Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2014. Szeptember 04. 12:16, csütörtök | Helyi
Forrás: Police.hu

Munkavállalóját bántalmazta és kirabolta Győrszentivánon

Munkavállalóját bántalmazta és kirabolta Győrszentivánon

A Győri Rendőrkapitányság nyomozói beazonosították és a napokban elfogták azt a körözött férfit, aki 2014. augusztus 7-én Győrszentivánon rablást követett el.
A nyomozás megállapította, hogy a gyanúsított a fenti időben megállapodott egy győri lakossal, hogy győrszentiváni házának udvarán kerti munkákat fog végezni. A sértett a megbeszéltek szerint elkezdte a munkálatokat, majd a gyanúsított kis idő elteltével a kert végébe csalta, ahol fizikálisan bántalmazta oly módon, hogy egy-egy alkalommal gyomorba, majd arcon ütötte. Miután az ütéseket szenvedő fél földre rogyott testszerte rugdosni kezdte, majd a földön fekvő férfi ruházatából kivette pénztárcáját és fenyegetve követelte a bankkártyákhoz tartozó PIN kódokat. Miután a bántalmazott nem adta meg a kódokat folytatta a sértett rugdosását.
Időközben az ütlegeléseket elszenvedő férfinek sikerült a földről felállnia és tárcáját visszaszerezve elfutott az udvarról.

Ugyanezen a napon, a sértett a távozását követően kis idő elteltével visszatért a gyanúsított lakcímére, mivel motoros kerti kapájának több alkatrészét otthagyta. Miután összepakolta a dolgait és távozni akart, a gyanúsított elé állt majd egy hirtelen mozdulattal kikapta a zsebéből pénztárcáját, amit átforgatott, majd az utcán eldobta.

A sértett a kertben történt bántalmazás következtében nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket, bordatörést szenvedett.
A nyomozók felderítették, hogy az elfogott férfi 2014. áprilisában és júniusában két győrszentiváni családi házba észrevétlenül besurrant, majd a lakásokból eltulajdonított egy pénztárcát és egy női táskát, melyekben a tulajdonosok személyes okmányai és készpénze volt.

A Győri Rendőrkapitányság a 21 éves őrizetbe vett győri férfi ellen rablás bűntett, súlyos testi sértés bűntett illetve két rendbeli lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást és kezdeményezte előzetes letartóztatását.

Címkék: bántalmazás, rablás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 09:12, kedd | Helyi

Tűz volt a Pannonhalmi Főapátságban: gyakorlatoztak a tűzoltók

A feltevés szerint egy mosógép hibásodott meg, egy dolgozót kellett kimenteni a sűrű füstből.

2024. Április 23. 08:16, kedd | Helyi

Újra jöhet az üzemanyagárstop? – A héten dönthet a kormány

A kormány nagy valószínűséggel a héten, szerdán fogja tárgyalni, hogy beavatkozzon-e az üzemanyagárak alakulásába.

2024. Április 23. 07:11, kedd | Helyi

Szerdán nincs ügyfélfogadás a rendőrségen

Szent György nap a rendőrség napja, emiatt szünetel az ügyfélfogadás szerdán a rendőrkapitányságokon és a határrendészeti kirendeltségeken – olvasható a police.hu oldalon.

2024. Április 22. 09:13, hétfő | Helyi

Az egyik polgármesterjelölt nem akar beszélgetni

Magyarázattal tartozunk nézőinknek, hallgatóinknak és olvasóinknak, hogy a múlt héten miért nem folytatódott a választási műsorunk.