Városlista
2020. szeptember 19, szombat - Vilhelmina

Hírek

2018. Április 05. 08:00, csütörtök | Helyi

Négy nap, tizenöt élő koncert, öt sztár DJ a Széchenyi Egyetemi Napokon

Négy nap, tizenöt élő koncert, öt sztár DJ a Széchenyi Egyetemi Napokon

Számos szórakoztató, kulturális és sport programokat kínál idén is az egyetemistáknak, a győrieknek és a Győr környékén élőknek a Széchenyi Egyetemi Napok (SZEN) programsorozata.

Dr. Földesi Péter az egyetem rektora a szerdai sajtótájékoztatón kiemelte, az ilyen események nagyon sokat tudnak adni a hallgatóknak. „Ha valaki szervezőként részt tud venni az ilyen programokon, akkor az itt megszerzett tudást mindenképp tudja kamatoztatni az életben a későbbiek folyamán” – mondta el a rektor a Győr+ TV-nek.

A SZEN mellé állt 2018-ban is a város, hiszen az esemény egyik főtámogatója idén is az önkormányzat. Dr. Fekete Dávid alpolgármester kiemelte, a hallgatók fontos szerepet játszanak Győr életében. „Jó látni, hogy az egyetemisták aktívan részt vesznek a város életében, hiszen számos művészeti együttesben közreműködnek és sok rendezvényen fellépnek és gazdagítják a programkínálatot. Mindezek mellett egy olyan közösséget alkotnak, amitől igazán élővé válik ez a város.” – mondta el dr. Fekete Dávid, aki hozzátette a sok diáknak köszönhetően igazi fesztivál város lett Győr.

Máté Eszter az EHÖK elnöke elárulta, hogy minden évben készítenek egy felmérést arról, a diákok kiket látnának szívesen a következő SZEN fesztiválon. „Az elmúlt évek tapasztalatai szerint a szakmaibb programok inkább az őszi rendezvénysorozataink részét képezik, míg a szórakoztató és a kulturális programokat a SZEN-re szerveztük."

Az egyetemi napok egyik fő elemeként jelennek meg idén is a különböző sportprogramok. "Ebben az évben is lesznek új sportágak, kipróbálhatják a jógát vagy a zumbát, de a legjobban várt attrakciók a püspökerdő futás és a maratoni aerobik lesz." – mondta el Horváth Kinga sportkoordinátor.

Kowalsky meg a Vega, 30Y, Bye Alex és a Slepp, Brains és a Road, hogy csak a legnagyobb fellépőket vonultatsák fel, akik garantáltan fantasztikus hangulatot csinálnak. A Bridge Hallgatói és Ifjúsági Klub udvarán fesztiválsátor, nagyszínpad és egyedülálló vizuális technika teszi teljessé az idei Széchenyi Egyetemi Napokat.

Forrás: gyorplusz.hu

Fotó: Vas Balázs - gyoriszalon.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 03. 14:03, csütörtök | Helyi

Merre tart 2020-ban a győri ingatlanpiac?

Győrben stagnálnak az ingatlanárak

2020. Július 27. 18:49, hétfő | Helyi

A Nemzeti Kutatási Felhő az amerikai egyetemek és IT óriások új, közös kezdeményezése

Új szintre lép a Felhő technológia felhasználása: számítástechnikai mamutcégek közös megállapodásra jutottak egyetemekkel.

2020. Július 27. 18:43, hétfő | Helyi

Mérföldkőhöz ért a Forrás –

Mérföldkőhöz ért a Forrás – Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése a Nyugat-Dunántúlon című, nagy népszerűségnek örvendő projektünk

2020. Július 17. 14:16, péntek | Helyi

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Forrás projekt - elkezdődtek a képzések...

2020. június végén elindultak az első képzések az „Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése Nyugat-Dunántúlon” című projektben.