Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Szeptember 11. 09:01, csütörtök | Helyi
Forrás: InfoGyőr

Metrószimulátor is lesz Bécs új közlekedési múzeumában, a Remízben

Metrószimulátor is lesz Bécs új közlekedési múzeumában, a Remízben

Interaktív, érdekes és látogatóbarát lesz Bécs új közlekedési múzeuma, a Remíz, amely szombaton nyitja meg kapuit. A bécsi tömegközlekedés 150 éves történetét feldolgozó kiállításon jegyellenőrök lehetnek vagy metrót vezethetnek a látogatók.

Játékos, interaktív és multimédiás tartalmak segítségével vezeti végig a látogatókat azosztrák főváros tömegközlekedésének 150 éves történetén Bécs új közlekedési múzeuma, aRemíz (Remise) tárlata, amelyet 2014. szeptember 13-án láthat először a nagyközönség. Amegnyitó alkalmából Bécs több pontjáról oldtimer buszok és villamosok szállítjákmajd a látogatókat a múzeumba, egy ingyen letölthető jeggyel pedig a megnyitó napjáningyenesen lehet felszállni a buszokra, villamosokra és a metróra.

A kiállítás – 14 tematikus szigeten keresztül – időrendben halad végig Bécs tömegközlekedéséna 19. század közepétől egészen napjainkig. De nemcsak régmúlt idők járművei – példáulló vontatta villamos – látható, hanem fényképeken, történelmi dokumentumokon és egyébkiállítási tárgyakon keresztül az is, hogy miként hatott a tömegközlekedés fejlődése Bécsreés lakói mindennapjaira. Így például bemutatják a földalatti vasút terveit a Monarchia idejébőlés kordokumentumokat arról, milyen hatással volt a náci uralom a tömegközlekedésre. De avilágháború, az újjáépítés, a motorizáció és a földalatti diadalmenete is megjelenik.Láthatók például „Az amerikaiak”, azok a New York-i villamosok, amelyek a Marshall-tervkeretében kerültek Bécsbe és az 1950-es évektől közlekedtek az osztrák főváros utcáin. Vagyaz a busz, amely 1976-ban zuhant a Dunába, amikor beszakadt a Reichsbrücke.

Szintén akiállítási tárgyak között van az az emeletes busz is, amely egy darabig a 13A vonalon szállította az utasokat, de amely végül nem terjedt el, mert a bécsiek túl kényelmesek voltak hozzá.

A főleg gyerekeknek, fiataloknak, családoknak és Bécs-turistáknak szánt tárlat célja, hogy megélhetővé tegye a bécsi tömegközlekedés történetét, így bizonyos kiállítási darabokba beis lehet szállni, és egy metrószimulátor segítségével bárki végigszáguldhat Bécs földalatti vasúthálózatán. Aki akar, az pedig jegyellenőrt játszhat.

Az új közlekedési múzeumot egy villamosremízben alakították ki 3,5 millió euróért. A Ludwig-Koeßler-Platznál található, műemlékvédelem alatt álló épületkomplexumba 1986-ba költözött be a Bécsi Közlekedési Vállalat, a Wiener Linien villamosmúzeuma, ezt alakították át és bővítettékmost ki.

Részletes program és jegyletöltés: www.remise.wien

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense