Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Március 03. 07:19, szombat | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Murray Dubaiban visszavágott Djokovicsnak

Murray Dubaiban visszavágott Djokovicsnak

Andy Murray és Roger Federer jutott be a dubai kemény pályás férfi tenisztorna döntőjébe.

A skót játékos a világelső Novak Djokovicsot verte meg az elődöntőben, a svájciak klasszisa pedig Juan Martín del Potrót. Djokovics első alkalommal kapott ki 2012-ben.

Az idei második versenyén induló, címvédő Djokovics nagyon magabiztosan kezdett, első két adogatójátékát semmire nyerte meg, ezt követően viszont sorozatban hét gémet veszített el.

Murray így 6:2-re megnyerte az első szettet, a másodikban pedig 3:0-s előnyre tett szert. A skót 5:2-nél már csak egy lépésre volt a győzelemtől, ám Djokovics visszajött a brékhátrányból, és egyenlített.

Hiába, mert 6:5-nél a skót – aki 5-ből 4 bréklabdát értékesített – újra elvette a világelső adogatását, így 1 óra 22 perc alatt visszavágott neki az Australian Open elődöntőjében elszenvedett vereségért.

Ugyanez, mármint a reváns nem sikerült Del Potrónak, akinek kicsit már elege lehet Federerből. Bő két hónap telt el ugyanis még csak az évből, ám már harmadszor kapott ki tőle.

Biztató lehet ugyanakkor számára a tény, hogy egyre inkább megszorítja a svájcit, aki az Australian Openen tükörsima meccsen verte meg, két hete Rotterdamban pedig öt játékot engedélyezett neki a döntőben.

Federer – egyetlen játékosként – nem veszítette még el a szerváját a torna során, most pedig még csak bréklabdához sem engedte ellenfelét.

Del Potróról ez utóbbi nem mondható el, ám hiába volt Federernek hat lehetősége is a brékre, az argentin valamennyi alkalommal hárított. Így mindkét szett rövidítésben dőlt el, rendre Federer javára. Az első tie-breakben végig nála volt az előny, a másodikban viszont 5–0-ról és 6–2-ről fordított, és nyert 8–6-ra. Ha Murray ellen is sikerrel jár, akkor 2007 után ismét ő emelheti magasba a győztesnek járó trófeát Dubaiban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.