Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. December 18. 21:47, szerda | Helyi

Missziók, imával a műtőasztalig: Prof. Dr. Csókay András tartott előadást Győrben

Missziók, imával a műtőasztalig: Prof. Dr. Csókay András tartott előadást Győrben

Prof. Dr. Csókay András Prima- díjas agykutató, idegsebész volt szerdán este a Rotary Pódium vendége a Hotel Famulusban.

Csókay Professzor mára már világhírű, neve brand. Nincs logója, de talán nincs is szüksége rá, hanem elég csak azt mondani: Csókay.

Csókay András 1975-től 1980-ig a Budapesti Műszaki Egyetem Építőmérnöki karán tanult, majd szerzett diplomát 1980-ban. Pályáját mérnökként kezdte, majd 3 év múltával pályát módosított, és 1983 és 1989 között a Semmelweis Orvosi Egyetemen tanult, ahol 1989-ben orvosi diplomát szerzett, majd 1994-ben idegsebész szakvizsgát tett.
2019-ben lett neve és munkássága ismert a világ számára is, amikor augusztus elején egy bangladesi sziámi ikerpárt választott szét sikeresen egy 30 órás szétválasztó műtét során, a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány harmincöt fős magyar orvoscsapatával. Rabeja és Rokeja szétválasztására 2017-ben kérték fel őket. Az alapítvány orvosi csoportját Prof. Dr. Csókay András a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Idegsebészeti Osztály osztályvezető főorvosa vezette a dakkai katonai kórházban. 2019-ben Budapest Díszpolgára címet is megkapta.

A Rotary Pódium estéjén többek között arról is beszélt, hogy miként került a pályára, mesélt eddigi életútjáról, mit jelent számára a kapcsolat a Jóistennel, hogy ismerkedtek meg és hogy lettek jó barátok. Mesélt a bangladesi sziámi ikerpárt szétválasztó műtétről is. Tanúságot tett hitéről.

A vendégek hozzájárulásait a Rotary Gift of Life programjának juttatják el, veleszületett szívbetegségben szenvedő gyermekek gyógyítását finanszírozzák belőle.

Imája egyszerűsített formáját is elárulta a győri közönségnek:

" Kilégzésre Jézus. Belégzésre Krisztus. Uram Jézus könyörűlj rajtam bűnös emberen."

Szerkesztette: Csobay Dániel

Fotók: Csobay Dániel fotográfus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.

2024. Április 26. 08:14, péntek | Helyi

Kínai kábelgyártó költözik Kisbérre, 150 dolgozóra van szükségük

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártan. Körülbelül 150 új munkahelyet teremt a beruházás.

2024. Április 26. 07:11, péntek | Helyi

Ingolstadtból igazol új vezetőt a győri Audi

A pénzügyi pozíciót érinti a változás.

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.