Városlista
2019. december 7, szombat - Ambrus

Hírek

2019. Június 18. 07:04, kedd | Helyi

Megnyílt a 15. Magyar Táncfesztivál

Megnyílt a 15. Magyar Táncfesztivál

"Legyen még tíz-húsz-ötven évig táncfesztivál Győrben!" - hangsúlyozta Kiss János Kossuth-díjas, Érdemes Művész, a Győri Balett igazgatója a 15. Magyar Táncfesztivál ünnepélyes megnyitóján.

A jubileumi ünnepségen beszédett mondott Borkai Zsolt- Győr Megyei Jogú Város polgármestere és Mihályi Gábor- a Magyar Táncművészek Szövetségének elnöke.

A hivatalos megnyitás után, a Magyar Nemzeti Balett egy felvonásos balettestje következett William Forsythe/ Franz Schubert: A tökéletesség szédítő ereje címmel.

A megnyitó est második részében a Győri Balett új, egy felvonásos balettjét mutatták be a győri közönségnek is, ugyanis februárban ezzel avatták fel az új Nemzeti Táncszínházat Budapesten. Hatalmas sikert arattak vele. De nekik a mostani volt a premier.

"Előttünk egy lány, aki nem akar részt venni az őt körülvevő társadalom képmutató viselkedésében, de nincs elég ereje önmagáért kiállni." Velekei László, a Győri Balett Harangozó-, Seregi-díjas koreográfusának Beethoven VII. szimfóniájára készült koreográfiája a "Passage" címet kapta, mely átkelést, átmenetet, folyamatot jelent. A darabban néha felfedezhetjük saját - néha eltökélt, máskor botladozó - lépéseinket is.

Közreműködött a Győri Filharmonikus Zenekar, vezényelt: Berkes Kálmán

Előadták: Golubkovics Gergely- Gyurmánczi Diána Harangozó-díjas, Luigi Iannone, Jekli Zoltán, Guti Gerda, Daichi Uematsu, Marjai Lili Annna, Téglás Bánk, Tatiana Shipilova, Gémesi Máté, Tetiana Baranovska, Engelbrecht Patrik, Herkovics Eszter Adria, Horváth Kada, Szalai Judit, Artem Pozdeev, Kovács Eszter, Luka Dimic.

Forrás: Győri Balett

Fotók: Csobay Dániel fotográfus

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 06. 21:08, péntek | Helyi

Győri tanárkéselés: Régóta tervezhette a késelést a győri diák

Az iskolába járó diákok szerint korábban többször beszélt arról a tanárát megszúró fiú, hogy meg fogja támadni a tanárát.

2019. December 05. 17:40, csütörtök | Helyi

Győri tanárkéselés: Pszichológus segít a győri diákoknak feldolgozni a tragikus eseményt

Egy 17 éves diák hátulról megkéselte a tanárát a győri Jedlik Ányos középiskolában. A diák azért támadhatott, mert rossz jegyet kapott. A tanárnőt a hátán szúrta meg a fiú, de az alkarján is megsérült, meg kellett műteni.

2019. December 05. 13:26, csütörtök | Helyi

Cikkünket frissítettük! Megkéseltek egy tanárt egy győri középiskolában

A rendőrségre érkezett bejelentés szerint 2019. december 5-én 12 óra körül az egyik győri intézményben késelés történt. A rendőrök a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét elfogták, és megkezdték a helyszíni szemlét.

2019. December 05. 12:37, csütörtök | Helyi

Kétmilliárd forintos ingatlanüzletre készül a győri nagyvállalat

Várhatóan több mint kétmilliárd forintért értékesíti egyik győri ingatlanát a Rába Járműipari Holding Nyrt., miután előzetes tárgyalásokat követően vételi ajánlatot kapott Európa egyik vezető multinacionális kereskedelmi vállalat