Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Október 01. 07:00, hétfő | Helyi
Forrás: Pozsgai Kitti

Mi így ünnepeljük a Zene Világnapját

Mi így ünnepeljük a Zene Világnapját

Ma a Zene Világnapján, ünnepelünk egy kicsit mi is itt a szerkesztőségben, hisz nincs ember a világon, aki ne szeretné a zenét. Hallgassatok bele mi szó nálunk és nyerjetek velünk Quimby koncertjegyet.

Az UNESCO Nemzetközi Tanácsa Yehudi Menuhin kezdeményezésre emelte október 1-jét A ZENE VILÁGNAPja rangjára. Ez a nap a zeneművészet legnagyobb alakjaira emlékeztet, segíti a különböző kultúrák zenéinek jobb megismerését.

Tisztelgünk mi is, úgy a magunk módján. Körbeszaladtam a szerkesztőségben, mindenkit megkérdeztem, kinek mit jelent a zene, melyik előadót, miért épp őt emelné ki.

Kriszti a pénzügyekkel foglalkozik nálunk, egyből rávágta, hogy Quimby. Erre többen is felhördültek, hogy "ááá én is azt akartam mondani". Aztán belemélyedtünk a beszélgetésbe, ami aznap nem a sürgős teendőkről, politikáról, gyerekről, autóról szólt, hanem a zenéről. Már megérte.

Nos, akkor Krisztink kérésére kezdjük egy jó régi Quimby nótával, ami születése óta nem maradhat ki egyetlen koncertről sem, reméljük Győrszentivánon is ugrálhatunk rá nagyokat. A cikkben majd azt is elárulom hogyan lehet nálunk jegyet nyerni a koncertre!

A Szuperinfó leleke, Zsuzsa, leginkább Mike Oldfield zenéit szereti hallgatni. Neki is és minden más lazulni vágyónak itt egy kis chill out Mike-tól.

Két üzletkötés között a Hanság Big Band-ben szaxofonozó Andi nagy álma, hogy Phil Collins Big Band-jében játsszon, legalább egy szóló erejéig.

Grafikusun Robi, azaz a mi sRáczunk a klasszikus rock nagy tisztelője. Mit is kérhetett volna mást, mint egy jó kis Queen dalt. De, hogy duplán jó legyen, adtunk hozzá David Bowiet is.

Napokig gondolkodtam, melyik karakteres kedvencemet linkeljem majd be ide, mígnem a hétvégén egy kis baráti összejövetelen mutatott nekem valamit Viki barátném. És akkor rájöttem. A zene számomra mindig is erről szólt. Egymásnak másoltuk a kazettákat, együtt hallgattunk új albumokat, így terjesztve egyre szélesebbre és szélesebbre zenei ismeretünket, így alakítottuk sajátt ízlésünket. Szóval jönnön Asaf Avidan, egy hihetetlen hangú férfi (!) Izraelből, kiskatarzist okozó klipjével. Utána ígérem elárulom hogy lehet Quimby koncertjegyet nyerni.

És most a játék!

"Ma éjjel semmi sem olyan,
mint amikor olyan, amilyen.
Sétál a Hold a háztetőn,
zsinóron húzza maga után a szívem".

Melyik dalból származik a szövegrészlet? A választ a cikk végén kommentben kéretik megírni, a cikket másokkal is megosztani és máris esélyes vagy egy páros belépőre, a 2012 október 28-i Quimby koncertre Győrszentivánra.

Érdemes olvasgatni az infoGyőrt és a Szuperinfót, mert ugyanerre a koncertre máshol is sorsolunk még belépőket!

Sorsolás: 2012. október 8-án!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:14, szombat | Helyi

Az életed egy hajó – Mit gondolsz, megfelelően kormányozod?

2024. Április 20. 08:13, szombat | Helyi

Nagyüzemben a traffipaxok

Lakott területen belül fülelték le a legtöbb gyorshajtót Győr-Moson-Sopron vármegyében.

2024. Április 20. 07:15, szombat | Helyi

Hány méter palacsintát bírsz megenni? – rekordra készülnek a nyúliak

Hány palacsintát bírsz megenni? Hármat, négyet, ötöt vagy akár többet? És ha méterben kérdezzük?

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.