Városlista
2021. október 18, hétfő - Lukács

Hírek

2014. December 15. 20:39, hétfő | Helyi
Forrás: haziallat.hu

Ne vásárolj, fogadj örökbe!

Ne vásárolj, fogadj örökbe!

Fogadj örökbe házi kedvencet!

Rengetegen szeretnének állatot az otthonukba, és nagyon sokan közülük gondolkodás nélkül tenyésztőtől vásárolják meg a hőn áhított házi kedvencet. A magyarázat egyszerű, utcai „korcs” helyett fajtatiszta állatot szeretnének, bele sem gondolva abba, hogy a nemes felmenőkkel rendelkező állatok semmivel sem különbek a keverék társaiknál.

Fontos!Az állatok nem tárgyak, amiket adunk-veszünk, kidobunk, ha meguntuk, vagy szebbre-fiatalabbra cseréljük, ha megöregedett. Egy állat magunkhoz vétele nagy felelősség, és 10-18 évre szóló döntés.

Ha minden szempontot figyelembe véve, alaposan átgondolva úgy döntöttél, hogy újabb taggal gyarapítanád a családodat, akkor ne tenyésztőtől vedd meg egy kisebb vagyonért, hanem nézz szét a hozzád legközelebb eső menhelyen, hisz Magyarországon megközelítőleg 1 millió gazdátlan állat él az utcákon vagy a menhelyeken!

  • Ne ragaszkodj a fajtatiszta állathoz! Egy keverék kutyus vagy cica éppen olyan kedves, okos és ragaszkodó, mint bármelyik fajtatiszta társa. De sajnos manapság egyre több fajtatiszta állat is a menhelyek lakója.
  • Ne ragaszkodj a fiatal (kölyök) kiskutyához, kiscicához! Mérlegeld, hogy egy kölyök állat felnevelése mindig több problémával jár! Ha idősebb, kevésbé aktív ember vagy, vagy nagyon elfoglalt, egy idősebb, nyugodtabb, fegyelmezettebb állattal, sokkal nagyobb harmóniában élhetsz!
  • És azt se feledd, ha egy állatot magad mellé vettél társnak, arról hosszú évekig gondoskodnod kell majd!
  • Egyszerre két állat életét is megmented így, hiszen a magadhoz vett kedvenc helyére egy másik kerülhet be a menhely oltalmába.
  • Az ilyen helyről beszerzett állatokért általában nem kell pénzt adnod – vagy ha mégis, akkor csupán jelképes összeget, amivel a többi menhelyi állat ellátását (etetését, gyógyítását, ivartalanítását) támogatod.
  • A menhelyen ápolt, egészséges, legtöbbször ivartalanításon is átesett kisállatot kapsz. Sajnos ezzel szemben a tenyésztők között sok olyan is akad, akinek nem az állat egészsége, csupán az anyagi haszonszerzés a fontos.
  • Ha nem teheted meg, hogy állatot tarts otthon, támogass anyagilag, élelemmel vagy önkéntes segítséggel egy menhelyet!


Nézz szét ahttp://www.infogyor.hu/infomenhelyoldalunkon!

Vagy keresd fel a hozzád legközelebbi állatmenhelyet!

Emberek az Állatokért Alapítvány
(Győri Állatmenhely)

Telefonszám:

+ 36 70 709 1777
+ 36 70 709 1700

A menhely címe:

9024 Győr, Téglagyári út 2.
Megközelítés a Pápai útról a régi szeméttelep felé vezető kishídon át a marcalvárosi kiserdővel szemben. (Olajzöld kapu, betonkerítés)
GPS koordináták: N47, 39, 442, E17, 37, 552

Nyitva tartás:
Hétfő: Szünnap
Kedd: Szünnap
Szerda-Csütörtök-Péntek: 14-17h
Hétvégén és ünnepnapokon: 9-12h

Levelezési cím:
Emberek az Állatokért Alapítvány
9028 Győr, Pannónia u 46.

Honlap:
http://www.menhelygyor.hu/

E-mail:
kapcsolat@gyoriallatmenhely.hu

Facebook oldal:
www.facebook.com/menhelygyor

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 12. 14:43, kedd | Helyi

Miben Mások A Mai Vidojátékok & Milyen Pozitív Hatásaik Vannak?

A konzol és PC játékok egyre nagyobb figyelmet kapnak a közéletben és a médiában is. Bizonyos szempontokból pedig a mai modern videójátékok nagyobb bevételekkel és magasabb elvárásokkal érkeznek, mint egyes mozifilmek. Egy-egy játék ped

2021. Október 07. 10:19, csütörtök | Helyi

Menő Munkahely Győrben!

A pápai központú ANDL Kft. győri üzletébe Kisgép SZERVIZES, és Kisgép ÉRTÉKESÍTŐ Álláslehetőséget hirdet!

2021. Szeptember 15. 14:37, szerda | Helyi

ATI- Ahol nem csak egy jogosítványt kapsz!

Mindannyian tudjuk, hogy a jogosítvány megszerzése egy életre szól. Nem csak a vezetés, mint tevékenység a lényeg, hanem hogy a felelősségtudat és az élmény együttesen legyen jelen már a tanulás folyamatában is.

2021. Szeptember 10. 18:05, péntek | Helyi

Kazán számítási kisokos

Ha kazánvásárlás előtt állunk, legtöbben rákeresünk az interneten a legfőbb tulajdonságokra a döntés megkönnyítése érdekében.