Városlista
2023. október 3, kedd - Helga

Hírek

2022. Augusztus 08. 09:24, hétfő | Helyi

Mi lesz itt? Szigorít a MOL, tankolási limitet vezet be a Lukoil

Mi lesz itt? Szigorít a MOL, tankolási limitet vezet be a Lukoil

A társaság kisnyomású benzinkútjain legfeljebb 20, míg a nagynyomásúakon legfeljebb 150 litert lehet tankolni egyszerre.

A Világgazdaság megkeresésére a hálózatot üzemeltető Normbenz Magyarország Zrt. közölte, hogy a 79 magyarországi Lukoil-töltőállomás a hatósági ár bevezetése óta változatlanul üzemel a hatályos jogszabályoknak megfelelően. Hozzátették azonban azt is, folyamatosan vizsgálják annak a lehetőségét, hogy szüneteltessék egyes egységek működtetését.

A lap információi szerint nem hozott számottevő változást az ársapkás tankolás nemrég bejelentett további korlátozása, mégpedig a cég vevőkörének az összetétele miatt. A Lukoil hálózatában ugyanis a benzines tranzakciók több mint 90 százaléka magánszemélyekhez köthető, így a most bevezetett intézkedések jellemzően a gázolajos tankolásokat érintették. A 7,5 tonnánál nagyobb járművek azonban a korábbiakban is piaci áron tankoltak.

A Világgazdaság megtudta azt is, a Normbenz Kft. tulajdonosa a Norm Benzinkút Kft., amelyet nyilvános adatok szerint a limassoli Nermeston Group Cyprus Ltd. ellenőriz. A MOL még januárban jelentette be: megállapodott a Normbenzzel, hogy megvásárolja a kft. összes töltőállomását. Ezzel az a tavaly tavaszi akvizíció folytatódna, amelyben a MOL-hoz tartozó Slovnaft megvette a Nermeston Group Cyprus Ltd. egészét, így a 16 Lukoil márkanéven működő szlovákiai töltőállomását is.

A hálózat egységei az eredeti orosz tulajdonossal történt egyezség alapján továbbra is a Lukoil nevet használják majd.

Az RTL Híradó információi szerint szigorított a MOL is: egy nap csak egyszer lehet tankolni, függetlenül attól, hogy milyen áron veszi valaki üzemanyagot a kútoszlopnál. Az intézkedés nemcsak a hatósági áras, hanem a többi üzemanyagot is érinti. A vállalat a döntést azzal indokolta, hogy biztosított legyen az ellátás, és mindenkinek jusson üzemanyag. Hozzátették: a hatósági ár jogosultjait pedig nem a MOL, hanem jogszabályok határozzák meg.

Kiemelt képünk illusztráció! Forrás: pixabay.com

Címkék: benzinkút, limit, tankolás

Ezek érdekelhetnek még

2023. Október 03. 09:14, kedd | Helyi

Új vonatpótló buszokat állítanak hadrendbe

Több pótlóbuszjáratot indít a MÁV hétfőtől a győri vasútvonal felújítása idejére Bicske, Tatabánya és Budaörs térségében.

2023. Október 03. 07:15, kedd | Helyi

Ötvenhatszor riasztották az elmúlt héten a tűzoltókat

Győr-Moson-Sopron vármegyében az elmúlt héten ötvenhat eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek.

2023. Október 02. 09:16, hétfő | Helyi

Építőipari workshopot rendezett a Széchenyi István Egyetem

Kétnapos hallgatói workshopot szervezett a győri Széchenyi István Egyetem

2023. Október 02. 08:14, hétfő | Helyi

Megérkezett az új Klíma Generáció

Új központtal bővült Győr egyik épületgépészettel foglalkozó vállalkozása.