Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Április 04. 17:07, hétfő | Helyi
Forrás: Győr Megyei Jogú Város honlapja

MEGÚJUL A BÉCSI UDVAR

MEGÚJUL A BÉCSI UDVAR

A földben fekvő távhővezeték cseréje után kezdődik a burkolat felújítása. Megújulnak az utcabútorok és a növényzet is…

Hétfőn kezdődött, és várhatóan két hónapon keresztül tart az udvar felújítása.

„A Belváros folyamatosan újul meg, megszépülnek a győriek és a turisták által látogatott közösségi terek, de emellett figyelünk a kisebb lakóközösségek igényeire is.” fogalmazott Fekete Dávid alpolgármester, akit az itt lakók mint a terület önkormányzati képviselőjét keresték meg kérésükkel.
Ez egy társasház udvara, de egyben a város egyik nagy gyalogos forgalmú, emblematikus pontja is. A beruházás során ezért nem csak a töredezett térkő burkolat újul meg teljes egészében, de új utcabútorok kerülnek ki, és a növényzet is zöldebb lesz a korábbiaknál.”
Sági Géza a beruházást koordináló Győr-Szol Zrt. elnök-vezérigazgatója hozzátette, a földfelszíni munkák előtt a föld alatti távhővezetékek cseréje is megtörténik, a környező társasházakban pedig új, korszerű felhasználói hőközpontokat alakítanak ki, így az eddiginél kisebb közösségek a maguk igényei szerint szabályozhatják majd a távhőt. A közművezetékek cseréje után bontják fel szakaszosan a burkolatot úgy, hogy a gyalogosok közlekedése, az üzletek működése továbbra is biztosított legyen. A régi burkolatot új, Piazza típusú beton kiselemes térkövek váltják fel, a műemlékvédelmi hatósággal egyeztetett módon. Végül kikerülnek a megújult utcabútorok, padok, virágtartók is. A közművel kapcsolatos munkák összes költsége mintegy 14 millió, míg a burkolatcsere értéke 15 millió forint.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.

2024. Május 02. 08:16, csütörtök | Helyi

Leolvassák a vízórákat

Több településen is dolgoznak majd a Pannon-Víz szakemberei.

2024. Május 02. 07:13, csütörtök | Helyi

Ingyenesen vagy nyomott áron nézhet kiváló magyar filmeket egy hétig

Idén egy hétig tart a magyar film napja.

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.