Városlista
2019. október 21, hétfő - Orsolya

Hírek

2011. November 10. 11:15, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Megúszták enyhébb fegyházbüntetéssel a Győrben duhajkodó fiatalok

Megúszták enyhébb fegyházbüntetéssel a Győrben duhajkodó fiatalok

Az első fokon kiszabottnál valamivel enyhébb büntetéssel sújtotta jogerősen a Gy-M-S Megyei Bíróság azt a négy szlovákiai fiatalt, aki szórakozni jött tavaly ősszel Győrbe, és rablásból próbált diszkópénzt szerezni.

Habony János büntetőkollégium-vezető az ítélethirdetés után MTI-nek elmondta: az első- és a negyedrendű vádlott öt és fél éves - fiatalkorúak börtönében, illetve fegyházban letöltendő - büntetését egy-egy évvel enyhítette a bíróság. Az ügy másod- és harmadrendű szereplőjének hét és fél évi fegyházbüntetését két, illetve másfél évvel mérsékelték.

Közlése szerint némileg változott a cselekmények minősítése, emellett a bíróság úgy ítélte meg, első fokon túlzott mértékben alkalmazták a törvény szigorát a négy fiatallal szemben, akik a tárgyaláson bocsánatot kértek, megbánást tanúsítottak.

A vád szerint a fiatalok - pénzük fogytán - autóval rótták a város utcáit, így figyeltek fel két lányra és egy fiúra, utánuk eredtek, az első- és a harmadrendű vádlott a fiúra támadt, míg a másodrendű vádlott az egyik lány táskáját próbálta megszerezni. Amikor a fiú elmenekült, az elsőrendű vádlott elvette a másik lány táskáját.

A támadók bántalmazták áldozataikat, könnyebb sérüléseket okozva nekik. A támadásban nem, de a kiötlésében részt vett a közelben tartózkodó negyedrendű vádlott. A csoportot a rablás színhelyéhez közel fogták el a rendőrök.

Címkék: rablás

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 20. 07:53, vasárnap | Helyi

Heti horoszkóp október 21-től

2019. Október 20. 07:50, vasárnap | Helyi

ELTŰNÉS MIATT KERESSÜK GYURICS KÁROLY OTTÓT

A mosonmagyaróvári rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

2019. Október 20. 07:44, vasárnap | Helyi

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 42. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2019. Október 19. 08:08, szombat | Helyi

TAKARÍTÁS A MÉLYGARÁZSBAN