Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2011. Július 11. 11:30, hétfő | Helyi
Forrás: Széchenyi István Egyetem

Nemzetközi, közgazdasági, műszaki pedagógiai és mérnöki friisdiplomások a győri egyetemről

Nemzetközi, közgazdasági, műszaki pedagógiai és mérnöki friisdiplomások a győri egyetemről

A győri Széchenyi István Egyetem három karának vezetői, oktatói, a szülők, a hozzátartozók, a barátok köszöntötték...

A győri Széchenyi István Egyetem három karának vezetői, oktatói, a szülők, a hozzátartozók, a barátok köszöntötték szombaton a frissdiplomásokat az intézmény ünnepségein. „A jövőben a nemzetek sorsát kevésbé a természeti kincsek bősége, inkább a tudás és a képzettség szabja majd meg, ezért jelenünkben és főként jövőnkben az oktatás sokszorosan megtérülő befektetés lesz” – fogalmazták meg a végzetteket köszöntő egyetemi, városi vezetők.

A képzési követelmények közül ezúttal is a nyelvvizsga bizonyult a legnagyobb próbatételnek, a diplomaátadó ünnepségek előtti napokban is sorra jelentkeztek a végzettek az államilag elismert bizonyítványokkal.

A Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar nemzetközi igazgatási alapszakán a képzési követelményeket teljesítő 30, az európai és a nemzetközi igazgatás mesterszak 14 frissdiplomását dr. Kovács Gábor, a kar dékán-helyettese köszöntötte. A végzettek a nemzetközi kapcsolatok szakterületén kapnak jó induló pozíciót, s mindezt a szilárd, széleskörű jogi és közgazdasági ismeretekkel való felvértezettség alapozza meg.

A Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar 168 frissdiplomását dr. Józsa László dékán, egyetemi tanár avatta. „A kar, amely most útra bocsátja Önöket, az ország egyik legjobb gazdaságtudományi kara. Oktatóinak tudományos minősítettségi szintje eléri a 80%-ot, átlagéletkoruk 40 év körül van. A nagy tudású, tapasztalt professzori és vezető oktatói munkatársait kitűnő felkészültségű, döntően doktori címmel rendelkező, lelkes fiatalok veszik körül, akik tehetségükkel és szorgalmukkal, kitartásukkal és lelkesedésükkel jelentik a zálogát a következő évtizedek győri gazdasági, felsőoktatási sikereinek.” – mondta köszöntőjében a dékán.
A Műszaki Tudományi Kar ünnepségén dr. Horváth András megbízott dékán a felelősségre, az etikus értelmiségi lét megvalósításának lehetőségére hívta fel a 222 frissdiplomás mérnök, informatikus, műszaki pedagógus figyelmét. A győri képzések legnagyobb motiválója és lehetősége a járműipar térségbeli gyors fejlődése. A kar a gazdaság és felsőoktatás együttműködésének sikeres modelljét teremtette meg, s ennek folyamatos kiteljesítését végzi.

Most vette át gépészmérnöki diplomáját a sárvári Pup Dániel, aki az eddigi Gépészmérnök-jelöltek Országos Konferenciájának szervezőjeként, a Shell Eco-marathon csapat menedzsereként szerzett széleskörű elismerést a győri szakképzésnek. Tanulmányait ősztől a járműmérnöki mesterszakon folytatja. Az elsőként végző műszaki szakoktatók között vette át diplomáját Széles Gábor, akinek legjobb sporteredménye a kajak-kenu világbajnokságon elért 6. hely volt. Gábor az egyetem mérnöktanár mesterszakán tanul tovább, s készül az augusztusi, szegedi világbajnokságra.

A végzettek közel fele a Karrier Iroda napokban megjelent felmérése szerint már a biztos munkahely ismeretében tervezi életútjának állomásait, s 95%-uk az eddigi adatok szerint fél éven belül szakterületén helyezkedik el.
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 09:15, csütörtök | Helyi

Változik az időpont foglalás rendszere

Július 1-től az Egészségablak applikációban és a 1812-es telefonszámon is lehet majd időpontot foglalni.

2024. Május 16. 08:13, csütörtök | Helyi

Kollégánk, Meronka Péter – Gyulai István díjat kapott! Büszkék vagyunk rá!

A Gyulai István díj, a sportújságírás teteje hazánkban! Idén ezt a mi kollégánk, Meronka Péter vehette át Gyulán!

2024. Május 16. 07:19, csütörtök | Helyi

Szőlészek figyelem!

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal felhívja a szőlő-szaporítóanyagok előállításával és forgalmazásával foglalkozók figyelmét, hogy a tevékenységük bejelentésének határideje 2024. május 20.

2024. Május 15. 10:31, szerda | Helyi

Győr legfinomabb kakaós csigáját kerestük – Megtaláltuk!

Kétféle ember van a világon: van aki tekeri, van aki harapja a kakaós csigát. Akár harapod, akár tekered a Bedő Pékség csigáját, egy problémád lesz vele: egyszer véget ér a tekercs. Handl Tamás az elmúlt több mint negyven évben csigák