Városlista
2021. szeptember 27, hétfő - Adalbert

Hírek

2011. November 10. 11:15, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Megúszták enyhébb fegyházbüntetéssel a Győrben duhajkodó fiatalok

Megúszták enyhébb fegyházbüntetéssel a Győrben duhajkodó fiatalok

Az első fokon kiszabottnál valamivel enyhébb büntetéssel sújtotta jogerősen a Gy-M-S Megyei Bíróság azt a négy szlovákiai fiatalt, aki szórakozni jött tavaly ősszel Győrbe, és rablásból próbált diszkópénzt szerezni.

Habony János büntetőkollégium-vezető az ítélethirdetés után MTI-nek elmondta: az első- és a negyedrendű vádlott öt és fél éves - fiatalkorúak börtönében, illetve fegyházban letöltendő - büntetését egy-egy évvel enyhítette a bíróság. Az ügy másod- és harmadrendű szereplőjének hét és fél évi fegyházbüntetését két, illetve másfél évvel mérsékelték.

Közlése szerint némileg változott a cselekmények minősítése, emellett a bíróság úgy ítélte meg, első fokon túlzott mértékben alkalmazták a törvény szigorát a négy fiatallal szemben, akik a tárgyaláson bocsánatot kértek, megbánást tanúsítottak.

A vád szerint a fiatalok - pénzük fogytán - autóval rótták a város utcáit, így figyeltek fel két lányra és egy fiúra, utánuk eredtek, az első- és a harmadrendű vádlott a fiúra támadt, míg a másodrendű vádlott az egyik lány táskáját próbálta megszerezni. Amikor a fiú elmenekült, az elsőrendű vádlott elvette a másik lány táskáját.

A támadók bántalmazták áldozataikat, könnyebb sérüléseket okozva nekik. A támadásban nem, de a kiötlésében részt vett a közelben tartózkodó negyedrendű vádlott. A csoportot a rablás színhelyéhez közel fogták el a rendőrök.

Címkék: rablás

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 15. 14:37, szerda | Helyi

ATI- Ahol nem csak egy jogosítványt kapsz!

Mindannyian tudjuk, hogy a jogosítvány megszerzése egy életre szól. Nem csak a vezetés, mint tevékenység a lényeg, hanem hogy a felelősségtudat és az élmény együttesen legyen jelen már a tanulás folyamatában is.

2021. Szeptember 10. 18:05, péntek | Helyi

Kazán számítási kisokos

Ha kazánvásárlás előtt állunk, legtöbben rákeresünk az interneten a legfőbb tulajdonságokra a döntés megkönnyítése érdekében.

2021. Július 11. 12:16, vasárnap | Helyi

Infót keresel a külföldi továbbtanuláshoz?

Sok forrásból érhető el a külföldi továbbtanulást segítő információ, de az Euroexam.org oldalon nem csak hasznos információkat találsz, hanem egy olyan programot is, ami segít a felvételire való sikeres felkészülésben is

2021. Július 11. 12:12, vasárnap | Helyi

Kiadó albérletek és a nyári uborkaszezon

A nyári hónapokban kicsit megáll az élet, sokan töltik jól megérdemelt pihenésüket és beköszönt az uborkaszezon. Persze nem mindenütt, hiszen például az ingatlanpiacon folyamatos a pörgés.