Városlista
2024. július 14, vasárnap - Őrs

Hírek

2022. Augusztus 08. 09:24, hétfő | Helyi

Mi lesz itt? Szigorít a MOL, tankolási limitet vezet be a Lukoil

Mi lesz itt? Szigorít a MOL, tankolási limitet vezet be a Lukoil

A társaság kisnyomású benzinkútjain legfeljebb 20, míg a nagynyomásúakon legfeljebb 150 litert lehet tankolni egyszerre.

A Világgazdaság megkeresésére a hálózatot üzemeltető Normbenz Magyarország Zrt. közölte, hogy a 79 magyarországi Lukoil-töltőállomás a hatósági ár bevezetése óta változatlanul üzemel a hatályos jogszabályoknak megfelelően. Hozzátették azonban azt is, folyamatosan vizsgálják annak a lehetőségét, hogy szüneteltessék egyes egységek működtetését.

A lap információi szerint nem hozott számottevő változást az ársapkás tankolás nemrég bejelentett további korlátozása, mégpedig a cég vevőkörének az összetétele miatt. A Lukoil hálózatában ugyanis a benzines tranzakciók több mint 90 százaléka magánszemélyekhez köthető, így a most bevezetett intézkedések jellemzően a gázolajos tankolásokat érintették. A 7,5 tonnánál nagyobb járművek azonban a korábbiakban is piaci áron tankoltak.

A Világgazdaság megtudta azt is, a Normbenz Kft. tulajdonosa a Norm Benzinkút Kft., amelyet nyilvános adatok szerint a limassoli Nermeston Group Cyprus Ltd. ellenőriz. A MOL még januárban jelentette be: megállapodott a Normbenzzel, hogy megvásárolja a kft. összes töltőállomását. Ezzel az a tavaly tavaszi akvizíció folytatódna, amelyben a MOL-hoz tartozó Slovnaft megvette a Nermeston Group Cyprus Ltd. egészét, így a 16 Lukoil márkanéven működő szlovákiai töltőállomását is.

A hálózat egységei az eredeti orosz tulajdonossal történt egyezség alapján továbbra is a Lukoil nevet használják majd.

Az RTL Híradó információi szerint szigorított a MOL is: egy nap csak egyszer lehet tankolni, függetlenül attól, hogy milyen áron veszi valaki üzemanyagot a kútoszlopnál. Az intézkedés nemcsak a hatósági áras, hanem a többi üzemanyagot is érinti. A vállalat a döntést azzal indokolta, hogy biztosított legyen az ellátás, és mindenkinek jusson üzemanyag. Hozzátették: a hatósági ár jogosultjait pedig nem a MOL, hanem jogszabályok határozzák meg.

Kiemelt képünk illusztráció! Forrás: pixabay.com

Címkék: benzinkút, limit, tankolás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 13. 09:13, szombat | Helyi

Hőgutát is okozhat a tartós káníkula

Nem enged szorításából a kánikula. A legtöbb embert megviseli a tartós hőhullám, és ha nem védekezünk a meleg ellen, a szervezet a legváltozatosabb módon jelezheti, hogy valami nincs rendben.

2024. Július 13. 08:14, szombat | Helyi

Raklapokból építettek múzeumot a gyerekek

Az Eiffel-torony kicsinyített mását is elkészítették a gyerekek a Generációk Háza raklapos táborában.

2024. Július 13. 07:14, szombat | Helyi

Hugoo-ra várva: van, akinek hiányzik az EYOF jelképes kabalafigurája

Ugyan nem most, hanem már hónapokkal ezelőtt elvitték helyéről Hugoo-t, a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál jelképét az olimpiai sportpark bejáratától

2024. Július 12. 09:11, péntek | Helyi

Munka a kánikulában: Nemcsak a betont, egymást is locsolják – ez a túlélés titka

Sok napsütésre, országos hőségre számíthatunk. Nem lesz eső. 33 és 40 fok között változik a hőmérséklet. Cikksorozatunk első részében azt nézzük meg, hogy az építkezéseken hogyan lehet túlélni ezt az irgalmatlan meleget.