Városlista
2020. október 1, csütörtök - Malvin

Hírek

2019. December 12. 12:11, csütörtök | Helyi

Nem emlékszik a támadásra a Jedlikes, késelő diák

Nem emlékszik a támadásra a Jedlikes, késelő diák

Egy három négyzetméteres, kétszemélyes cellában van a 17 éves H. András, aki pont egy hete támadt rá az egyik tanárára győri Jedlik Iskolában.

Az ügyvédje a Magyar Nemzetnek beszélt arról, hogy a héten már nem hallgatják ki a nyomozók, orvos pedig még nem is látta. Ez utóbbi szerinte azért lenne fontos, mert kezelésre szorulhat.

"Amíg nem készül el védencem igazságügyi elmeorvosi szakértői vizsgálata, ami még el sem kezdődött, nem tudjuk, hogy a börtönbe való-e H. András, hogy nem szorul-e orvosi kezelésre inkább" - mondta Faragó Péter ügyvéd, a fiatal védője, aki hétfőn találkozott védencével.

A diák most egyedül ül egy cellában. A börtönőrök azt mondták az ügyvédjének, hogy "az égvilágon semmi probléma nincs vele", annyira jól viselkedik, hogy szeretnék, ha a többiek is ilyen kezelhetőek lennének. Faragó Péter úgy látja, a támadó végtelenül szomorú, és semmire sem emlékszik az egy héttel ezelőtti eseményekkel kapcsolatban, ennek ellenére beismerő vallomást tett a támadás napján.

Az ügyvédje elárulta, csak annyit tudott felidézni gyanúsítotti kihallgatásán, hogy

"felállt óra közben az asztalától, majd hogy ül a tanári székben, és odaadja a véres bicskáját a diáktársának."

Arról is beszélt Faragó Péter, hogy a diákot ezen a héten már nem hallgatják ki. Szerinte amíg nem készül el az elmeorvosi, pszichiáteri és pszichológusi vizsgálat, a nyomozók sem tudhatják, hogy H. András ügye a büntetőjogi vagy az egészségügyi kategóriába tartozik-e.

"Az utóbbit erősítheti az a tény, hogy a fiú a késelés előtti héten jelezte szüleinek, hogy a fokozott elvárások, az iskolai stressz miatt hasmenése és állandó gyomorfájdalma van. A szülők be is jelentkeztek vele pszichológushoz, aki e hétre adott időpontot"- írta meg a Magyar Nemzet.

András csütörtökön az elitiskolának számító Győri Szakképzési Centrum Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma 10. osztályának fizikaóráján többször megszúrta 51 éves, fizika szakos osztályfőnét. Egy dolgozatra adott hármas bosszantott fel. Az asszony súlyosan megsérült, de a héten elhagyhatja a kórházat, hogy otthon, családi körben kezeljék tovább.

Forrás: origo.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 03. 14:03, csütörtök | Helyi

Merre tart 2020-ban a győri ingatlanpiac?

Győrben stagnálnak az ingatlanárak

2020. Július 27. 18:49, hétfő | Helyi

A Nemzeti Kutatási Felhő az amerikai egyetemek és IT óriások új, közös kezdeményezése

Új szintre lép a Felhő technológia felhasználása: számítástechnikai mamutcégek közös megállapodásra jutottak egyetemekkel.

2020. Július 27. 18:43, hétfő | Helyi

Mérföldkőhöz ért a Forrás –

Mérföldkőhöz ért a Forrás – Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése a Nyugat-Dunántúlon című, nagy népszerűségnek örvendő projektünk

2020. Július 17. 14:16, péntek | Helyi

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Forrás projekt - elkezdődtek a képzések...

2020. június végén elindultak az első képzések az „Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése Nyugat-Dunántúlon” című projektben.