Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Október 29. 08:00, hétfő | Belföld

Mosonmagyaróvári fiatalok szerveznek jótékonysági akciót

Mosonmagyaróvári fiatalok szerveznek jótékonysági akciót

November 12-én, hétfőn 18 órától folytatódik a Színészbüfé, Mosonmagyaróváron, a kellemes hangulatú Óvárosi Kávéházban. Ezúttal Vincze Gábor Péter színművész, operaénekes és szinkronhang lesz a vendég.

Csankó Zoltán- Vincze Gábor Péter és Dunai Csenge, a Győri Nemzeti Színház Különös házasság című előadásában. Fotó: Csobay Dániel fotográfus

Az októberi Színészbüfén, a szervezők és Ábrahám Lia és Kettinger Laura egy bejelentéssel fogadták a közönséget.

Elárulták, hogy terveznek egy nagy jótékonysági akciót, színész vendégeik bevonásával. „Azt kértük, minden vendégünktől, hogy ha van kedve csatlakozni a kezdeményezésünkhöz, akkor hozzon egy számára kedves könyvet, amelybe írjon pár sort és írja is alá azt, így lesznek ezek a művek, a piaci értékükön túl felbecsülhetetlen eszmei értékkel bíró darabok. Majd az utolsó színészbüfék egyikén vagy az internetes oldalunk, -erről még folynak az egyeztetések-, fogjuk ezeket a könyveket elárverezni s a bevételből olyan gyerekeket fogunk elvinni színházba, akik egyébként nem juthatnának el.” - mesélik a fiatal szervezők.

Az októberi meghívott: Kolnai Kovács Gergely is csatlakozott a kezdeményezéshez, Dosztojevszki: Félkegyelmű című művével, amit ezzel az ajánlással látott el : „Fontos nekem ez a könyv, mert a szerelem legönzetlenebb formáját volt szerencsém megismerni általa. Sokat tanultam Miskin hercegtől..."

Szerkesztette: Csobay Dániel

Fotók: Csobay Dániel fotográfus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.