Városlista
2020. szeptember 26, szombat - Jusztina

Hírek

2012. Január 07. 08:40, szombat | Helyi
Forrás: Nyugathír/Kék Duna Rádió

Nem lehet nyugtuk: ritkán kapnak nyugtát a megyénkbe érkező külföldiek

Nem lehet nyugtuk: ritkán kapnak nyugtát a megyénkbe érkező külföldiek

Győr-Moson-Sopron megye összes nagyvárosában fokozott ellenőrzést tartott ünnepek előtt az adóhatóság.

A cél az volt, hogy a nagy forgalmat lebonyolító árusoknál és vállalkozóknál megbizonyosodjanak a nyugta- és számlaadási kötelezettség teljesítéséről, de vizsgálták a különféle áruk eredetét és hogy a dolgozók be vannak-e jelentve.

Összesen 174 ellenőrzést hajtottak végre, Győr, Mosonmagyaróvár, Sopron, Kapuvár, Csorna és Tét mellett Gönyűn, Rajkán és Pannonhalmán is megjelentek a revizorok.
Kovács Mária, a Regionális Adó Főigazgatóság szóvivője a Kék Dunának elmondta, a gyenge forint miatt rengeteg szlovák és osztrák vásárolt a határ menti városokban karácsony előtt. A megyénkben vásárló külföldiek ritkábban kaptak nyugtát, legalábbis ezt tapasztalták a revizorok, amikor például németül szólaltak meg. A megyénkbe érkező külföldi árusokat a fokozott ellenőrzés lepte meg, közülük is sokan voltak, akik nem adtak számlát vásárláskor.

Az ellenőrzök összesen közel 9,5 millió bírságot szabtak ki november 15. és december 31. között. Ebből mintegy 7 millió forintot a nyugtaadás elmulasztása miatt.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 03. 14:03, csütörtök | Helyi

Merre tart 2020-ban a győri ingatlanpiac?

Győrben stagnálnak az ingatlanárak

2020. Július 27. 18:49, hétfő | Helyi

A Nemzeti Kutatási Felhő az amerikai egyetemek és IT óriások új, közös kezdeményezése

Új szintre lép a Felhő technológia felhasználása: számítástechnikai mamutcégek közös megállapodásra jutottak egyetemekkel.

2020. Július 27. 18:43, hétfő | Helyi

Mérföldkőhöz ért a Forrás –

Mérföldkőhöz ért a Forrás – Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése a Nyugat-Dunántúlon című, nagy népszerűségnek örvendő projektünk

2020. Július 17. 14:16, péntek | Helyi

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Forrás projekt - elkezdődtek a képzések...

2020. június végén elindultak az első képzések az „Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése Nyugat-Dunántúlon” című projektben.