Városlista
2020. június 2, kedd - Anita, Kármen

Hírek

2011. November 10. 11:15, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Megúszták enyhébb fegyházbüntetéssel a Győrben duhajkodó fiatalok

Megúszták enyhébb fegyházbüntetéssel a Győrben duhajkodó fiatalok

Az első fokon kiszabottnál valamivel enyhébb büntetéssel sújtotta jogerősen a Gy-M-S Megyei Bíróság azt a négy szlovákiai fiatalt, aki szórakozni jött tavaly ősszel Győrbe, és rablásból próbált diszkópénzt szerezni.

Habony János büntetőkollégium-vezető az ítélethirdetés után MTI-nek elmondta: az első- és a negyedrendű vádlott öt és fél éves - fiatalkorúak börtönében, illetve fegyházban letöltendő - büntetését egy-egy évvel enyhítette a bíróság. Az ügy másod- és harmadrendű szereplőjének hét és fél évi fegyházbüntetését két, illetve másfél évvel mérsékelték.

Közlése szerint némileg változott a cselekmények minősítése, emellett a bíróság úgy ítélte meg, első fokon túlzott mértékben alkalmazták a törvény szigorát a négy fiatallal szemben, akik a tárgyaláson bocsánatot kértek, megbánást tanúsítottak.

A vád szerint a fiatalok - pénzük fogytán - autóval rótták a város utcáit, így figyeltek fel két lányra és egy fiúra, utánuk eredtek, az első- és a harmadrendű vádlott a fiúra támadt, míg a másodrendű vádlott az egyik lány táskáját próbálta megszerezni. Amikor a fiú elmenekült, az elsőrendű vádlott elvette a másik lány táskáját.

A támadók bántalmazták áldozataikat, könnyebb sérüléseket okozva nekik. A támadásban nem, de a kiötlésében részt vett a közelben tartózkodó negyedrendű vádlott. A csoportot a rablás színhelyéhez közel fogták el a rendőrök.

Címkék: rablás

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 02. 09:08, kedd | Helyi

Ennyibe kerül a szemműtét

2020. Május 27. 12:43, szerda | Helyi

Ezek lesznek idén a kedvenc ékszereid

Ha az életben sok minden nehéz és néha nyomasztó, legalább az ékszered legyen légiesen könnyed.

2020. Május 19. 14:11, kedd | Helyi

Ilyen árakon lehet most benzinmotoros ágvágót találni

A tavasz megérkeztével elérkezik az az időszak is, amikor egyre több teendő lesz a kertekben.

2020. Május 05. 07:44, kedd | Helyi

A karantén idején is számít a divat - tavaszi home office szettek

Igaz, hogy a legtöbben most otthonról végezzük a napi munkát, de a munka nem állt meg és most digitális platformokon keresztül tartjuk a kapcsolatot a kollégákkal, a feletteseinkkel és a vásárlókkal és ügyfelekkel.