Városlista
2022. január 19, szerda - Sára

Hírek

2020. Március 20. 21:38, péntek | Helyi

„Ne csüggedjetek el: Március van s határtalan az Élet.”

„Ne csüggedjetek el: Március van s határtalan az Élet.”

A 86 éves Bede-Fazekas Csaba Kossuth-díjas operaénekes, színész, érdemes- és kiváló művész is üzent a győrieknek.

"Drága Kollégák, kedves Győriek, Honfitársaim!
Egy sokat látott, sokat tapasztalt öreg ember szól hozzátok. Világháború, tartós szabadság elvonás, munkaszolgálat, forradalom – mindig azt láttam és így is volt, ha nagy a baj, nagy az összefogás, a segítőkészség. Bízom benne, most is így lesz, vagy már így is van, hiszen a baj a nyakunkon, s hogy még nagyobb ne legyen felelősen és fegyelmezetten kell viselkedni. Egy láthatatlan, ismeretlen ellenséggel állunk szemben, csak úgy vehetjük fel ellene eredményesen a harcot, ha betartjuk a szabályokat, megtesszük amit a hatóság, a szakemberek kérnek tőlünk, hiszen ők tudják, legalább is jobban tudják, hogy ilyenkor mit kell tenni. Már most sok nagyszerű példája van a segítő áldozatkészségnek, magánszemélyek, intézmények s a kormány részéről, mely nem megszorításokkal, hanem humánus gazdasági intézkedésekkel igyekszik segíteni, aminek már külföldön is kedvező visszhangja van. Köszönet érte! De hogy ez a harc eredményes legyen, s a lehető legkevesebb áldozattal járjon, rajtunk, rajtunk IS múlik. Fegyelmezett magatartással, s ha kell, segítséggel tegyünk meg mindent és akkor erőfeszítésünk nem lesz hiábavaló.

Türelmet és önfegyelmet kívánva, Ady Endre egyik gyönyörű versének bíztató sorával búcsúzom: „Ne csüggedjetek el: Március van s határtalan az Élet.”

Szeretettel: Bede-Fazekas Csaba"

A Kossuth-díjas operaénekes Baranya megyében, Sellyén született. Középiskolai tanulmányait a budapesti Mezőgazdasági Szakközépiskolában végezte. Zenekonzervatóriumot végzett, majd Ascher Oszkárnál színészetet tanult 1963 és 1965 között. 1963-ban az Állami Déryné Színházhoz szerződött. 1968-tól 1974-ig a győri Kisfaludy Színház tagja volt. Egy évadot játszott a debreceni Csokonai Színházban, 1975-ben pedig a győri színház magánénekese lett. Vendégművészként fellépett a Magyar Állami Operaházban, a Miskolci Nemzeti Színházban, a Szegedi Nemzeti Színházban és a Szegedi Szabadtéri Játékokon. 2013 óta a Magyar Művészeti Akadémia tagja és a Győri Nemzeti Színház oszlopos tagja a mai napig, játszott már a Győri Balett Cauwenbergh: Rózsaszínház előadásában, Jef szerepében, és a Vaskakas Bábszínház Vuk előadásban is nemrég kezdett szerepelni.

Szerkesztette: Csobay Dániel

Forrás: facebook.com/ Nem hagyunk egyedül csoport; Wikipédia

Kép: Győri Nemzeti Színház - Fehér Alexandra

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 18. 10:46, kedd | Helyi

Eredményes volt a licit, új tulajdonosa lehet az ETO Parknak!

Befejeződött a győri ETO Park létesítményeire a licit. A 8,2 milliárd és 1,8 milliárd forintos csomagokra december 31-től licitálhattak az érdeklődők, már a nyitás után azonnal mindkét tételre érkezett vételi szándék.

2022. Január 18. 10:39, kedd | Helyi

Pár év és rá sem fogsz ismerni! A tudomány szolgálatába áll az ikonikus betonkocka

Tudományos és innovációs park lesz a Győri Keksz legendás kockaépületében és környékén, összesen 4 ezer négyzetméteren.

2022. Január 17. 12:27, hétfő | Helyi

Drágulhatnak a lakások

Az élénkülés jeleit mutatta a lakáspiac tavaly, és ennek folytatására számítanak a szakemberek idén is.

2022. Január 17. 12:22, hétfő | Helyi

A Győri Egyházmegyei Karitász a jövő nemzedék digitális biztonságáért

A Győri Egyházmegyei Karitász a jövő nemzedékek iránti felelősségtől vezérelve, a közösségi szolgálat kapcsán vele együttműködő iskolákban idén felvilágosító előadássorozatba kezdett.