Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Október 29. 10:42, csütörtök | Helyi
Forrás: gyor.hu

Megújulnak a győri körforgalmak

Megújulnak a győri körforgalmak

Program indul a városi körforgalmak növényzetének megújítására.

Radnóti Ákos városüzemeltetésért felelős alpolgármester kezdeményezésére a Győr-Szol Zrt. folyamatosan megújítja a városban található körforgalmak díszítő növényzetét, az erre vonatkozó programot indították útjáta 2015. október 28-án.

Fontosnak tarom, hogy az utóbbi években szép számban megépített körforgalmak ne csak a közlekedők biztonságát szolgálják, de egyúttal legyenek a város rendezett, üde színfoltjai is – mondta el az alpolgármester. – Ezért a közszolgáltatóval átfogó díszítési tervet készítettünk, hogy ennek az elvárásnak megfelelően megújítsuk a korábban telepített növényzetet. A több ütemben elvégezni tervezett munka első lépéseként már megszépült a Jedlik híd lábánál található körforgalom, és most megkezdődik a Tihanyi Árpád út – Földes Gábor utca kereszteződésében lévő megszépítése is. Ezt követően várhatón még ebben az évben a Nádorvárosi temető előtti valamint az új Bácsai úton található két körforgalom is megújul, így összesen öt körforgalom növényzete válik sokkal esztétikusabbá, szebbé, igényesebbé.

Az említett körforgalmak közepére a Győr-Szol évelő növényeket, cserjéket telepít, díszkaviccsal és mulccsal teszi esztétikusabbá a virágágyakat, valamint öntözőrendszert is telepít. A cél az, hogy dekoratív, színes területek alakuljanak ki, ugyanakkor annak fenntartása minél költséghatékonyabban, kevés kézi erő igénybevételével valósuljon meg, s felkészülve a szárazabb időszakokra, modern öntözőrendszerrel oldják meg, hogy zöld maradjon a növényzet.

Radnóti Ákos alpolgármester hozzátette: - Az önkormányzat sokat tesz azért, hogy a Győrben élők és a hozzánk érkező turisták szép, esztétikus városképpel találkozzanak, ne csak a belvárosban, hanem a közutak mellett is. A körforgalmak növényzetének megújításával valamennyi városrész gazdagodik, a lakók és az ide látogató vendégek európai színvonalú környezettel találkozhatnak. Hozzátette, hogy jövőre szeretnék folytatni a programot, melynek keretében minden évben négy-öt körforgalom növényzete újulhatna meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.