Városlista
2020. november 23, hétfő - Kelemen

Hírek

2016. December 02. 11:22, péntek | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron-Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Nem kevés munkát adott a tűzoltóknak a viharos szél

Nem kevés munkát adott a tűzoltóknak a viharos szél

A megerősödött, viharos erejű szél miatt leginkább fakidőlésekhez riasztották Győr-Moson-Sopron megye tűzoltóit, csütörtök délutántól kilenc ilyen esethez vonultak a tűzoltók.

Csütörtökön délután a kapuvári hivatásos tűzoltókat a 8613-as számú útra Hövej közelébe riasztották, ahol egy fa dőlt az útra. A tűzoltók feldarabolták és eltávolították.

Péntek hajnalban a 84-es számú főút 127-es kilométer szelvényénél Sopron határában dőlt egy fa az útra, amit a soproni tűzoltók feldaraboltak és eltávolították,

később a IV. László király úton egy óriásplakátot rongált meg a szél, amely a járda fölé lógott. A tűzoltók eltávolították, így megszűnt a veszély.

Ma reggel Sopronban a Hársfa soron egy nagy hársfa dőlt egy kerítésre és a légkábelre. A tűzoltók a fát kivágták és értesítették a telefonszolgáltatót a lelógó vezeték miatt.

A 84-es főúton Nagycenk határában két fa is az útra dőlt, ide a soproni tűzoltókon kívül a nagycenki önkéntesek is vonultak, s mindkét fát feldarabolták és eltávolították az útról, ezzel megszüntették a forgalmi akadályt.

Később Darnózselin az Arany János utcába riasztották a mosonmagyaróvári hivatásos és a darnózselii önkéntes tűzoltókat. Egy akácfa dőlt az útra, amit egy arra haladó autós későn észlelt és az autójával nekiütközött. A sofőr nem sérült meg. A tűzoltók feldarabolták és elvitték az úttestről a forgalmi akadályt okozó fát.

Darnózseli és Lipót között az 1404-es számú útra egy gesztenyefa dőlt, akadályozva a forgalmat. A darnózselii önkéntes és a lébényi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel feldarabolták és eltávolították a fát az útból.

Mosonmagyaróváron a Rév utcába riasztották ezután a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltókat, ahol egy nagy faág egy kerti kiülő tetejére zuhant, amit megrongált, egy másik faág pedig 15 méter magasan lógott, veszélyeztette az alatta haladókat. A tűzoltók létraszer igénybevételével levágták a lelógó faágat.

A győri hivatásos tűzoltókat a 85-ös főútra riasztották, ahol az Ikrényi lehajtó közelében dőlt az útra egy nagy méretű nyárfa, akadályozva a forgalmat. A tűzoltók a fát eltávolították az útról.

A beavatkozások során személyi sérülés nem történt.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 03. 14:03, csütörtök | Helyi

Merre tart 2020-ban a győri ingatlanpiac?

Győrben stagnálnak az ingatlanárak

2020. November 23. 17:09, hétfő | Belföld

Már több mint 350-en jelentkeztek vérplazmadonornak

A felhívás óta már több mint 350-en jelentkeztek vérplazmadonornak - közölte az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) szakmai főigazgató-helyettese hétfő reggel az M1 csatornán.

2020. November 23. 15:57, hétfő | Bulvár

A tabi vasgyúró hölgyek

Nem mindennapos hobbit űz a település néhány hölgy tagja Tabon. Szabadidejükben erőemelni, fekvenyomni, súlyzózni járnak a Tabi Fitness Klubba.

2020. November 23. 15:02, hétfő | Külföld

90 százalékig terjedő hatékonyságú az oxfordi vakcina

Átlagosan 70 százalékos, de alkalmazási technikáktól függően elérheti a 90 százalékot az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca gyógyszeripari vállalat közös fejlesztésű koronavírus-vakcinájának hatékonysága.