feladatok elvégzését.

A meteorológiai tavasz első napján Győr-Gyárváros városrészben, a Szeszgyár-lakótelepen elindított munka során a GYŐR-SZOL Zrt. kiemelten kezeli a lakótelepi zöldterületeket. A lombgyűjtés ott történik, ahol az őszről maradt még falevél. Ilyen helyek lehetnek például a cserjék közötti zöldterületi részek.

Ezzel együtt fontos cél a lakótelepi parkolók szegélyei mellett lerakódott anyagok eltávolítása is.

A közterületi zöldterületi lomb- és parkolótakarítás Gyárvárosban március 27-ig tervezetten a Mátyás téren, az Ipar út főút felőli részein, a Stadion utcában, a Tompa utcai lakótelepen és a Puskás Tivadar utcában az Ipar út és Szövetkezet út közötti szakaszon történik meg.

A program március 26-ától Marcalváros I. és II. városrészekben, majd március 28-ától a József Attila-lakótelepen és Győr-Szabadhegyen folytatódik. Április első napjaiban következik Adyváros és Nádorváros.

Sziget és Újváros városrészekben a Rom Po Drom (Cigány az úton) Egyesület, míg a belváros és Révfalu kiemelt parkjaiban a GYŐR-SZOL Zrt. saját dolgozói végzik el a munkát.

A szegélytisztítás megvalósíthatósága érdekében a GYŐR-SZOL Zrt. tisztelettel kéri a gépjármű-tulajdonosokat, hogy a parkolás alkalmával a fenti időpontokat figyelembe véve az útpadka szélét lehetőség szerint hagyják szabadon. Így a meghatározott takarítási feladatok hatékonyan elvégezhetőek. A pontos ütemezésről a média segítségével folyamatosan tájékoztatást kívánunk adni és a szegélytől egy lépés távolság elhagyását kérjük a parkolások során.

A GYŐR-SZOL Zrt. megköszöni az autó tulajdonosok együttműködését.

EGYÜTT A TISZTÁBB KÖRNYEZETÉRT!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:16, hétfő | Helyi

Drónt kaptak a kisbéri rendőrök

Olyan helyekre is el tudnak általa jutni, ahová gyalog vagy autóval nem.

2024. Április 29. 08:13, hétfő | Helyi

Rózsa és Ibolya a Vaskakasban

Szerethet-e egy tündérlány egy emberfiút? Legyőzheti-e a szerelem az évszázados viszályt? Kitarthat-e egymás mellett két fiatal, ha az egész világ ellenük fordul?

2024. Április 29. 07:13, hétfő | Helyi

Drákói szigor jön az építkezéseknél

Szigorú szabályok írják elő októbertől, hogy mi épülhet Magyarországon.

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.