Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Március 20. 21:38, péntek | Helyi

„Ne csüggedjetek el: Március van s határtalan az Élet.”

„Ne csüggedjetek el: Március van s határtalan az Élet.”

A 86 éves Bede-Fazekas Csaba Kossuth-díjas operaénekes, színész, érdemes- és kiváló művész is üzent a győrieknek.

"Drága Kollégák, kedves Győriek, Honfitársaim!
Egy sokat látott, sokat tapasztalt öreg ember szól hozzátok. Világháború, tartós szabadság elvonás, munkaszolgálat, forradalom – mindig azt láttam és így is volt, ha nagy a baj, nagy az összefogás, a segítőkészség. Bízom benne, most is így lesz, vagy már így is van, hiszen a baj a nyakunkon, s hogy még nagyobb ne legyen felelősen és fegyelmezetten kell viselkedni. Egy láthatatlan, ismeretlen ellenséggel állunk szemben, csak úgy vehetjük fel ellene eredményesen a harcot, ha betartjuk a szabályokat, megtesszük amit a hatóság, a szakemberek kérnek tőlünk, hiszen ők tudják, legalább is jobban tudják, hogy ilyenkor mit kell tenni. Már most sok nagyszerű példája van a segítő áldozatkészségnek, magánszemélyek, intézmények s a kormány részéről, mely nem megszorításokkal, hanem humánus gazdasági intézkedésekkel igyekszik segíteni, aminek már külföldön is kedvező visszhangja van. Köszönet érte! De hogy ez a harc eredményes legyen, s a lehető legkevesebb áldozattal járjon, rajtunk, rajtunk IS múlik. Fegyelmezett magatartással, s ha kell, segítséggel tegyünk meg mindent és akkor erőfeszítésünk nem lesz hiábavaló.

Türelmet és önfegyelmet kívánva, Ady Endre egyik gyönyörű versének bíztató sorával búcsúzom: „Ne csüggedjetek el: Március van s határtalan az Élet.”

Szeretettel: Bede-Fazekas Csaba"

A Kossuth-díjas operaénekes Baranya megyében, Sellyén született. Középiskolai tanulmányait a budapesti Mezőgazdasági Szakközépiskolában végezte. Zenekonzervatóriumot végzett, majd Ascher Oszkárnál színészetet tanult 1963 és 1965 között. 1963-ban az Állami Déryné Színházhoz szerződött. 1968-tól 1974-ig a győri Kisfaludy Színház tagja volt. Egy évadot játszott a debreceni Csokonai Színházban, 1975-ben pedig a győri színház magánénekese lett. Vendégművészként fellépett a Magyar Állami Operaházban, a Miskolci Nemzeti Színházban, a Szegedi Nemzeti Színházban és a Szegedi Szabadtéri Játékokon. 2013 óta a Magyar Művészeti Akadémia tagja és a Győri Nemzeti Színház oszlopos tagja a mai napig, játszott már a Győri Balett Cauwenbergh: Rózsaszínház előadásában, Jef szerepében, és a Vaskakas Bábszínház Vuk előadásban is nemrég kezdett szerepelni.

Szerkesztette: Csobay Dániel

Forrás: facebook.com/ Nem hagyunk egyedül csoport; Wikipédia

Kép: Győri Nemzeti Színház - Fehér Alexandra

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.

2024. Április 24. 09:20, szerda | Helyi

Ez a verseny nemzetközi találkozóhelye a makett köré szövődött barátságoknak – ilyen volt a 26. Mosonshow

Rengeteg ember, és még annál is több részletgazdag makett: ilyen volt az a makettverseny Mosonmagyaróváron, ahová még ázsiai országokból is érkeztek versenyzők.

2024. Április 24. 08:13, szerda | Helyi

Választás 2024: Dr. Dézsi Csaba András

A programról, az elmúlt 4.5 évről és az ellenfelek egy-egy kritikájára is reagált Dr- Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP polgármersterjelöltje

2024. Április 24. 07:16, szerda | Helyi

Mutatjuk a Speedmarathon eredményét!

Hazánkban április 23-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban a rendőrök 26 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.