Városlista
2020. július 8, szerda - Ellák

Hírek

2019. Június 18. 07:04, kedd | Helyi

Megnyílt a 15. Magyar Táncfesztivál

Megnyílt a 15. Magyar Táncfesztivál

"Legyen még tíz-húsz-ötven évig táncfesztivál Győrben!" - hangsúlyozta Kiss János Kossuth-díjas, Érdemes Művész, a Győri Balett igazgatója a 15. Magyar Táncfesztivál ünnepélyes megnyitóján.

A jubileumi ünnepségen beszédett mondott Borkai Zsolt- Győr Megyei Jogú Város polgármestere és Mihályi Gábor- a Magyar Táncművészek Szövetségének elnöke.

A hivatalos megnyitás után, a Magyar Nemzeti Balett egy felvonásos balettestje következett William Forsythe/ Franz Schubert: A tökéletesség szédítő ereje címmel.

A megnyitó est második részében a Győri Balett új, egy felvonásos balettjét mutatták be a győri közönségnek is, ugyanis februárban ezzel avatták fel az új Nemzeti Táncszínházat Budapesten. Hatalmas sikert arattak vele. De nekik a mostani volt a premier.

"Előttünk egy lány, aki nem akar részt venni az őt körülvevő társadalom képmutató viselkedésében, de nincs elég ereje önmagáért kiállni." Velekei László, a Győri Balett Harangozó-, Seregi-díjas koreográfusának Beethoven VII. szimfóniájára készült koreográfiája a "Passage" címet kapta, mely átkelést, átmenetet, folyamatot jelent. A darabban néha felfedezhetjük saját - néha eltökélt, máskor botladozó - lépéseinket is.

Közreműködött a Győri Filharmonikus Zenekar, vezényelt: Berkes Kálmán

Előadták: Golubkovics Gergely- Gyurmánczi Diána Harangozó-díjas, Luigi Iannone, Jekli Zoltán, Guti Gerda, Daichi Uematsu, Marjai Lili Annna, Téglás Bánk, Tatiana Shipilova, Gémesi Máté, Tetiana Baranovska, Engelbrecht Patrik, Herkovics Eszter Adria, Horváth Kada, Szalai Judit, Artem Pozdeev, Kovács Eszter, Luka Dimic.

Forrás: Győri Balett

Fotók: Csobay Dániel fotográfus

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 24. 11:10, szerda | Helyi

Tudnivalók a különböző klíma típusokról

A klímaválasztás a minden korábbinál szélesebb kínálat ellenére sem egyszerű feladat.

2020. Június 15. 14:56, hétfő | Helyi

Neked mi a sztorid? Meséljen helyetted a Pandorád!

A Pandora roppant különleges színfolt az ékszerek világában. Tudtad, hogy ékszerrendszereivel anélkül mondhatod el a történeted, hogy akárcsak egy szót is szólnál? Mutatjuk, hogyan!

2020. Június 07. 13:30, vasárnap | Helyi

Vessünk magokat gyorsan és pontosan

Tavasszal a mezőgazdaság egyik legnagyobb feladata a szélesebb sortávolságú, nagyobb területeken termesztett növények – mint pl. a kukorica – vetése.

2020. Június 02. 09:08, kedd | Helyi

Ennyibe kerül a szemműtét