Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Május 10. 09:32, péntek | Helyi
Forrás: gyor.hu

Mobilis a Forma 1-ben is

Mobilis a Forma 1-ben is

A vasárnapi Forma 1-es futam felvezető műsorában vetíti a Magyar Televízió annak a sorozatnak az első részét, melyet MTV F1-es stábja Szujó Zoltán vezetésével forgatott a Mobilisben.

„A Széchenyi Egyetemmel és a Mobilis Interaktív Kiállítási Központtal együttműködésben ötletes kísérletekkel mutatjuk meg a szélárnyékot vagy éppen a tapadást, amely fogalmakat oly' sűrűn használunk közvetítéseinkben, de talán nem mindenki érti pontosan, hogy ezek mit is takarnak." - mondta Szujó Zoltán, az MTVA Forma-1-es közvetítéseinek és kommentátora.

A közszolgálati csatorna egyébként azért választotta Európa egyetlen járműipari tudományos játszóházát, vagyis a Mobilist, mert az itt található eszközök kiválóan alkalmasak arra, hogy a száguldó cirkusz fizikáját a lehető legszemléletesebb módon mutassa be. Arról nem is beszélve, hogy a győri felfedezések háza nem csak a helyszínt és az eszközöket biztosította, de kreatív partnernek bizonyult a bemutatók kiötlésében is.

A kísérleteket dr. Hanula Barna, az egyetem Audi Hungária Járműipari tanszékcsoportjának vezetője mutatja be. A "Forma-1 Öveges professzora" korábban saját építésű vasszöcskéjével magyar autokrossz-bajnoki címet szerzett. Forma-1-es tematikájú előadásai legendásak a magyar mérnökhallgatók köreiben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:14, szombat | Helyi

Az életed egy hajó – Mit gondolsz, megfelelően kormányozod?

2024. Április 20. 08:13, szombat | Helyi

Nagyüzemben a traffipaxok

Lakott területen belül fülelték le a legtöbb gyorshajtót Győr-Moson-Sopron vármegyében.

2024. Április 20. 07:15, szombat | Helyi

Hány méter palacsintát bírsz megenni? – rekordra készülnek a nyúliak

Hány palacsintát bírsz megenni? Hármat, négyet, ötöt vagy akár többet? És ha méterben kérdezzük?

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.