Városlista
2019. november 20, szerda - Jolán

Hírek

2018. Április 05. 08:00, csütörtök | Helyi

Négy nap, tizenöt élő koncert, öt sztár DJ a Széchenyi Egyetemi Napokon

Négy nap, tizenöt élő koncert, öt sztár DJ a Széchenyi Egyetemi Napokon

Számos szórakoztató, kulturális és sport programokat kínál idén is az egyetemistáknak, a győrieknek és a Győr környékén élőknek a Széchenyi Egyetemi Napok (SZEN) programsorozata.

Dr. Földesi Péter az egyetem rektora a szerdai sajtótájékoztatón kiemelte, az ilyen események nagyon sokat tudnak adni a hallgatóknak. „Ha valaki szervezőként részt tud venni az ilyen programokon, akkor az itt megszerzett tudást mindenképp tudja kamatoztatni az életben a későbbiek folyamán” – mondta el a rektor a Győr+ TV-nek.

A SZEN mellé állt 2018-ban is a város, hiszen az esemény egyik főtámogatója idén is az önkormányzat. Dr. Fekete Dávid alpolgármester kiemelte, a hallgatók fontos szerepet játszanak Győr életében. „Jó látni, hogy az egyetemisták aktívan részt vesznek a város életében, hiszen számos művészeti együttesben közreműködnek és sok rendezvényen fellépnek és gazdagítják a programkínálatot. Mindezek mellett egy olyan közösséget alkotnak, amitől igazán élővé válik ez a város.” – mondta el dr. Fekete Dávid, aki hozzátette a sok diáknak köszönhetően igazi fesztivál város lett Győr.

Máté Eszter az EHÖK elnöke elárulta, hogy minden évben készítenek egy felmérést arról, a diákok kiket látnának szívesen a következő SZEN fesztiválon. „Az elmúlt évek tapasztalatai szerint a szakmaibb programok inkább az őszi rendezvénysorozataink részét képezik, míg a szórakoztató és a kulturális programokat a SZEN-re szerveztük."

Az egyetemi napok egyik fő elemeként jelennek meg idén is a különböző sportprogramok. "Ebben az évben is lesznek új sportágak, kipróbálhatják a jógát vagy a zumbát, de a legjobban várt attrakciók a püspökerdő futás és a maratoni aerobik lesz." – mondta el Horváth Kinga sportkoordinátor.

Kowalsky meg a Vega, 30Y, Bye Alex és a Slepp, Brains és a Road, hogy csak a legnagyobb fellépőket vonultatsák fel, akik garantáltan fantasztikus hangulatot csinálnak. A Bridge Hallgatói és Ifjúsági Klub udvarán fesztiválsátor, nagyszínpad és egyedülálló vizuális technika teszi teljessé az idei Széchenyi Egyetemi Napokat.

Forrás: gyorplusz.hu

Fotó: Vas Balázs - gyoriszalon.hu

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 20. 13:02, szerda | Helyi

Hamarosan kezdődik az Advent Győrben

Király Viktor énekes, dalszerző adventi hangulatú muzsikája nyitotta az Advent Győrben sajtótájékoztatóját, a Győri Művészeti és Fesztiválközpont székhelyén, a Zichy-palotában.

2019. November 19. 09:57, kedd | Helyi

Ezek a legnépszerűbb táborok

Elkészült egy felmérés az elmúlt táborozási szezonról, amelyet a Táborfigyelő.hu tett közzé. Az idei nyáron a gyerekek kedvencei a sporttáborok lettek – és egyre több az offline tábor is Magyarországon.

2019. November 19. 09:55, kedd | Helyi

Így küzdd le a fáradtságot!

Folyamatos, állandó fáradtság nyomaszt? Sehogy sem tudod teljesen kipihenni magad? A megfelelő alvás eléréséhez bevethetünk pár olyan módszert, amelyek egyszerűek, de mégis nagy segítségül szolgálnak.

2019. November 18. 16:20, hétfő | Helyi

Győri Balett 40 könyvbemutató: Bombicz Barbara bemutatta ikonikus tánclépését

A 19. Győri Könyvszalonon mutatták be a Győri Balett 40 című jubileumi albumot, a Győri Nemzeti Színház nagyszínpadán, vasárnap.