Városlista
2019. november 23, szombat - Kelemen

Hírek

2014. Június 17. 15:59, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Negyedmilliárdos fejlesztés zárult le a győri kórházban

Negyedmilliárdos fejlesztés zárult le a győri kórházban

Negyedmilliárd forintos fejlesztés zárult le a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház koraszülöttosztályán - mondta el kedden sajtótájékoztatón Tamás László János főigazgató-főorvos.

A fejlesztés célja az volt, hogy az eddiginél is modernebb eszközökkel, biztonságosabb körülmények között lássák el az újszülötteket. Az eseményen elhangzott: a 2011 őszén indított projekt keretében a korábbi, nemegyszer évtizedes eszközöket lecserélték, így most a legrégebbi sem idősebb ötévesnél, az eszközbeszerzésekhez kapcsolódó informatikai fejlesztés eredményeként pedig "elektronikus lázlapot" kap minden páciens, az adataikat így hosszú ideig tárolhatják és bárhonnan elérhetik a munkatársak.

A főigazgató-főorvos utalt rá, hogy a 240 milliós összköltség kilencven százalékát uniós és kormányzati támogatásból fedezték, a fennmaradó önrészt pedig - az addig megyei önkormányzati intézmény átvétele után - az állam átvállalta.

Ruszinkó Viktória, az intézmény gyermekosztályának igazgatója az eseményen arról beszélt, hogy évente 250-300 kicsit gondoznak az akár a 24. hétben megszületőknek is a legmagasabb fokú ellátást biztosító koraszülött intenzív centrumban, és előfordul, hogy egy-egy gyermek kilenc hónapot is ott tölt.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 21. 16:41, csütörtök | Helyi

Győrben is várja az adományokat a MikulásGyár

Idén 15. alkalommal kerül megrendezésre a MikulásGyár gyűjtőakció, amely Budapest mellett az ország több pontján, így Győrben is várja az adományozókat.

2019. November 20. 19:53, szerda | Helyi

Átadásra került a Bizalom Védjegye

Idén is átadták a „Kamara által AJÁNLOTT vállalkozás” védjegyprogram tanúsítványait, szerda délután a a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában.

2019. November 20. 13:02, szerda | Helyi

Hamarosan kezdődik az Advent Győrben

Király Viktor énekes, dalszerző adventi hangulatú muzsikája nyitotta az Advent Győrben sajtótájékoztatóját, a Győri Művészeti és Fesztiválközpont székhelyén, a Zichy-palotában.

2019. November 19. 09:57, kedd | Helyi

Ezek a legnépszerűbb táborok

Elkészült egy felmérés az elmúlt táborozási szezonról, amelyet a Táborfigyelő.hu tett közzé. Az idei nyáron a gyerekek kedvencei a sporttáborok lettek – és egyre több az offline tábor is Magyarországon.