Városlista
2020. április 9, csütörtök - Erhard

Hírek

2020. Március 05. 15:39, csütörtök | PR

Nem mindegy, milyen mosogatógépet vásárolunk

Nem mindegy, milyen mosogatógépet vásárolunk

Főzni trendi. Az előkészületek és még inkább az utómunkák azonban már sok nyűggel járhatnak. A piszkos edények végtelen sikálása helyett kiváló megoldás lehet egy mosogatógép beszerzése.

Egy ilyen berendezés nem csak munkát és energiát, hanem vizet is spórolhat nekünk.

A mosatlan réme

Akár nagyobb, akár kisebb háztartásokról van szó, a mosogatás mindig nyűg, mely sokszor a végtelenségig tolódik, míg végül már azért nyúlunk a szivacs után, mert nincs egy tányér, amiről a reggeli pirítóst megehetnénk. Előbb-utóbb tehát rákényszerülünk a mosogatásra, vagy ha rendesek vagyunk, folyamatosan elvégezzük a szükséges háztartási munkákat. Így vagy úgy, ezzel egyrészt folytonosan időt, másrészt pedig nagy valószínűséggel nagyobb mennyiségű melegvizet és mosogatószert veszítünk.
Idő- és költségtakarékos, illetve környezetbarát megoldás lehet egy mosogatógép beszerzése a háztartásunk számára. Sokan vannak abban a tévhitben, hogy az általuk elhasznált víz és áram jelentős többletköltséget jelent a rezsidíjakban, ám épp ellenkezőleg. Nem elég, hogy megkíméljük magunkat a hosszantartó suvickolástól, de a vízszámlánk is hálás lesz a befektetésért. Arról nem is beszélve, hogy a gépi mosogatás szemmel láthatóan szebb eredményt produkál a konyhai felszerelések tisztításában. Nem érdemes tehát sokat gondolkodni, hiszen egy új mosogatógép bárkinek hasznára válik.

Márkák és opciók

A vásárlók nagy része márkaérzékeny. A vásárlási döntést megelőző összehasonlítás során előkelő helyen szerepel a márka szerinti pozitív, vagy épp negatív elbírálás. A választék óriási, ám minden egyes háztartási gép esetén ismerünk jó néhány márkát, mellyel nem futhatunk lyukra, a nevük egyet jelent a minőséggel. A mosogatógépek piacán ilyen márkák pl. az AEG, Bosch, Candy, Electrolux, Gorenje, Neff, vagy épp a Whirlpool.
Az, hogy ki melyik márka mellett teszi le a voksát, abszolút egyéni megítélés kérdése, abban azonban biztosak lehetünk, hogy az említett gyártók mosogatógépei remekül kiszolgálják majd háztartásunkat. Emellett azonban felmerülnek más, figyelemre érdemes faktorok is, melyek megfontolása megkönnyítheti az új gép kiválasztását:
Kialakítás és méret: szabadon álló, vagy beépített mosogatógép lenne számunkra ideális? A döntés teljes mértékben a miénk, működésbeli befolyással ez nem bír. A méret szempontjából pedig érdemes a háztartás méretéhez igazítanunk a választásunkat. Nagyobb ház, nagyobb család, nagyobb mosogatógép.

Energiaosztály: manapság már gyakorlatilag csak az A osztálytól érdemes gondolkozni, hiszen a környezetbarát eszközöké a jövő. Szerencsére bőséges kínálat mutatkozik A+, A++ és A+++ energiaosztályú mosogatógépekből is.

Egyéb paraméterek: az említett fő szempontok mellett még más faktorokat is figyelembe vehetünk. Vannak, akik számára a szín is fontos, hiszen a mosogatógépnek is passzolnia kell környezetébe. Az elérhető funkciók bősége is sokat nyomhat a latba, ahogy a mosási és szárítási hatékonyság is, habár utóbbi a kínálati piac majdnem összes háztartási gépénél kiváló. Ezeken felül még a zajszintet is érdemes lehet ellenőriznünk a döntés előtt, ha jobban szeretjük a csendesen búgó gépeket.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 09. 13:04, csütörtök | PR

A városi autók helyzete az ADAC nyári gumi teszteken

A márciusban elvégzett ADAC lesztek azokra az autósokra is gondoltak, akik kisebb méretű személygépkocsikkal rendelkeznek. Ezek az úgynevezett városi autók mindennap hajtva vannak.

2020. Április 07. 18:02, kedd | PR

Követhető és praktikus spórolási módszerek

Ha a takarékoskodásról van szó, akkor az odafigyelés és a felelős gondolkodás a legfontosabb tényező. Hogy tudjuk kordában tartani a pénzügyeinket három egyszerű lépésben - melyek külön-külön és együtt is hatékonyak?

2020. Március 31. 14:22, kedd | PR

Miért van szükség a terhesgondozásra?

Felkészülni a gyermekvárásra már önmagában is csodálatos dolog. Ebben az időszakban valami olyan vágy és szeretet fogja el az embert, amit előtte még soha nem tapasztalt.

2020. Március 19. 13:12, csütörtök | PR

Fogbarát étkek? Ezt edd, ha egészséges fogakat akarsz!

„Moss rendesen fogat!”, „Vigyázz a fogaid épségére!”, „Azt ne edd meg, mert kilyukad tőle a fogad!” – ugye te is hallottad ezeket a mondatokat gyerekként?