Városlista
2020. július 10, péntek - Amália

Hírek

2020. Március 05. 15:39, csütörtök | PR

Nem mindegy, milyen mosogatógépet vásárolunk

Nem mindegy, milyen mosogatógépet vásárolunk

Főzni trendi. Az előkészületek és még inkább az utómunkák azonban már sok nyűggel járhatnak. A piszkos edények végtelen sikálása helyett kiváló megoldás lehet egy mosogatógép beszerzése.

Egy ilyen berendezés nem csak munkát és energiát, hanem vizet is spórolhat nekünk.

A mosatlan réme

Akár nagyobb, akár kisebb háztartásokról van szó, a mosogatás mindig nyűg, mely sokszor a végtelenségig tolódik, míg végül már azért nyúlunk a szivacs után, mert nincs egy tányér, amiről a reggeli pirítóst megehetnénk. Előbb-utóbb tehát rákényszerülünk a mosogatásra, vagy ha rendesek vagyunk, folyamatosan elvégezzük a szükséges háztartási munkákat. Így vagy úgy, ezzel egyrészt folytonosan időt, másrészt pedig nagy valószínűséggel nagyobb mennyiségű melegvizet és mosogatószert veszítünk.
Idő- és költségtakarékos, illetve környezetbarát megoldás lehet egy mosogatógép beszerzése a háztartásunk számára. Sokan vannak abban a tévhitben, hogy az általuk elhasznált víz és áram jelentős többletköltséget jelent a rezsidíjakban, ám épp ellenkezőleg. Nem elég, hogy megkíméljük magunkat a hosszantartó suvickolástól, de a vízszámlánk is hálás lesz a befektetésért. Arról nem is beszélve, hogy a gépi mosogatás szemmel láthatóan szebb eredményt produkál a konyhai felszerelések tisztításában. Nem érdemes tehát sokat gondolkodni, hiszen egy új mosogatógép bárkinek hasznára válik.

Márkák és opciók

A vásárlók nagy része márkaérzékeny. A vásárlási döntést megelőző összehasonlítás során előkelő helyen szerepel a márka szerinti pozitív, vagy épp negatív elbírálás. A választék óriási, ám minden egyes háztartási gép esetén ismerünk jó néhány márkát, mellyel nem futhatunk lyukra, a nevük egyet jelent a minőséggel. A mosogatógépek piacán ilyen márkák pl. az AEG, Bosch, Candy, Electrolux, Gorenje, Neff, vagy épp a Whirlpool.
Az, hogy ki melyik márka mellett teszi le a voksát, abszolút egyéni megítélés kérdése, abban azonban biztosak lehetünk, hogy az említett gyártók mosogatógépei remekül kiszolgálják majd háztartásunkat. Emellett azonban felmerülnek más, figyelemre érdemes faktorok is, melyek megfontolása megkönnyítheti az új gép kiválasztását:
Kialakítás és méret: szabadon álló, vagy beépített mosogatógép lenne számunkra ideális? A döntés teljes mértékben a miénk, működésbeli befolyással ez nem bír. A méret szempontjából pedig érdemes a háztartás méretéhez igazítanunk a választásunkat. Nagyobb ház, nagyobb család, nagyobb mosogatógép.

Energiaosztály: manapság már gyakorlatilag csak az A osztálytól érdemes gondolkozni, hiszen a környezetbarát eszközöké a jövő. Szerencsére bőséges kínálat mutatkozik A+, A++ és A+++ energiaosztályú mosogatógépekből is.

Egyéb paraméterek: az említett fő szempontok mellett még más faktorokat is figyelembe vehetünk. Vannak, akik számára a szín is fontos, hiszen a mosogatógépnek is passzolnia kell környezetébe. Az elérhető funkciók bősége is sokat nyomhat a latba, ahogy a mosási és szárítási hatékonyság is, habár utóbbi a kínálati piac majdnem összes háztartási gépénél kiváló. Ezeken felül még a zajszintet is érdemes lehet ellenőriznünk a döntés előtt, ha jobban szeretjük a csendesen búgó gépeket.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 06. 18:37, hétfő | PR

3 húsbavágó érv, amiért a költöztetést rakodással rendeld, profiktól

Csak a vándormadarak költöznek évenként, de van, aki majdnem ilyen gyakorisággal vált új albérletre. Ez persze sok költöztetés rakodással, ami sokba is kerül. Miért rossz ötlet mégis spórolni a profikon?

2020. Július 06. 18:18, hétfő | PR

Zavart okoz a C típusú nyelvvizsga kifejezés, de miért?

Mint minden területnek, a nyelvvizsgáknak is megvan a maga zsargonja. Ehhez tartozik a C típusú nyelvvizsga kifejezés is, de a zsargon idővel változik és ez bizony okozhat félreértéseket.

2020. Június 18. 14:31, csütörtök | PR

Nem engednek a minőségből

Évről évre, a legszigorúbb átvilágítást végzik el a Jánosik és Társai Kft.-nél. Idén, a járványhelyzet miatt különleges szabályokat betartva tartottak auditot a külső auditorok.

2020. Május 18. 09:36, hétfő | PR

Templomot épített a Jánosik Kft.

Görögkatolikus templomot épített Mezőkövesden a Jánosik és Társai Kft. A zöldmezős beruházást, az alapoktól kezdve kulcsrakész állapotig a cég végezte.