Városlista
2021. október 28, csütörtök - Simon

Hírek

2012. Október 01. 07:00, hétfő | Helyi
Forrás: Pozsgai Kitti

Mi így ünnepeljük a Zene Világnapját

Mi így ünnepeljük a Zene Világnapját

Ma a Zene Világnapján, ünnepelünk egy kicsit mi is itt a szerkesztőségben, hisz nincs ember a világon, aki ne szeretné a zenét. Hallgassatok bele mi szó nálunk és nyerjetek velünk Quimby koncertjegyet.

Az UNESCO Nemzetközi Tanácsa Yehudi Menuhin kezdeményezésre emelte október 1-jét A ZENE VILÁGNAPja rangjára. Ez a nap a zeneművészet legnagyobb alakjaira emlékeztet, segíti a különböző kultúrák zenéinek jobb megismerését.

Tisztelgünk mi is, úgy a magunk módján. Körbeszaladtam a szerkesztőségben, mindenkit megkérdeztem, kinek mit jelent a zene, melyik előadót, miért épp őt emelné ki.

Kriszti a pénzügyekkel foglalkozik nálunk, egyből rávágta, hogy Quimby. Erre többen is felhördültek, hogy "ááá én is azt akartam mondani". Aztán belemélyedtünk a beszélgetésbe, ami aznap nem a sürgős teendőkről, politikáról, gyerekről, autóról szólt, hanem a zenéről. Már megérte.

Nos, akkor Krisztink kérésére kezdjük egy jó régi Quimby nótával, ami születése óta nem maradhat ki egyetlen koncertről sem, reméljük Győrszentivánon is ugrálhatunk rá nagyokat. A cikkben majd azt is elárulom hogyan lehet nálunk jegyet nyerni a koncertre!

A Szuperinfó leleke, Zsuzsa, leginkább Mike Oldfield zenéit szereti hallgatni. Neki is és minden más lazulni vágyónak itt egy kis chill out Mike-tól.

Két üzletkötés között a Hanság Big Band-ben szaxofonozó Andi nagy álma, hogy Phil Collins Big Band-jében játsszon, legalább egy szóló erejéig.

Grafikusun Robi, azaz a mi sRáczunk a klasszikus rock nagy tisztelője. Mit is kérhetett volna mást, mint egy jó kis Queen dalt. De, hogy duplán jó legyen, adtunk hozzá David Bowiet is.

Napokig gondolkodtam, melyik karakteres kedvencemet linkeljem majd be ide, mígnem a hétvégén egy kis baráti összejövetelen mutatott nekem valamit Viki barátném. És akkor rájöttem. A zene számomra mindig is erről szólt. Egymásnak másoltuk a kazettákat, együtt hallgattunk új albumokat, így terjesztve egyre szélesebbre és szélesebbre zenei ismeretünket, így alakítottuk sajátt ízlésünket. Szóval jönnön Asaf Avidan, egy hihetetlen hangú férfi (!) Izraelből, kiskatarzist okozó klipjével. Utána ígérem elárulom hogy lehet Quimby koncertjegyet nyerni.

És most a játék!

"Ma éjjel semmi sem olyan,
mint amikor olyan, amilyen.
Sétál a Hold a háztetőn,
zsinóron húzza maga után a szívem".

Melyik dalból származik a szövegrészlet? A választ a cikk végén kommentben kéretik megírni, a cikket másokkal is megosztani és máris esélyes vagy egy páros belépőre, a 2012 október 28-i Quimby koncertre Győrszentivánra.

Érdemes olvasgatni az infoGyőrt és a Szuperinfót, mert ugyanerre a koncertre máshol is sorsolunk még belépőket!

Sorsolás: 2012. október 8-án!

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 12. 14:43, kedd | Helyi

Miben Mások A Mai Vidojátékok & Milyen Pozitív Hatásaik Vannak?

A konzol és PC játékok egyre nagyobb figyelmet kapnak a közéletben és a médiában is. Bizonyos szempontokból pedig a mai modern videójátékok nagyobb bevételekkel és magasabb elvárásokkal érkeznek, mint egyes mozifilmek. Egy-egy játék ped

2021. Október 07. 10:19, csütörtök | Helyi

Menő Munkahely Győrben!

A pápai központú ANDL Kft. győri üzletébe Kisgép SZERVIZES, és Kisgép ÉRTÉKESÍTŐ Álláslehetőséget hirdet!

2021. Szeptember 15. 14:37, szerda | Helyi

ATI- Ahol nem csak egy jogosítványt kapsz!

Mindannyian tudjuk, hogy a jogosítvány megszerzése egy életre szól. Nem csak a vezetés, mint tevékenység a lényeg, hanem hogy a felelősségtudat és az élmény együttesen legyen jelen már a tanulás folyamatában is.

2021. Szeptember 10. 18:05, péntek | Helyi

Kazán számítási kisokos

Ha kazánvásárlás előtt állunk, legtöbben rákeresünk az interneten a legfőbb tulajdonságokra a döntés megkönnyítése érdekében.