Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. November 07. 21:41, szombat | Helyi
Forrás: nol.hu/infogyor.hu

Vége! Elmeszelték a gimnáziumot a Krúdyban

Vége! Elmeszelték a gimnáziumot a Krúdyban

Negyven tanárt és közel 500 leendő hallgatót érinthet a Nemzetgazdasági Minisztérium döntése. Borkai is aggódik az iskola miatt.

A győri Krúdy Gyula szakközépiskolában 28 éve van gimnáziumi és szakiskolai képzés, ám úgy tűnik már nem sokáig. Az intézmény 2015 júliusa óta minisztériumi fennhatóság alá tartozik, mely eleinte sok jóval kecsegtetett, ám úgy tűnik, hogy a tárca végleg megpecsételte a neves iskola sorsát.

A nol.hu információi szerint minisztériumi döntés született az ügyben. A Krúdy egyébként a város legnevesebb iskolái közé tartozik. Jelenleg 1400 diákot tanít 108 pedagógus.

Borkai Zsolt aggódik

A város polgármestere még szombaton délután reagált a hírekre. A középiskolák fenntartója ugyan már nem a győri önkormányzat, de a város oktatási rendszerének hatékonyságára, valamint a képzéssel kapcsolatos lokális igények kezelésére továbbra is helyi ügyként, szívügyeként tekint – áll a közleményben.

Hozzátette: különösen fájó, hogy egy kéttannyelvű képzést buktattak meg, mely eleve kuriózumnak számít a megyében.

Inkább szakmunkás kell, mint gimnazista?

A döntést a hírek szerint azzal indokolják, hogy több fiatalt kell a gépészet és a mérnöki pályák felé orientálni, lévén hogy Győr „autógyártó város".

A Krúdy iskola gimnáziumi oktatása része a város jövőépítésének, egy olyan pillér, amelyre helyi és országos szinten is támaszkodnak a felsőoktatási intézmények, a vállalkozások és a közszféra is. Hibás döntés, a szakmaiság és a helyi fiatalok érdekeinek figyelmen kívül hagyása az, ha a gimnáziumi oktatás megszűnik az intézmény keretein belül” – reagált Borkai.

A Krúdy iskola az elmúlt 28 évben kiemelkedő tanulmányi eredményeket, országos versenyeken elért előkelő helyezéseket, rengeteg tehetséges diákot, valamint kimagasló továbbtanulási mutatókat produkált Győrben és országos viszonylatban is.

Úgy tudni, hogy a szakközépiskolai és szakiskolai képzést a jövő tanévben is változatlanul indít a suli, ám gimnáziumit már nem.

Facebook-kampány indult

A netes társadalom hamar reagált a szomorú hírre, a Facebookon közösség szerveződött „Ne szűnjön meg a Krúdy Gimnázium” névvel. Szombaton estére az oldalnak már közel 4000 követője volt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:16, hétfő | Helyi

Drónt kaptak a kisbéri rendőrök

Olyan helyekre is el tudnak általa jutni, ahová gyalog vagy autóval nem.

2024. Április 29. 08:13, hétfő | Helyi

Rózsa és Ibolya a Vaskakasban

Szerethet-e egy tündérlány egy emberfiút? Legyőzheti-e a szerelem az évszázados viszályt? Kitarthat-e egymás mellett két fiatal, ha az egész világ ellenük fordul?

2024. Április 29. 07:13, hétfő | Helyi

Drákói szigor jön az építkezéseknél

Szigorú szabályok írják elő októbertől, hogy mi épülhet Magyarországon.

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.