Városlista
2020. augusztus 11, kedd - Zsuzsanna

Hírek

2016. December 02. 11:22, péntek | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron-Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Nem kevés munkát adott a tűzoltóknak a viharos szél

Nem kevés munkát adott a tűzoltóknak a viharos szél

A megerősödött, viharos erejű szél miatt leginkább fakidőlésekhez riasztották Győr-Moson-Sopron megye tűzoltóit, csütörtök délutántól kilenc ilyen esethez vonultak a tűzoltók.

Csütörtökön délután a kapuvári hivatásos tűzoltókat a 8613-as számú útra Hövej közelébe riasztották, ahol egy fa dőlt az útra. A tűzoltók feldarabolták és eltávolították.

Péntek hajnalban a 84-es számú főút 127-es kilométer szelvényénél Sopron határában dőlt egy fa az útra, amit a soproni tűzoltók feldaraboltak és eltávolították,

később a IV. László király úton egy óriásplakátot rongált meg a szél, amely a járda fölé lógott. A tűzoltók eltávolították, így megszűnt a veszély.

Ma reggel Sopronban a Hársfa soron egy nagy hársfa dőlt egy kerítésre és a légkábelre. A tűzoltók a fát kivágták és értesítették a telefonszolgáltatót a lelógó vezeték miatt.

A 84-es főúton Nagycenk határában két fa is az útra dőlt, ide a soproni tűzoltókon kívül a nagycenki önkéntesek is vonultak, s mindkét fát feldarabolták és eltávolították az útról, ezzel megszüntették a forgalmi akadályt.

Később Darnózselin az Arany János utcába riasztották a mosonmagyaróvári hivatásos és a darnózselii önkéntes tűzoltókat. Egy akácfa dőlt az útra, amit egy arra haladó autós későn észlelt és az autójával nekiütközött. A sofőr nem sérült meg. A tűzoltók feldarabolták és elvitték az úttestről a forgalmi akadályt okozó fát.

Darnózseli és Lipót között az 1404-es számú útra egy gesztenyefa dőlt, akadályozva a forgalmat. A darnózselii önkéntes és a lébényi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel feldarabolták és eltávolították a fát az útból.

Mosonmagyaróváron a Rév utcába riasztották ezután a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltókat, ahol egy nagy faág egy kerti kiülő tetejére zuhant, amit megrongált, egy másik faág pedig 15 méter magasan lógott, veszélyeztette az alatta haladókat. A tűzoltók létraszer igénybevételével levágták a lelógó faágat.

A győri hivatásos tűzoltókat a 85-ös főútra riasztották, ahol az Ikrényi lehajtó közelében dőlt az útra egy nagy méretű nyárfa, akadályozva a forgalmat. A tűzoltók a fát eltávolították az útról.

A beavatkozások során személyi sérülés nem történt.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 27. 18:49, hétfő | Helyi

A Nemzeti Kutatási Felhő az amerikai egyetemek és IT óriások új, közös kezdeményezése

Új szintre lép a Felhő technológia felhasználása: számítástechnikai mamutcégek közös megállapodásra jutottak egyetemekkel.

2020. Július 27. 18:43, hétfő | Helyi

Mérföldkőhöz ért a Forrás –

Mérföldkőhöz ért a Forrás – Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése a Nyugat-Dunántúlon című, nagy népszerűségnek örvendő projektünk

2020. Július 17. 14:16, péntek | Helyi

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Forrás projekt - elkezdődtek a képzések...

2020. június végén elindultak az első képzések az „Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése Nyugat-Dunántúlon” című projektben.

2020. Június 24. 11:10, szerda | Helyi

Tudnivalók a különböző klíma típusokról

A klímaválasztás a minden korábbinál szélesebb kínálat ellenére sem egyszerű feladat.