Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2024. Március 06. 07:13, szerda | Helyi

Milliókat szakítottak a magukat banki ügyintézőnek kiadó csalók

Milliókat szakítottak a magukat banki ügyintézőnek kiadó csalók

Banki csalásról számolt be a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Két gyanútlan győri hölgyet egy-egy magát banki ügyintézőnek kiadó nő hívott fel, és arról tájékoztatták őket, hogy a számlájukon gyanús tranzakciót, illetve vírust észleltek, majd rávették a sértetteket az AnyDesk alkalmazás telepítésére.

Az elkövetők teljes hozzáférést szereztek áldozataik telefonjához és azon keresztül a bankszámlákhoz, így az egyik hölgytől közel 6 millió, a másiktól közel 2,5 millió forintot utaltak el egy idegen számlára.

Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy ne adjuk meg személyes és banki adatainkat. A hivatalos ügyintézés során nem kérhetik semmilyen applikáció vagy számítógépes program telepítését. Ha gyanúsan viselkdik a telefonáló, célszerű megszakítani a hívást. A bankkártyák hátoldalán feltüntetett telefonszámot felhívva megbizonyosodhatunk arról, hogy valóban gond van-e a számlánkkal vagy csak át akartak verni minket.

Címkék: bank, csalás, rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 09:08, kedd | Helyi

Beemelték a bencés templom huszártornyát, amit még ön sem látott

Helyére került a győri a győri Szent Ignác Bencés Templom huszártornya, amelyet csak a legidősebb győriek láthattak saját szemükkel, ők is pici gyerekként, mivel 1938-ban elbontották.

2024. Július 23. 08:13, kedd | Helyi

Ezért érdemes magyar dinnyét választani

Akár 160-180 tonna görögdinnyét is betakaríthatnak idén a hazai termelők.

2024. Július 23. 07:11, kedd | Helyi

Nyugat-Dunántúlon drágultak a leginkább a szántóföldek

Kétmillió forint fölé emelkedett a szántóföldek hektáronkénti átlagára tavaly: Közép- és Észak-Magyarországon csökkentek, a többi régióban emelkedtek az árak.

2024. Július 22. 09:13, hétfő | Helyi

Pontyokkal gazdagodtak megyei folyószakaszok

Összesen újabb 3900 kilogramm ponty került múlt héten a Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetségének kezelt vizeibe. A telepítések folytatódnak.