Városlista
2019. november 21, csütörtök - Olivér

Hírek

2018. Október 29. 18:47, hétfő | Helyi

Megnyílnak a kripták

Megnyílnak a kripták

Bár felújítás alatt áll a győri Bencés templom, most mégis megnyitja kapuit. A győri Széchenyi téri Loyolai Szent Ignác-templom felújítása ellenére néhány napra megnyitja kapuit.

November elsején, másodikán és harmadikán 8 és 16 óra között látogatható lesz a bencés atyák kriptája.

A kegyeletüket leróni kívánók a templom főbejáratán át, a főhajó közepén keresztül közelíthetik meg a kriptát.

A győri bencés papok nyughelyét az 50’-es években alakították ki, előtte a városi köztemetőben volt kriptájuk, de azóta itt temetik el a rendház tagjait. Itt nyugszik többek között Bognár Cecil, Nádasi Alfonz, Heckenast Kolos, Bánhegyi Jób is.

A bencés templom legközelebb Advent első vasárnapján, december 2-án nyílik meg a hívek és a szerzetesek előtt. Húsvétig azonban csak a szombati és vasárnapi mise idejére nyílnak ki a kapuk.

Az épület július elején fél évvel ezelőtt zárt be, felújítás miatt. A toronysisakoktól a kriptákig mindenre kiterjedő megújítása 2020 végére fejeződik be, melyet a magyar állam kétmilliárd forintos támogatása fedez. A cél egy liturgikus, kulturális, turisztikai és műemléki elvárásoknak is megfelelő templommá formálás, mely történelméhez méltó módon töltheti be hitéleti és térségi közösségi-kulturális funkcióját egyaránt.

A győri Nagyboldogasszony-székesegyház kriptája október 29-től november 9-ig a látogatható. Hhétfőtől szombatig 7 és 12 óra között, valamint 14 és 18 óra között, vasárnap 7 órától 12 óráig, illetve 15 órától 18 óráig.

Forrás: Győri Egyházmegye - Facebook; gyorplusz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 20. 19:53, szerda | Helyi

Átadásra került a Bizalom Védjegye

Idén is átadták a „Kamara által AJÁNLOTT vállalkozás” védjegyprogram tanúsítványait, szerda délután a a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában.

2019. November 20. 13:02, szerda | Helyi

Hamarosan kezdődik az Advent Győrben

Király Viktor énekes, dalszerző adventi hangulatú muzsikája nyitotta az Advent Győrben sajtótájékoztatóját, a Győri Művészeti és Fesztiválközpont székhelyén, a Zichy-palotában.

2019. November 19. 09:57, kedd | Helyi

Ezek a legnépszerűbb táborok

Elkészült egy felmérés az elmúlt táborozási szezonról, amelyet a Táborfigyelő.hu tett közzé. Az idei nyáron a gyerekek kedvencei a sporttáborok lettek – és egyre több az offline tábor is Magyarországon.

2019. November 19. 09:55, kedd | Helyi

Így küzdd le a fáradtságot!

Folyamatos, állandó fáradtság nyomaszt? Sehogy sem tudod teljesen kipihenni magad? A megfelelő alvás eléréséhez bevethetünk pár olyan módszert, amelyek egyszerűek, de mégis nagy segítségül szolgálnak.