Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2023. Február 28. 07:15, kedd | Helyi

Meglopta a szüleit, hogy drogot vehessen

Meglopta a szüleit, hogy drogot vehessen

A Győri Járási Ügyészség először feltételes ügyészi felfüggesztést alkalmazott, majd az ellene indult újabb büntetőeljárások miatt vádat emelt egy férfival szemben.

A férfi többször meglopta a szüleit azért, hogy pénzhez jusson, amit drogokra költött.

A vádirat szerint a jelenleg 28 éves férfi szüleivel közös otthonából, Győrből 2020-ban készpénzt, televíziót és különböző gépeket, elektronikai cikkeket tulajdonított el 134.800 forint értékben. A használati tárgyakat eladta azért, hogy az így kapott pénzösszegből kábítószert vásároljon.
A szülei ezt követően felszólították arra, hogy távozzon az ingatlanból, aminek a férfi eleget is tett. Ezt követően 2020 augusztusában egy éjjel visszatért a családi házhoz, felfeszítette a melléképület ablakát, ahonnan eltulajdonított egy hangszórót és egy pár férfi cipőt összesen 25.000 forint értékben.

A férfi utóbb a szüleinek okozott teljes kárt megtérítette, így az ügyészség 2021 januárjában a férfival szemben feltételes ügyészi felfüggesztésről határozott azért, mert magatartásának kedvező változása volt remélhető.

A feltételes felfüggesztés ideje alatt azonban a férfi ellen több lopási cselekmény miatt is újabb eljárások indultak, ezért az ügyészség az eljárás folytatásáról határozott. Jelenleg az ügyészség a bűncselekményt beismerő férfit kisebb értékre, folytatólagosan, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével vádolja. A büntetési tétel három évig terjedő szabadságvesztés.

Címkék: győr, lopás, vádemelés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 09:12, kedd | Helyi

Tűz volt a Pannonhalmi Főapátságban: gyakorlatoztak a tűzoltók

A feltevés szerint egy mosógép hibásodott meg, egy dolgozót kellett kimenteni a sűrű füstből.

2024. Április 23. 08:16, kedd | Helyi

Újra jöhet az üzemanyagárstop? – A héten dönthet a kormány

A kormány nagy valószínűséggel a héten, szerdán fogja tárgyalni, hogy beavatkozzon-e az üzemanyagárak alakulásába.

2024. Április 23. 07:11, kedd | Helyi

Szerdán nincs ügyfélfogadás a rendőrségen

Szent György nap a rendőrség napja, emiatt szünetel az ügyfélfogadás szerdán a rendőrkapitányságokon és a határrendészeti kirendeltségeken – olvasható a police.hu oldalon.

2024. Április 22. 09:13, hétfő | Helyi

Az egyik polgármesterjelölt nem akar beszélgetni

Magyarázattal tartozunk nézőinknek, hallgatóinknak és olvasóinknak, hogy a múlt héten miért nem folytatódott a választási műsorunk.