Városlista
2024. július 13, szombat - Jenő

Hírek

2024. Július 09. 09:11, kedd | Helyi

Mi legyen a börtönnel? – Az új polgármester konzultációra hívja a győrieket

Mi legyen a börtönnel? – Az új polgármester konzultációra hívja a győrieket

Döntsenek a győriek, hogy mit kezdjen a város a börtönnel! – írta Pintér Bence Győr, októbertől munkába álló új polgármestere.

Felhívását közöljük:

„Néhány hónap múlva kiürítik a győri börtönt, miután kiderült: olyan állapotban van, hogy nem alkalmas rabok biztonságos fogva tartására. Az évek során odáig fajult a helyzet, hogy ma már tényleg nem látni jobb megoldást, mint a rabok átköltöztetését. A győriek szempontjából viszont nagyon nem mindegy, mi lesz az épület és a terület sorsa, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága pedig arról számolt be, hogy a kérdésben még nem született döntés.

Ezért egyrészt Dézsi Csaba András októberig regnáló polgármesterhez fordulok, hogy egyeztessünk az épület sorsáról, hiszen ő már két évvel ezelőtt egyeztetéseket folytatott a belügyminiszterrel a győri börtön kitelepítéséről.

Másrészt pedig konzultációt kezdeményezek a győriekkel, hogy mi magunk dönthessünk arról: átvegye-e a város valamilyen módon a győri börtön épületét, és ha igen, hogyan hasznosítsuk a területet? Tervünk szerint élő fórumot tartunk a városban a kérdésről, illetve online formában szavazhatnak majd a győriek a megvalósítható tervekről.

Polgármesterként ugyanis nem egy személyben, és nem is titkos egyeztetéseken szeretnék dönteni a városunkat ilyen komolyan érintő kérdésekről, hanem a győriekkel közösen. Ahogy kész vagyok a párbeszédre mind az elődömmel, mind a közgyűléssel Győr fejlődése érdekében.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 13. 07:14, szombat | Helyi

Hugoo-ra várva: van, akinek hiányzik az EYOF jelképes kabalafigurája

Ugyan nem most, hanem már hónapokkal ezelőtt elvitték helyéről Hugoo-t, a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál jelképét az olimpiai sportpark bejáratától

2024. Július 12. 09:11, péntek | Helyi

Munka a kánikulában: Nemcsak a betont, egymást is locsolják – ez a túlélés titka

Sok napsütésre, országos hőségre számíthatunk. Nem lesz eső. 33 és 40 fok között változik a hőmérséklet. Cikksorozatunk első részében azt nézzük meg, hogy az építkezéseken hogyan lehet túlélni ezt az irgalmatlan meleget.

2024. Július 12. 08:11, péntek | Helyi

Bronzérem az egyetemi evezős világbajnokságon

A hétvégén zárult a hollandiai Rotterdamban megrendezett egyetemi evezős világbajnokság, amelyen kiválóan szerepelt a magyar csapat.

2024. Július 12. 07:09, péntek | Helyi

Műanyagmentes július Győrben is

A műanyagszennyezés napjaink egyik legégetőbb környezeti problémája. Az évente termelt műanyag mennyisége meghaladja a 300 millió tonnát, amelynek jelentős része hulladékként végzi.