Városlista
2020. november 28, szombat - Stefánia

Hírek

2019. December 18. 21:47, szerda | Helyi

Missziók, imával a műtőasztalig: Prof. Dr. Csókay András tartott előadást Győrben

Missziók, imával a műtőasztalig: Prof. Dr. Csókay András tartott előadást Győrben

Prof. Dr. Csókay András Prima- díjas agykutató, idegsebész volt szerdán este a Rotary Pódium vendége a Hotel Famulusban.

Csókay Professzor mára már világhírű, neve brand. Nincs logója, de talán nincs is szüksége rá, hanem elég csak azt mondani: Csókay.

Csókay András 1975-től 1980-ig a Budapesti Műszaki Egyetem Építőmérnöki karán tanult, majd szerzett diplomát 1980-ban. Pályáját mérnökként kezdte, majd 3 év múltával pályát módosított, és 1983 és 1989 között a Semmelweis Orvosi Egyetemen tanult, ahol 1989-ben orvosi diplomát szerzett, majd 1994-ben idegsebész szakvizsgát tett.
2019-ben lett neve és munkássága ismert a világ számára is, amikor augusztus elején egy bangladesi sziámi ikerpárt választott szét sikeresen egy 30 órás szétválasztó műtét során, a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány harmincöt fős magyar orvoscsapatával. Rabeja és Rokeja szétválasztására 2017-ben kérték fel őket. Az alapítvány orvosi csoportját Prof. Dr. Csókay András a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Idegsebészeti Osztály osztályvezető főorvosa vezette a dakkai katonai kórházban. 2019-ben Budapest Díszpolgára címet is megkapta.

A Rotary Pódium estéjén többek között arról is beszélt, hogy miként került a pályára, mesélt eddigi életútjáról, mit jelent számára a kapcsolat a Jóistennel, hogy ismerkedtek meg és hogy lettek jó barátok. Mesélt a bangladesi sziámi ikerpárt szétválasztó műtétről is. Tanúságot tett hitéről.

A vendégek hozzájárulásait a Rotary Gift of Life programjának juttatják el, veleszületett szívbetegségben szenvedő gyermekek gyógyítását finanszírozzák belőle.

Imája egyszerűsített formáját is elárulta a győri közönségnek:

" Kilégzésre Jézus. Belégzésre Krisztus. Uram Jézus könyörűlj rajtam bűnös emberen."

Szerkesztette: Csobay Dániel

Fotók: Csobay Dániel fotográfus

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 03. 14:03, csütörtök | Helyi

Merre tart 2020-ban a győri ingatlanpiac?

Győrben stagnálnak az ingatlanárak

2020. November 28. 17:00, szombat | Külföld

Harmadik hete csökken a koronavírus terjedése Spanyolországban

Spanyolországban harmadik hete csökken a koronavírus terjedése; az egészségügyi minisztérium jelentése szerint a százezer lakosra vetített átlagos esetszám, amely a hónap elején még 525 volt, pénteken 307-re csökkent.

2020. November 28. 16:04, szombat | Belföld

Virológus: a vakcina a legolcsóbb és a leghatékonyabb megoldás

Továbbra is a vakcina a legolcsóbb és a leghatékonyabb megoldás a koronavírus ellen - mondta Duda Ernő virológus, immunbiológus szombat reggel az M1 csatornán.

2020. November 28. 14:01, szombat | Külföld

Újra kinyithatnak a kereskedelmi egységek Belgiumban

Belgiumban lassult a koronavírus-járvány terjedése, ezért hétfőtől újra kinyithatnak azok a kereskedelmi egységek is, amelyek nem alapvető árucikkeket árusítanak