Városlista
2020. január 23, csütörtök - Zelma

Hírek

2019. Június 18. 07:04, kedd | Helyi

Megnyílt a 15. Magyar Táncfesztivál

Megnyílt a 15. Magyar Táncfesztivál

"Legyen még tíz-húsz-ötven évig táncfesztivál Győrben!" - hangsúlyozta Kiss János Kossuth-díjas, Érdemes Művész, a Győri Balett igazgatója a 15. Magyar Táncfesztivál ünnepélyes megnyitóján.

A jubileumi ünnepségen beszédett mondott Borkai Zsolt- Győr Megyei Jogú Város polgármestere és Mihályi Gábor- a Magyar Táncművészek Szövetségének elnöke.

A hivatalos megnyitás után, a Magyar Nemzeti Balett egy felvonásos balettestje következett William Forsythe/ Franz Schubert: A tökéletesség szédítő ereje címmel.

A megnyitó est második részében a Győri Balett új, egy felvonásos balettjét mutatták be a győri közönségnek is, ugyanis februárban ezzel avatták fel az új Nemzeti Táncszínházat Budapesten. Hatalmas sikert arattak vele. De nekik a mostani volt a premier.

"Előttünk egy lány, aki nem akar részt venni az őt körülvevő társadalom képmutató viselkedésében, de nincs elég ereje önmagáért kiállni." Velekei László, a Győri Balett Harangozó-, Seregi-díjas koreográfusának Beethoven VII. szimfóniájára készült koreográfiája a "Passage" címet kapta, mely átkelést, átmenetet, folyamatot jelent. A darabban néha felfedezhetjük saját - néha eltökélt, máskor botladozó - lépéseinket is.

Közreműködött a Győri Filharmonikus Zenekar, vezényelt: Berkes Kálmán

Előadták: Golubkovics Gergely- Gyurmánczi Diána Harangozó-díjas, Luigi Iannone, Jekli Zoltán, Guti Gerda, Daichi Uematsu, Marjai Lili Annna, Téglás Bánk, Tatiana Shipilova, Gémesi Máté, Tetiana Baranovska, Engelbrecht Patrik, Herkovics Eszter Adria, Horváth Kada, Szalai Judit, Artem Pozdeev, Kovács Eszter, Luka Dimic.

Forrás: Győri Balett

Fotók: Csobay Dániel fotográfus

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 22. 15:04, szerda | Helyi

Segítség a tanulásban, sportban és a célok elérésében – Gyermekagykontroll Győrben

Február 1-jén és 2-án kétnapos gyermekagykontroll-tanfolyamán várja Kovács Erika a 7-10 éveseket, míg a 10-14 évesek február 8-án és 9-én sajátíthatják el az agykontroll lenyűgözően logikus technikáit.

2020. Január 21. 12:52, kedd | Helyi

Üzent osztálytársainak a győri tanárkesélő gimnazista

A fiú azt állítja, senkit nem akart bántani, és utólag fogalma sincs arról, hogyan borulhatott el az agya egy hármas miatt annyira, hogy késsel rontson rá a tanárára.

2020. Január 21. 08:48, kedd | Helyi

Kulturális és művészeti díjban részesült Fejszés Attila

A Magyar Kultúra Napja alkalmából Téglás Város Önkormányzatának Képviselő testülete „Kulturális és Művészeti Díjat” adományozott hétfőn Fejszés Attilának, a Győri Nemzeti Színház színművészének.

2020. Január 20. 20:49, hétfő | Helyi

Betöltötte énekhangjával a Kisalföld szerkesztőségét is Bede-Fazekas Csaba

Bede-Fazekas Csaba Kossuth-díjas, Érdemes-, Kiváló Művész, operaénekes, Győr díszpolgára, a Győri Nemzeti Színház örökös tagja volt Werner Krisztina vendége a sajtószékházban.