Városlista
2019. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2019. Augusztus 23. 08:35, péntek | Helyi

Megnyíltak a Győri Bornapok

Megnyíltak a Győri Bornapok

Borlovagok látványos felvonulásával vette kezdetét csütörtökön este a XII. Győri Bornapok, Bor-, Borlovag- és Gasztronómiai Fesztivál Győrben.

Hatvan faházban kóstolhatjuk Magyarország vezető borászainak, meghatározó borvidékeinek nedűit a Széchenyi és Danukapu téren négy napon át, miközben színvonalas muzsikát hallgatunk.

A nyitó felvonuláson az Európai Borlovagrend Győri Legációja, a Pannonhalmi Szent Márton Borrend tagjai, a Somlót Pártolók Társasága, valamint a Magyar Pálinka Lovagrend tagjai vettek részt.

A Dunakapu téren Borkai Zsolt polgármester köszöntötte a borlovagokat és megnyitotta a fesztivált.

A polgármester felidézte: 12 évvel ezelőtt kevesen gondolták azt, hogy a borfesztiválnak ekkora sikere lesz. „A siker záloga pedig az, ha sokan kilátogatnak és az emberek jól érzik magukat.” Az elmúlt 12 év ilyen volt, érkeztek vendégek nemcsak Győrből és a környező településekről, hanem külföldről is. A siker a színvonalnak is köszönhető, azoknak a borászoknak, akik évről évre bemutatják Győrben boraikat. Olyan borokat, amelyekre ők is és a fogyasztók is büszkék lehetnek – hívta fel a figyelmet a polgármester.

Borkai Zsolt emlékeztetett arra, hogy az idei nyári hétvégeken is mindig történt valami Győrben, a kulturális programok, a fesztiválok mellett sportesemények is zajlottak. Ilyen volt a Női Junior Kézilabda Európa-bajnokság, valamint az I.Junior Torna Világbajnokság, melyet városunk rendezett.

Szombaton este nyolc órától pedig sor kerül a Nyárzáró koncertre a Városháza téren, ahol a Total Dance Festival látványos show-műsorát hallgathatják meg az érdeklődők.

A polgármester végül azt kívánta, hogy az elkövetkezendő három és fél nap közösségi élettel teljen, és mindannyian érezzük jól magunkat!

A megnyitót követően a győri városháza ezüst emlékérmet vehette át Prof. Ing. Josef Jenei, az Európai Borlovagrend nagykövete, aki a keresztény lovagiasság és a borbarátság erősítése érdekében tett erőfeszítései, valamint az Európai Borlovagrend Győri Legációja támogatása elismeréseként érdemelte ki a díjat.

A közönséget ezt követően a Guca Partyzans, Magyarország első Balkán-rezesbandája szórakoztatta, igazi balkáni hangulatot teremetve.

A következő napokban a borozgatáshoz, a baráti beszélgetésekhez a jó hangulatot, a jó zenéket, többek között Éliás Gyula Jr. és zenekara, a Canarro, a Dániel Balázs Boogie Woogie Trió, Veréb Tamás, Szabó Leslie, és a Stereo Swing biztosítja.

A Bornapokon az elmúlt évekhez hasonlóan a borászoknál és a pálinkáriumokban a hivatalos fizetőeszköz a Fesztiválkártya (ára 100 Ft/db) lesz. A fesztiválon több feltöltőpont segíti a gyors ügyintézést, melyek a Széchenyi tér és a Dunakapu tér különböző pontjain találhatók. A vendéglátóipari szolgáltatóknál azonban kizárólag készpénzzel lehet fizetni.

Forrás: gyorplusz.hu

Képek: Csobay Dániel fotográfus

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 19. 13:54, csütörtök | Helyi

Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése Nyugat-Dunántúlon

2019. szeptember 17-én Győrött tartotta projekt-indító sajtótájékoztatóját és információs nyílt napját a Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány.

2019. Szeptember 19. 06:00, csütörtök | Helyi

Fedezd fel Győrt emeletes busszal a Mobilitási Héten! Folytatódnak a programok

2019. szeptember 16. és 22. között ismét megrendezésre kerül az Európai Mobilitási Hét. Csütörtökön és pénteken is színes programok várják az Érdeklődőket.

2019. Szeptember 18. 13:38, szerda | Helyi

Új hírek érkeztek Szilágyi István állapotáról

Tavaly februárban letört egy darab a csípőjéből egy háztartási balesetben, és járókerettel is alig tudott közlekedni, de Szilágyi István felépült.

2019. Szeptember 18. 08:55, szerda | Helyi

Megrendelhető karácsonyi csomagokat kínál a Hungárium

A győriek által Tejfölös közként ismert, egyébként pedig Dr. Kovács Pál nevét viselő utcácskában egy igazi "ékszerdoboz", a Hungárium üzlet található, csupa finomsággal. Most karácsonyi ajándékötlet kínálnak.