Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Február 24. 11:52, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Monocrossing - Bemutató a Bethlen Téri Színházban

Monocrossing - Bemutató a Bethlen Téri Színházban

Monocrossing címmel bolgár-magyar koprodukcióban készült táncelőadást mutatnak be a budapesti Bethlen Téri Színházban; a videós kalandjátékok struktúráját alapul vevő darabot március 1-jén és 2-án láthatja a közönség.

Monocrossing címmel bolgár-magyar koprodukcióban készült táncelőadást mutatnak be a budapesti Bethlen Téri Színházban; a videós kalandjátékok struktúráját alapul vevő darabot március 1-jén és 2-án láthatja a közönség.

A Közép-Európa Táncszínház és a Derida Dance közös produkciójaként készült előadás próbái Szófiában és Budapesten zajlanak. Mindkét városban tartanak bemutatót, előbb az előadás duett, majd később szóló verziójából. A budapesti premiert követően a produkció március 3-án a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban, a Táncfarsang keretében látható, március 8-án és 9-én pedig a szófiai Derida Dance Centerben mutatják be - áll a Bethlen Téri Színház MTI-hez eljuttatott közleményében.
Mint írják, a közös produkció ötletével a Közép-Európa Táncszínház kereste meg a bolgár kortárstánc egyik kiemelkedő csapatának számító szófiai Derida Dance társulatot. A bemutató a 2012 legjobb táncosa díjat elnyert Hargitai Mariann és az évek óta Európában táncoló dél-koreai Jungin Lee részvételével, a számos nemzetközi munkában tapasztalatot szerzett bolgár alkotó, Jivko Jeliazkov irányításával készül.
A Monocrossing multimédiás táncelőadás, amely a videós kalandjátékok struktúráját veszi alapul: a szereplők különböző virtuális tereken és kihívásokon mennek keresztül, miközben folyamatosan keresik azt a valamit, ami segíti őket személyes küldetésük beteljesítésében. Az interaktív történetben a táncosok azokat a karaktereket személyesítik meg, akiket a folyamatos keresés, a rejtélyek megfejtése vezet, mindaddig, míg el nem érik céljukat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.