Városlista
2019. július 19, péntek - Emília

Hírek

2019. Június 18. 07:04, kedd | Helyi

Megnyílt a 15. Magyar Táncfesztivál

Megnyílt a 15. Magyar Táncfesztivál

"Legyen még tíz-húsz-ötven évig táncfesztivál Győrben!" - hangsúlyozta Kiss János Kossuth-díjas, Érdemes Művész, a Győri Balett igazgatója a 15. Magyar Táncfesztivál ünnepélyes megnyitóján.

A jubileumi ünnepségen beszédett mondott Borkai Zsolt- Győr Megyei Jogú Város polgármestere és Mihályi Gábor- a Magyar Táncművészek Szövetségének elnöke.

A hivatalos megnyitás után, a Magyar Nemzeti Balett egy felvonásos balettestje következett William Forsythe/ Franz Schubert: A tökéletesség szédítő ereje címmel.

A megnyitó est második részében a Győri Balett új, egy felvonásos balettjét mutatták be a győri közönségnek is, ugyanis februárban ezzel avatták fel az új Nemzeti Táncszínházat Budapesten. Hatalmas sikert arattak vele. De nekik a mostani volt a premier.

"Előttünk egy lány, aki nem akar részt venni az őt körülvevő társadalom képmutató viselkedésében, de nincs elég ereje önmagáért kiállni." Velekei László, a Győri Balett Harangozó-, Seregi-díjas koreográfusának Beethoven VII. szimfóniájára készült koreográfiája a "Passage" címet kapta, mely átkelést, átmenetet, folyamatot jelent. A darabban néha felfedezhetjük saját - néha eltökélt, máskor botladozó - lépéseinket is.

Közreműködött a Győri Filharmonikus Zenekar, vezényelt: Berkes Kálmán

Előadták: Golubkovics Gergely- Gyurmánczi Diána Harangozó-díjas, Luigi Iannone, Jekli Zoltán, Guti Gerda, Daichi Uematsu, Marjai Lili Annna, Téglás Bánk, Tatiana Shipilova, Gémesi Máté, Tetiana Baranovska, Engelbrecht Patrik, Herkovics Eszter Adria, Horváth Kada, Szalai Judit, Artem Pozdeev, Kovács Eszter, Luka Dimic.

Forrás: Győri Balett

Fotók: Csobay Dániel fotográfus

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 18. 12:28, csütörtök | Helyi

Hatalmas változás következik a győri Audi Hungariánál

Ősztől Alfons Dintner, az Audi AG ingolstadti előszéria központjának vezetője váltja az Audi Hungaria Zrt. igazgatóságának elnöki pozíciójában Achim Heinflinget, aki Ingolstadtban az Audi AG legnagyobb gyárát vezeti majd.

2019. Július 17. 13:35, szerda | Helyi

Frissítve: új hírek az esetről- Kiszakadt a vízkapu csöve Győrben, miután rátolatott egy autó

Rátolatott egy kocsi a vízkapu csövére Győr sétálóutcáján, a Baross úton. Küldte portálunknak egy arra járó olvasónk.

2019. Július 17. 13:10, szerda | Helyi

Kombájn és egy gabonatábla lángol Győrnél

Háromhektáros területen ég a tarló és a lábon álló gabona Győr külterületén, Somosmajornál.

2019. Július 16. 16:25, kedd | Helyi

A Győri Balett művészei nyáron Olaszországban is remekeltek

Herkovics Eszter Adria és Luigi Iannone a Győri Balett művészei a napokban Olaszországban léptek fel, Ricardo Nunez tiszteletére rendezett eseményen.