Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Április 05. 08:00, csütörtök | Helyi

Négy nap, tizenöt élő koncert, öt sztár DJ a Széchenyi Egyetemi Napokon

Négy nap, tizenöt élő koncert, öt sztár DJ a Széchenyi Egyetemi Napokon

Számos szórakoztató, kulturális és sport programokat kínál idén is az egyetemistáknak, a győrieknek és a Győr környékén élőknek a Széchenyi Egyetemi Napok (SZEN) programsorozata.

Dr. Földesi Péter az egyetem rektora a szerdai sajtótájékoztatón kiemelte, az ilyen események nagyon sokat tudnak adni a hallgatóknak. „Ha valaki szervezőként részt tud venni az ilyen programokon, akkor az itt megszerzett tudást mindenképp tudja kamatoztatni az életben a későbbiek folyamán” – mondta el a rektor a Győr+ TV-nek.

A SZEN mellé állt 2018-ban is a város, hiszen az esemény egyik főtámogatója idén is az önkormányzat. Dr. Fekete Dávid alpolgármester kiemelte, a hallgatók fontos szerepet játszanak Győr életében. „Jó látni, hogy az egyetemisták aktívan részt vesznek a város életében, hiszen számos művészeti együttesben közreműködnek és sok rendezvényen fellépnek és gazdagítják a programkínálatot. Mindezek mellett egy olyan közösséget alkotnak, amitől igazán élővé válik ez a város.” – mondta el dr. Fekete Dávid, aki hozzátette a sok diáknak köszönhetően igazi fesztivál város lett Győr.

Máté Eszter az EHÖK elnöke elárulta, hogy minden évben készítenek egy felmérést arról, a diákok kiket látnának szívesen a következő SZEN fesztiválon. „Az elmúlt évek tapasztalatai szerint a szakmaibb programok inkább az őszi rendezvénysorozataink részét képezik, míg a szórakoztató és a kulturális programokat a SZEN-re szerveztük."

Az egyetemi napok egyik fő elemeként jelennek meg idén is a különböző sportprogramok. "Ebben az évben is lesznek új sportágak, kipróbálhatják a jógát vagy a zumbát, de a legjobban várt attrakciók a püspökerdő futás és a maratoni aerobik lesz." – mondta el Horváth Kinga sportkoordinátor.

Kowalsky meg a Vega, 30Y, Bye Alex és a Slepp, Brains és a Road, hogy csak a legnagyobb fellépőket vonultatsák fel, akik garantáltan fantasztikus hangulatot csinálnak. A Bridge Hallgatói és Ifjúsági Klub udvarán fesztiválsátor, nagyszínpad és egyedülálló vizuális technika teszi teljessé az idei Széchenyi Egyetemi Napokat.

Forrás: gyorplusz.hu

Fotó: Vas Balázs - gyoriszalon.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense