Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. Június 05. 12:11, csütörtök | Helyi
Forrás: InfoGyőr

Neoton Família indítja a nyarat Győrben

Neoton Família indítja a nyarat Győrben

Fekete Dávid alpolgármester a Négy Évszak Fesztivál nyári programjainak sajtótájékoztatóján elmondta, az idén is rengeteg program várja a győrieket és a hozzánk látogató kicsiket és nagyokat egyaránt, minden generáció talál számára érdekes programot.

A nyár a szokásokhoz híven az idén is a Nyárnyitó nagykoncerttel kezdődik, a Neoton Famíliát láthatjuk a színpadon. Extra különlegesség, hogy a külföldön is sikereket megért együttes a Győri Filharmonikus Zenekarral lépnek fel. Csepregi Éva kiemelte, hogy ez számukra nem csak felkérés, hanem kihívás is, hiszen még sosem léptek ilyen nagy kísérettel. Ennek köszönhetően olyan dalt is eljátszanak a győri közönségnek, amelyet eddig csak stúdióban tudtak. Végvári Ádám úgy fogalmazott: ,,a meglepetések estéje lesz.” Baracs János kiemelte, mintegy 480 Neoton dal-született az elmúlt évtizedekben, ebből választották ki a legnépszerűbbeket, összesen 23 dalt készítettek elő. A repertoár vegyes lesz, visszanyúlva a múltba, egészen az újabb dalokig.

A koncert előtt Bogit is hallhatjuk, aki győriként a We All című számával az idei Dal válogatás döntőjében szerepelt. Az estet tűzijáték zárja.

Fontos információ, hogy a rendezvény biztonságos lebonyolítása érdekében a Szent István úton lezárásra kell számítani, ami érinti a buszközlekedést is.

Két nappal később, június 16-án elkezdődik a jubileumi, tizedik Táncfesztivál, június 21-én a Múzeumok Éjszakája következik, június 27-29. között pedig a Szent László Napok repítenek vissza bennünket a lovagkorba. Június 27-én díszközgyűlés keretében adják át a városi Szent László díjakat.
Július 4-6 között meseországgá változik a város, ekkor rendezik ugyanis a Győrkőcfesztivált, hazánk talán legnépszerűbb gyermekeknek szóló programsorozatát.

Július 11-12-én az Ír-Magyar Napok, a július 18-20-i hétvégén pedig a Fröccsnapok, illetve a Győri Legendák Napja kínál megannyi izgalmas programot. Augusztus 8-10. között a Barokk Esküvőt rendezik, míg augusztus 21-24. között a VII. Győri Bornapok következnek. Ezen a hétvégén kerül sor a terményáldásra, valamint a nyárzáró szuperkoncertre is.

Jó hír a győri sportbarátoknak, hogy a brazíliai labdarúgó világbajnokság mérkőzéseit a Megyeháza téren nyíló VB-terasz kivetítőjén is figyelemmel kísérhetjük június 12. és július 13. között.

Részletes programajánlók a Látogatóközpontban megtalálhatók.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense