Városlista
2023. december 3, vasárnap - Ferenc

Hírek

2012. Május 11. 11:30, péntek | Helyi
Forrás: gyor.hu

Nagyi.net: Amikor az unoka tanítja a nagymamát

Nagyi.net: Amikor az unoka tanítja a nagymamát

Tizenegy évvel ezelőtt indult útjára városunkban a „Nagyi.net” program, ami mára igazi sikertörténetté vált. A „kis tanárokat” és a szervezőket díjazta Borkai Zsolt polgármester.

„A generációk közötti együttműködés európai éve” alkalmából rendezték azt az ünnepséget a városházán, amelyen a Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Középiskola és Kollégium dolgozóit valamint tanulóit jutalmazták.

Borkai Zsolt polgármester mondott köszönetet a fiataloknak, amiért továbbadják tudásukat az időseknek. Reményét fejezte ki, hogy ez a program még nagyon sokáig működni fog, hiszen a számítógépes ismeretek átadásán túl generációkat hoz össze ez a kezdeményezés.

A program ötlete tizenegy évvel ezelőtt fogalmazódott meg, és a diákokat is sikerült megnyerni az ügynek, akik lelkesen kezdték tanítani a számítógépes rejtelmekre az időseket. A tapasztalat azt mutatja, hogy a kis diáktanárok türelmesek, nyitottak az idős tanítványok felé, és a két korosztály közötti viszony jelentős javulása figyelhető meg a program során. Az első próbálkozások igazolták a kezdeményezés létjogosultságát, és egyre többen jelentkeztek az órákra.

A 2010-11-es tanévben szeptemberben és januárban is 8-8 csoportot indítottak el, sőt nyáron további 3 csoport is elkezdte a képzést. A 2011-12-es tanévben már 9-9 csoport kezdte meg tanulmányait.

Borkai Zsolt polgármester a nyugdíjasok „Nagyi.net” számítástechnikai képzésében végzett több mint egy évtizedes, országosan is úttörő, és példaértékű oktató munkájáért, az idős és a fiatal generációk közötti kapcsolat javításáért Szigethy Attila ezüst emlékérmet adományozott a Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Középiskola és Kollégium részére.

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata a nyugdíjasok „Nagyinet” számítástechnikai képzésében végzett példaértékű oktató munkájukért, az idős és a fiatal generációk közti kapcsolat javításáért emléklapot és ajándékot adományozott Bakos Kristóf, Bognár Máté, Borbély Benedek, Dobos Krisztián, Dobos Vivien, Ézsöl Krisztián, Farkas Gyula, Fekete Krisztián, Fekete Richárd, Horti Norbert, Horváth Róbert, Kiss Zsolt, Kovács Dominika, Mózes Ádám, Nemes Dávid, Németh Csaba, Pászti Hanna, Pintér Ariella, Pusztai Zoltán, Szíjártó Richárd, Tóth Gábor és Valkó Máté részére.

A „Nagyinet” számítástechnikai tanfolyam elindításához és megvalósulásához nyújtott segítő támogatásért jutalmazták Domonkos Lászlót, a Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Középiskola és Kollégium igazgatóját, Módos Gábort, az iskola igazgatóhelyettesét, Nagy Pétert, a Győr-Moson-Sopron Megyei Pannon Nyugdíjas Szövetség címzetes elnökét, Horváth Lászlónét, a szervezet irodavezetőjét és Jankovics Györgyöt, a mozgalom elindítóját.

A rendezvény végén köszönetképpen Tóth Gábor, az egyik diáktanár adta át a polgármesternek azt a tankönyvet, amit saját maga írt a tanfolyamokon résztvevők számára.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 02. 09:15, szombat | Helyi

A Mikulás a győri Vásárcsarnokba is ellátogat

A szokásos, gazdag karácsonyi árukínálat mellett idén meglepetés várja a vásárlókat december 6-án a győri vásárcsarnokban. – írja a Győr-Szol.

2023. December 02. 08:16, szombat | Helyi

Korszerűbb lett a hulladékgazdálkodás

Több mint egymilliárd forintból korszerűsítették Győr és környéke hulladékgazdálkodását.

2023. December 02. 07:16, szombat | Helyi

Az adventi időszakban megnő a lakástüzek száma

Decembereben jelentősen megnő a lakástüzek száma, naponta országosan átlagosan több, mint 20 otthon gyullad ki, vagyis szinte minden órára jut egy lakástűz.

2023. December 01. 09:15, péntek | Helyi

Kiválóan szerepeltek a UNI-Győri Úszó SE úszói Gödöllőn

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Széchenyi Egyetem és a Győri Úszó SE együttműködése: Az idei évtől új néven, UNI-Győri Úszó SE néven szerepelnek az ország legjobb vidéki úszócsapatának versenyzői.