Városlista
2020. február 21, péntek - Eleonóra

Hírek

2020. Február 05. 19:06, szerda | PR

Milyen gyors a gyorstalpaló alapfokú angol?

Milyen gyors a gyorstalpaló alapfokú angol?

Az alapfokú angol nyelvtudás megszerzése könnyű és gyors. Még fizetni sem kell érte, mert számtalan ingyenes forrás kínál segítséget. Összeszedtük neked a legfontosabb tudnivalókat!

Az alapfokú angol nyelvtudást sokan lenézik és azt mondják, hogy középfok alatt nem beszélhetünk nyelvtudásról. Ha viszont gyorsan szükséged van annyi tudásra, hogy ne adjanak el külföldön, akkor az angol tanulást neked találták ki. Az angolt a világ minden pontján értik, számtalan ország elsőd vagy második hivatalos nyelve. A legtöbb munkahelyen már alapfokú nyelvvizsgáért is lehet plusz juttatást kapni. Arról nem beszélve, hogy ha esetleg munkát is vállalnál külföldön, érdemes lehet
megtámogatni a munkakeresést egy hivatalos alapfokú nyelvvizsga megszerzésével. Így már egészen más kérdés, hogy érdemes-e nekifutni az alapfokú angol vizsgának.

Mégis mennyi idő kell az alapfokra?

A Közös Európai Referenciakeret álláspontja szerint egy B1 szintű, alapfokú angol nyelvtudás megszerzéséhez 350-400 óra tanulás szükséges. Ez persze durva általánosítás és nem kőbevésett adat. Nagyban függ attól, hogy ki tanul és milyen intenzitással folyik a tanulás, de irányszámnak jó lehet.

Ennek alapján, ha csak napi fél órát tud valaki nyelvtanulásra és gyakorlásra szánni, akkor nagyjából két egy év alatt el lehet érni az alapfokú szintet. Ez nagyjából annyit jelent, hogy valaki a metrón munkába menet és hazafelé jövet nem Facebook-ot nézeget, hanem angolul tanul. Ha ennél intenzívebben tudunk foglalkozni a nyelvtanulással, akkor akár fél év alatt is el lehet jutni nulláról alapfokra angolul.Hol tudsz ingyen tanulni?

Az egyik legszebb az egészben, hogy még drága tanfolyamokra sincs szükséged, hogy letedd a szóbeli nyelvvizsgát, vagy sikeresen fuss neki az írásbeli nyelvvizsgának angolból alapfokon. Rengeteg színvonalas anyag elérhető az interneten, amivel szórakozva tanulhatsz és egy fillérbe sem kerül.

Ilyen például a sokak által kedvelt Duolingo, az 5 perc angol zseniálisan szórakoztató sziporkái, vagy akár a Lang-8, ahol anyanyelviek javítják ki ingyen és bérmentve a feltöltött fogalmazásaidat.

Egy kis kutakodással kincseket találsz, amik szórakozva motiválnak a nyelvtanulásra és az idődön, energiádon kívül semmibe sem kerülnek.

Hogy néz ki az alapfokú nyelvvizsga?

Azért is nem érdemes alábecsülni az alapfokú nyelvvizsgát, mert lényegében úgy néz ki, mint a középfokú, csak kevésbé komplex nyelvi struktúrákat várnak el a vizsgázótól. Ha a nyelvtani teszt a mumusod, akkor érdemes közelebbről megnézned az Euroexam-et, ugyanis a nyelvvizsga feladataiban nincsen nyelvtani rész, viszont kifejezetten a nyelvi kommunikációs készségeket méri.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 13. 11:59, csütörtök | PR

Új gasztroenterológiai szakrendelőt épített a Jánosik Kft.

Nyílt közbeszerzési eljáráson nyerte el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház gasztroenterológiai szakrendelőinek építését a Jánosik és Társai Kft.

2020. Január 24. 14:50, péntek | PR

Egy igazán egyedi élmény: városnézés repülőről

Szeretnéd valami igazán egyedi élménnyel meglepni kedvesedet vagy szeretteidet? Akkor próbáld ki a sétarepüléssel egybekötött városnézést.

2020. Január 22. 17:47, szerda | PR

Tartósság, megbízhatóság, hosszú élettartam: a Volvo

A Volvo hazai és nemzetközi eladásai saját csúcsaikat döntögetik, nem véletlenül. Nézzük, hogy miért is olyan kedvelt választás a Volvo mind újonnan, mind használtan.

2020. Január 07. 19:42, kedd | PR

5 tennivaló mielőtt megjön a baba

Mindjárt megérkezik a baba? Mosva, vasalva várják a rugik a sorsukat, beüzemelted a bébiőrt, vettél popsikrémet, előkészítetted a tejgyűjtő zacskókat, megtanultad megkötni a hordozókendőt.