Városlista
2022. május 28, szombat - Emil, Csanád

Hírek

2021. Szeptember 22. 16:15, szerda | PR

Munkavédelmi összehangolással sok fejfájás megspórolható

Munkavédelmi összehangolással sok fejfájás megspórolható

Sokféle alvállalkozó több munkása dolgozik egy kivitelezési helyen, sokféle különböző feladattal?Hát, biztonsági kockázatból és egészségügyi kockázatból épp nincs hiány, sőt, a kockázatok megnőnek a feladatok egymásra hatása mi

A többfelől halmozódó felelősség miatt is kiemelt fontosságú építőipari teendő a munkavédelmi összehangolás.

Vajon minden fogaskerék a helyén van a gépezetben?

Egy építkezési kivitelezésnél mindenkinek megvan a saját, igen specifikus részfeladata.

A biztonságos és egészséget nem veszélyeztető munkavégzés érdekében pedig az is elengedhetetlen, hogy egy kivitelezési helyen valaki csak azzal foglalkozzon, hogy átlássa a folyamatokat és fő feladataként azt biztosítsa, hogy semmiképp ne történjen semmilyen baleset.

A munkavédelmi összehangolás kiemelt célja, hogy az építőipari kivitelezési munka során végig koordinálja, ellenőrizze és garantálja a biztonságos és egészséges munkavégzést, folyamatosan követve a munka előrehaladtával az éppen aktuális folyamatokat.

A munkavédelmi koordinátorok figyelik a körülmények változását, meghatározzák az adott építési hely sajátosságait, figyelik, melyik munkafázis végezhető párhuzamosan, melyik csak egymás után. Teszik ezt mind-mind azzal a fő céllal, hogy az esetleges munkahelyi baleseteket a kivitelező elkerülhesse, akinek ennek biztosítása elemi érdeke, hiszen a felelősség (akár a többszörösen halmozott is) végig az övé marad.

Kockázatok sokféle formában és sokfelé

Egy kivitelezés során sokféle kockázattal fogunk találkozni, sokfelé. A veszély ott leselkedik, ahol épp nem várnánk, egy pillanat és megtörténik a baj. Éppen ezért sem érdemes akár csak egy minimális esélyt is hagyni arra, hogy a legfontosabb, egészség és biztonságvédelmi dolgokra ne forduljon kellő figyelem, precíz, okos tervezéssel csökkentsük minimálisra a balesetek bekövetkeztének esélyét!

Okos tervezéssel nem lesz probléma

Mivel a munkavédelmi koordinátorok fő feladata a munkavédelmi körülmények betartatása, ráadásul az összehangolási tevékenységnek mindig naprakészen kell teljesen az aktuális munkafázisokhoz adaptálódnia, bizton állíthatjuk, ez egy nagyon bizalmi pozíció. Főképp, mivel a felelősséget mindig a fővállalkozónak kell vállalnia egy esetlegesen bekövetkezett balesetért vagy egészségkárosodásért.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 26. 14:36, csütörtök | PR

K&H: rekordszámú résztvevő a K&H pénzügyi vetélkedőjén

közel 10 ezer fiatal indult a K&H Vigyázz, kész, pénz! vetélkedő idei sorozatán

2022. Május 13. 08:49, péntek | PR

Kicsik és nagyok figyelem, kezdődhet az alkotás!

Mi az a játék, ami látszólag soha nem megy ki a divatból? Ami újra és újra megújul? Ami kicsiket és nagyokat egyaránt képes az asztalhoz vagy a szőnyegre ültetni?

2022. Május 12. 15:04, csütörtök | PR

Hogyan használjuk megfelelően a légkondit a kocsiban?

Amikor nyáron egymást követik a forró napok, úgy kap egyre nagyobb figyelmet autónkban a légkondicionáló.

2022. Május 10. 17:54, kedd | PR

Az ügyvédi hivatás és annak buktatói ügyfélszemmel

Napjainkban hatalmas számban (több, mint 12 ezren) praktizálnak ügyvédként hazánkban, és akkor még nem is beszéltünk az ügyvédjelöltekről.