Városlista
2019. június 26, szerda - János

Hírek

2013. Május 24. 09:11, péntek | Helyi
Forrás: gyor.hu

Modern természettudományos laboratórium a Révaiban

Modern természettudományos laboratórium a Révaiban

Olyan természettudományos laboratóriumot hoznak létre a Révaiban, ahol a fizika, kémia és biológia tantárgyak oktatása modern technológiával, és a korszerű pedagógiai szemléltetés igényének megfelelően valósulhat meg.

A modern természettudományi és info-kommunikációs technológiai (IKT) eszközökkel felszerelt laboratórium működtetéséhez szakembereket alkalmaznak, illetve a használatára 73 pedagógust képeznek ki. A projekthez tananyagfejlesztés is kapcsolódik kémia, fizika biológia, földrajz tantárgyakból a 7-12. évfolyam számára, illetve emelt szintű érettségihez, szakkörhöz. A kísérleteket digitálizálják, így azok az interneten keresztül is hozzáférhetők. A fejlesztéshez kapcsolódóan műhely-foglalkozásokat, szakmai klubokat, illetve konferenciát is rendeznek.

A laboratóriumba 11 együttműködő intézmény – a nyúli, a tápi és kilenc győri iskola – diákjait várják, akik összesen 330 tanórát töltenek a teljesen felújított szaktantermekben. A Révai Miklós Gimnázium tanulóinak pedig 44 tanórát szerveznek tanévenként az új laboratóriumban.

Cikk bővebben a gyor.hu oldalon..

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 24. 16:20, hétfő | Helyi

Csontvázakat találtak a színháznál

A Győri Nemzeti Színház felújítási munkálatait megelőző, folyamatosan zajló régészeti feltárások során - melyek az úgynevezett császári-királyi nagykaszárnya (18. század első harmada) épületének kutatásához kapcsolódnak.

2019. Június 24. 14:53, hétfő | Helyi

Kinyílt a Levéltár

A hétvégi programkavalkádban, Győr Megyei Jogú Város Levéltára is megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt.

2019. Június 24. 10:05, hétfő | Helyi

Világhírű ütőművész a Zsinagógában

Többek között a világhírű, Kossuth-díjas, ütőhangszeres művész, Horváth Kornél és a New Juice trió is koncertezett hétvégén a Győri Ütősmaraton keretein belül, a helyi Zsinagógában.

2019. Június 24. 09:50, hétfő | Helyi

Hogyan használhatjuk ki az egysínes csempevágók előnyeit?

Akár a saját otthonunkban végzünk hidegburkolással kapcsolatos feladatokat, akár rendszeresen dolgozunk csempék megmunkálásával, időnként szükségünk lesz megbízható csempevágó eszközökre.