Városlista
2019. október 18, péntek - Lukács

Hírek

2019. Június 18. 07:04, kedd | Helyi

Megnyílt a 15. Magyar Táncfesztivál

Megnyílt a 15. Magyar Táncfesztivál

"Legyen még tíz-húsz-ötven évig táncfesztivál Győrben!" - hangsúlyozta Kiss János Kossuth-díjas, Érdemes Művész, a Győri Balett igazgatója a 15. Magyar Táncfesztivál ünnepélyes megnyitóján.

A jubileumi ünnepségen beszédett mondott Borkai Zsolt- Győr Megyei Jogú Város polgármestere és Mihályi Gábor- a Magyar Táncművészek Szövetségének elnöke.

A hivatalos megnyitás után, a Magyar Nemzeti Balett egy felvonásos balettestje következett William Forsythe/ Franz Schubert: A tökéletesség szédítő ereje címmel.

A megnyitó est második részében a Győri Balett új, egy felvonásos balettjét mutatták be a győri közönségnek is, ugyanis februárban ezzel avatták fel az új Nemzeti Táncszínházat Budapesten. Hatalmas sikert arattak vele. De nekik a mostani volt a premier.

"Előttünk egy lány, aki nem akar részt venni az őt körülvevő társadalom képmutató viselkedésében, de nincs elég ereje önmagáért kiállni." Velekei László, a Győri Balett Harangozó-, Seregi-díjas koreográfusának Beethoven VII. szimfóniájára készült koreográfiája a "Passage" címet kapta, mely átkelést, átmenetet, folyamatot jelent. A darabban néha felfedezhetjük saját - néha eltökélt, máskor botladozó - lépéseinket is.

Közreműködött a Győri Filharmonikus Zenekar, vezényelt: Berkes Kálmán

Előadták: Golubkovics Gergely- Gyurmánczi Diána Harangozó-díjas, Luigi Iannone, Jekli Zoltán, Guti Gerda, Daichi Uematsu, Marjai Lili Annna, Téglás Bánk, Tatiana Shipilova, Gémesi Máté, Tetiana Baranovska, Engelbrecht Patrik, Herkovics Eszter Adria, Horváth Kada, Szalai Judit, Artem Pozdeev, Kovács Eszter, Luka Dimic.

Forrás: Győri Balett

Fotók: Csobay Dániel fotográfus

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 17. 11:00, csütörtök | Helyi

INGYEN FOGADJÁK A CÉGEK SZELEKTÍV HULLADÉKÁT SASHEGYEN

Ingyenesen szállíthatják be a szelektíven gyűjtött hulladékot a vállalkozások és intézmények 2019. október 21-től, hétfőtől a győr-sashegyi hulladékkezelő központba.

2019. Október 14. 15:01, hétfő | Helyi

A Random Capital Zrt. így gondoskodik a befektetések biztonságáról

Amikor pénzügyekkel kapcsolatos szolgáltatásokról, illetve a megtakarított összegek befektetéséről beszélünk, akkor értelemszerűen a biztonságnak is komoly szerepe van.

2019. Október 14. 14:57, hétfő | Helyi

Így használd fel az ősz színeit az otthonodban

Az ősz verhetetlen, ha a színekről van szó. A lehulló falevelek és az avar narancsos, vöröses, lilás, zöldes és barnás árnyalata szemet gyönyörködtető.

2019. Október 14. 14:53, hétfő | Helyi

Kihagyhatatlan ajánlatok minden szivaros és dohány szaküzlet részére

A szivarozás életmódja nyugalmas, olyan foglalatosság, amely tökéletes kikapcsolódást nyújt minden férfinak.