Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. December 02. 11:22, péntek | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron-Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Nem kevés munkát adott a tűzoltóknak a viharos szél

Nem kevés munkát adott a tűzoltóknak a viharos szél

A megerősödött, viharos erejű szél miatt leginkább fakidőlésekhez riasztották Győr-Moson-Sopron megye tűzoltóit, csütörtök délutántól kilenc ilyen esethez vonultak a tűzoltók.

Csütörtökön délután a kapuvári hivatásos tűzoltókat a 8613-as számú útra Hövej közelébe riasztották, ahol egy fa dőlt az útra. A tűzoltók feldarabolták és eltávolították.

Péntek hajnalban a 84-es számú főút 127-es kilométer szelvényénél Sopron határában dőlt egy fa az útra, amit a soproni tűzoltók feldaraboltak és eltávolították,

később a IV. László király úton egy óriásplakátot rongált meg a szél, amely a járda fölé lógott. A tűzoltók eltávolították, így megszűnt a veszély.

Ma reggel Sopronban a Hársfa soron egy nagy hársfa dőlt egy kerítésre és a légkábelre. A tűzoltók a fát kivágták és értesítették a telefonszolgáltatót a lelógó vezeték miatt.

A 84-es főúton Nagycenk határában két fa is az útra dőlt, ide a soproni tűzoltókon kívül a nagycenki önkéntesek is vonultak, s mindkét fát feldarabolták és eltávolították az útról, ezzel megszüntették a forgalmi akadályt.

Később Darnózselin az Arany János utcába riasztották a mosonmagyaróvári hivatásos és a darnózselii önkéntes tűzoltókat. Egy akácfa dőlt az útra, amit egy arra haladó autós későn észlelt és az autójával nekiütközött. A sofőr nem sérült meg. A tűzoltók feldarabolták és elvitték az úttestről a forgalmi akadályt okozó fát.

Darnózseli és Lipót között az 1404-es számú útra egy gesztenyefa dőlt, akadályozva a forgalmat. A darnózselii önkéntes és a lébényi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel feldarabolták és eltávolították a fát az útból.

Mosonmagyaróváron a Rév utcába riasztották ezután a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltókat, ahol egy nagy faág egy kerti kiülő tetejére zuhant, amit megrongált, egy másik faág pedig 15 méter magasan lógott, veszélyeztette az alatta haladókat. A tűzoltók létraszer igénybevételével levágták a lelógó faágat.

A győri hivatásos tűzoltókat a 85-ös főútra riasztották, ahol az Ikrényi lehajtó közelében dőlt az útra egy nagy méretű nyárfa, akadályozva a forgalmat. A tűzoltók a fát eltávolították az útról.

A beavatkozások során személyi sérülés nem történt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.

2024. Április 24. 09:20, szerda | Helyi

Ez a verseny nemzetközi találkozóhelye a makett köré szövődött barátságoknak – ilyen volt a 26. Mosonshow

Rengeteg ember, és még annál is több részletgazdag makett: ilyen volt az a makettverseny Mosonmagyaróváron, ahová még ázsiai országokból is érkeztek versenyzők.

2024. Április 24. 08:13, szerda | Helyi

Választás 2024: Dr. Dézsi Csaba András

A programról, az elmúlt 4.5 évről és az ellenfelek egy-egy kritikájára is reagált Dr- Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP polgármersterjelöltje

2024. Április 24. 07:16, szerda | Helyi

Mutatjuk a Speedmarathon eredményét!

Hazánkban április 23-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban a rendőrök 26 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.