Városlista
2024. július 14, vasárnap - Őrs

Hírek

2023. December 05. 07:14, kedd | Helyi

Napelemparkot létesít Győrben a Rába

Napelemparkot létesít Győrben a Rába

Mintegy 5,4 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kapott a Rába Járműipari Holding Nyrt. üzleti portfóliójába tartozó Rába Futómű Kft.

A Gyármentő programban energiahatékonyság javulást eredményező és megújuló energiatermelő beruházásokra – közölte a győri székhelyű járműgyártó vállalat.

A tájékoztatás szerint az elnyert támogatás lehetőséget teremt a csoport számára a "Rába Modernizációs Program 2025" elnevezésű programban napelempark telepítésére és a gyártócsarnokok energiahatékonyságának növelésére. A vállalatcsoport közölte: a beruházást idén tavasszal a napelempark telepítésével már elkezdték, a teljes beruházás várhatóan 2025-ben fejeződik be.

Az első ütemben 5400 kilowatt névleges összteljesítményű napelemes kiserőmű létesül a győri telephelyen. A kiserőmű által termelt energiát helyben használják fel, a naperőmű nem táplál vissza a villamos energia hálózatra. A központi irodaház előtti füves területen 10 140 napelemet telepítenek, míg a kovácsüzem mellett 2 128 darabot.

Az első ütemben létesített napelempark lehetővé teszi a vállalat számára, hogy az éves villamos energiafogyasztás a Rába Futómű Kft.-nél legalább 25 százalékban zöld energia felhasználásával valósuljon meg.

A második ütemben szintén a győri telephely lesz érintett, ott a tetőkorszerűsítést és az oldalfalak megújítását követően a csarnokok tetejére is napelemek kerülnek. A Rába csoport egy keleti-nyugati tájolású napelemrendszer telepítését tervezi.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 14. 09:10, vasárnap | Helyi

Jó tanács a leendő egyetemistának: ha megvan az albérlet, azonnal csapjon le rá!

A tévhit ellenére nem az egyetemi ponthatárhúzás után nő meg hirtelen a kereslet az albérletpiacon. Győri ingatlanközvetítőt kérdeztünk: Elkéstünk már az albérletkereséssel?

2024. Július 14. 08:11, vasárnap | Helyi

Borlovagok is gyűjtik az adományokat

Fröccs, finom falatok, koncertek, jótékonykodás: erről szól a Győri Rotary Fröccsnapok.

2024. Július 14. 07:09, vasárnap | Helyi

Olvasónk kapott választ Hugoo-ra

Az egyik győri Facebook-csoportban párbeszéd kezdődött arról, hogy az EYOF-kabalafigura, Hugoo hova tűnt, illetve a mostani formájában hiányzik-e még győrieknek.

2024. Július 13. 09:13, szombat | Helyi

Hőgutát is okozhat a tartós káníkula

Nem enged szorításából a kánikula. A legtöbb embert megviseli a tartós hőhullám, és ha nem védekezünk a meleg ellen, a szervezet a legváltozatosabb módon jelezheti, hogy valami nincs rendben.